2014 m. lapkričio 27 d., ketvirtadienis

Raudonojo velveto brauniai su kreminiu sūriu / Red Velvet Cheesecake Brownies


For English recipe, please scroll down

Dailūs, saldūs, minkšti, labai skanūs, kreminiai raudonojo velveto brauniai.





Praeitą savaitę keturioms dienoms turėjom svečių. Šiek tiek pakeliavome, kiek leido oro sąlygos ir kitos aplinkybės. Dar kartą aplankėme Oksfordą, Buckingham'ą. Ne tik pasigrožėjome nuostabia Anglijos architektūra, bet ir apsilankėme muziejuje, paveikslų galerijoje, užkandome pamėgtoje arbatinėje. Buvo įdomu ir gera. Širdis džiaugėsi, akys ir lūpos šypsojosi, viduje atkuto primirštos svajonės. 

Viskas puikiai... Tik vienas bet... Neturėjau laiko ir jėgų kepiniams bei rašymui. Ir žinot? Pasiilgau. Svečiams išsiskirsčius, vyrui išėjus į darbą, o dukrai užmigus, su nuovargiu nužvelgiau apverstus namus ir norėjau eiti ilsėtis, bet iš galvos negalėjau išmesti šių nuostabių braunių. 

Atsidusau, atsikėliau ir nusliūkinau į virtuvę. Valandėlė, kita, namai aptvarkyti, o ant stalo žavingi ir gardžiai kvepiantys brauniai. Maniau ragausim ryte, nes jau buvo labai vėlu, tačiau neiškenčiau. Vienas, antras, trečias gabalėlis. Vos save sutramdžiau, tuomet pagaliau į lovą. 

Laiminga. Labai laiminga!

Patarimai. Mano raudonasis velvetas labiau primena bordinį velvetą. Chi chi. Pirmą kartą dažiau tešlą, o ir kakavos nepagailėjau, todėl buvo nelengva išgauti sodrią spalvą. Nepadauginkite kakavos, turėkite pakankamai dažų, o jei jų nenorite, iš vis galite atsisakyti. Beje, jei nedėsite dažų, tuomet nereikia ir acto.  






Raudonojo velveto brauniai su kreminiu sūriu
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1/2 puodelio (apie 110 g) minkšto sviesto
1 puodelis (apie 200 g) cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
3/4 puodelio (apie 120 g) miltų
3 šaukštai kakavos 
1 šaukštelis acto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Raudonų maistinių dažų

Įdarui
225 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
1 kiaušinio
3 1/2 šaukšto cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Riebalais ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite 20x20 cm kvadratinę kepimo formą.
2. Dubenyje išsukite minkštą sviestą ir cukrų, kol masė taps puri. Sumuškite kiaušinius, išmaišykite.
3. Įmaišykite kakavą, vanilę, vėliau maistinių dažus ir actą. Po kiekvieno ingrediento gerai išmaišykite.
4. Miltus, druską sumaišykite atskirame dubenyje ir suberkite į tešlą. Sujunkite visus produktus. Tik nepermaišykite.
5. 1/4 tešlos atidėkite į kitą dubenį, o likusią tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą. 
6. Įdarui kreminį sūrį, kiaušinį, cukrų ir vanilę išplakite iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Paskirstykite sūrio mišinį ant tešlos. 
7. Šaukštu po nedidelį gabaliuką ant įdaro viršaus pasiskirstykite likusią tešlą, vėliau peiliu ar mentele padarykite 'zigzagus', kad tešla ir įdaras tarpusavyje susimaišytų. Aš dariau tortine mentele, o maišiau viršutinį tešlos ir sūrio sluoksnį, pagrindą palikdama kaip yra. 
8. Kepkite 30 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į braunio centrą, jis liks sausas ir švarus.




RECIPE IN ENGLISH


Pretty, sweet, very delicious, moist, creamy Red Velvet brownies. 



Red Velvet Cheesecake Brownies
Recipe adapted from Laura in the Kitchen


Ingredients
1 cup - 250 ml

1/2 cup (about 110 g) of butter, softened 
1 cup (about 200 g) of granulated sugar
1/4 tsp of salt
2 eggs
3/4 cup (about 120 g) of flour
3 tbsp of cocoa powder
1 tsp of  vinegar
1 tsp of vanilla extract

Red food coloring

For the filling
225 g of cream cheese, softened
1 egg
3 1/2 tbsp of Sugar
1 tsp of vanilla extract

Directions
1. Grease an 20x20 cm square baking pan and lay the bottom with baking paper. Preheat the oven to 180ºC.
2. Using a mixer cream together the butter and sugar, add the eggs and beat well. Add the cocoa powder and mix it in, add the salt, then the food coloring and vinegar making sure to mix between adding each ingredient. Add the flour last and mix it.
3. Reserve 1/4 of the batter and pour the remaining batter into the prepared pan.
4. In a different bowl, using a mixer cream together the cream cheese, sugar, egg and vanilla very well until there are no more lumps left.
5. Spread the cream cheese on top of the brownie layer, then using spoon dollop the remaining 1/4 cup of batter on top of the cream cheese and using a butter knife, swirl the batter into the cream cheese mixture.
6. Bake the brownies for about 30 minutes or until the metal skewer inserted in the center of the brownie comes out clean. Allow to cool completely before cutting.



Komentarų nėra :

Printfriendly