Labai skanūs naminiai mėsainiai su ilgai kepta kiauliena, BBQ padažu, kopūstų ir morkų salotomis bei marinuotais agurkais.
Ohhh... Žiūriu į nuotrauką ir seilė tysta. Čia taip skanu... Absoliučiai mano skonio patiekalas. Mano atspindys. Jei užsukčiau pietų į kokią kavinukę, būkite tikri, užsisakyčiau kažką panašaus.
Kaip gimė tokia idėja ir būtent toks receptas? Jei įdėmiau patyrinėsite, recepto pati nuo A iki Z nesukūriau ir laurų tikrai neprisiimu. Tačiau jame paslėpta, kur kas daugiau nei rastas internetinis receptas. Tokio mėsainio idėją pirmą kartą pamačiau žurnale gal prieš metus, užfiksavau, bet vis nesiryždavau bandyti. Kol vieną dieną sau pasakiau: 'šį savaitgalį darysiu'. To žurnalo neradau, recepto aišku irgi nebeprisiminiau.
Taip jau sutapo, kad tą dieną užsukau į parduotuvę, kurioje retai lankausi. Ta proga ištyrinėjau lentynas, šaldytuvus, produktus ir kainas. Užkliuvo akys už kiaulienos gabalo su etikete 'Perfect for Pulled Pork' (ar kažkaip panašiai). Hm... Įtikino, paėmiau ir nors mėsainių recepto neturėjau, žinojau, jog kažką skanaus vis tiek sugalvosiu. Panaršiau internete ir apakau (taip, tikrai), kad mėsą tiems užsimanytiems 'burgeriams' reikės kepti nuo 3, o gal net iki 5 valandų (!). Jau svarsčiau šią idėją verčiau palaidoti nei užtrukti pusę ar net kelias dienas, kad ją įgyvendinti.
Tačiau kitą dieną visa šeima be jokio konkretaus tikslo išvykom į didesnį miestelį prasiblaškyti. Aišku, užsukom pietų į nedidelę ir pačią pirmą už akių užkliuvusią kavinukę. Nieko ypatingo nesitikėjom, bet kaip maloniai nustebom, kai pradėjom valgyti. Vat iš ten ir atkeliavo mintis vietoj įprastų mėsainio bandelių, panaudoti 'Ciabatta' duoneles. Pasirodė, jog tai puiki alternatyva įprastai 'bulkai' ir 110 proc. atspindi mano skonį, mano aistrą ir mano meilę. Itališkam maistui, kas be ko. Atrodo maža smulkmena, bet man tai buvo atradimas, motyvacija ir postūmis įgyvendinti tai, apie ką tiek galvojau. Tų atradimų buvo ir daugiau... Jau svajoju apie mėsainį su nuostabiu čili padažu, kurį labai tikiuosi, kad pavyks kada nors atkurti.
Taigi, grįžusi viską sudėjau į vieną krūvą: užfiksuotą praeities vaizdą, internete rastus receptus, naują skoninę patirtį ir štai, rezultatas.
Fantastiškai skanu, o jau po pirmo kąsnio suvokiau, kad nepaisant to ilgo ir lėto gaminimo proceso, elektros sąnaudų, laukimo, būtinai šį patiekalą kartosiu.
Bandelės - ir traškios, ir minkštos, mėsa tirpsta burnoje su saldžiu BBQ padažu, kopūstų ir morkų salotos prideda traškumo, vėsumo ir švelnaus krienų aitrumo, agurkėliai - saldžiarūgščio skonio. Norit tikėkite, norite ne, bet viskas puikiai dera tarpusavyje.
Patarimai, pastebėjimai. Mėsą reikia kepti ilgai, kol ji kris plonais ruoželiais. Man kepė virš 3 valandų. Kepkite uždengus folija.
Kopūstų ir morkų salotoms galite naudoti ir mėlynąjį kopūstą, jei norite. Krienų dėkite pagal savo skonį. Aš dėjau šaukštą su kaupu.
Bandeles galite naudoti, kokias norite, bet aš labai rekomenduoju būtent 'Ciabatta'. Man jos labai patinka ir tinka.
Jei mėsos liks ir mėsainių nebesinorės, galite tiekti su bulvėmis, salotomis ir BBQ padažu.
Naudojau klasikinį BBQ padažą:
Sudėtingumas. Reikia pasistengti.
Kaip gimė tokia idėja ir būtent toks receptas? Jei įdėmiau patyrinėsite, recepto pati nuo A iki Z nesukūriau ir laurų tikrai neprisiimu. Tačiau jame paslėpta, kur kas daugiau nei rastas internetinis receptas. Tokio mėsainio idėją pirmą kartą pamačiau žurnale gal prieš metus, užfiksavau, bet vis nesiryždavau bandyti. Kol vieną dieną sau pasakiau: 'šį savaitgalį darysiu'. To žurnalo neradau, recepto aišku irgi nebeprisiminiau.
Taip jau sutapo, kad tą dieną užsukau į parduotuvę, kurioje retai lankausi. Ta proga ištyrinėjau lentynas, šaldytuvus, produktus ir kainas. Užkliuvo akys už kiaulienos gabalo su etikete 'Perfect for Pulled Pork' (ar kažkaip panašiai). Hm... Įtikino, paėmiau ir nors mėsainių recepto neturėjau, žinojau, jog kažką skanaus vis tiek sugalvosiu. Panaršiau internete ir apakau (taip, tikrai), kad mėsą tiems užsimanytiems 'burgeriams' reikės kepti nuo 3, o gal net iki 5 valandų (!). Jau svarsčiau šią idėją verčiau palaidoti nei užtrukti pusę ar net kelias dienas, kad ją įgyvendinti.
Tačiau kitą dieną visa šeima be jokio konkretaus tikslo išvykom į didesnį miestelį prasiblaškyti. Aišku, užsukom pietų į nedidelę ir pačią pirmą už akių užkliuvusią kavinukę. Nieko ypatingo nesitikėjom, bet kaip maloniai nustebom, kai pradėjom valgyti. Vat iš ten ir atkeliavo mintis vietoj įprastų mėsainio bandelių, panaudoti 'Ciabatta' duoneles. Pasirodė, jog tai puiki alternatyva įprastai 'bulkai' ir 110 proc. atspindi mano skonį, mano aistrą ir mano meilę. Itališkam maistui, kas be ko. Atrodo maža smulkmena, bet man tai buvo atradimas, motyvacija ir postūmis įgyvendinti tai, apie ką tiek galvojau. Tų atradimų buvo ir daugiau... Jau svajoju apie mėsainį su nuostabiu čili padažu, kurį labai tikiuosi, kad pavyks kada nors atkurti.
Taigi, grįžusi viską sudėjau į vieną krūvą: užfiksuotą praeities vaizdą, internete rastus receptus, naują skoninę patirtį ir štai, rezultatas.
Fantastiškai skanu, o jau po pirmo kąsnio suvokiau, kad nepaisant to ilgo ir lėto gaminimo proceso, elektros sąnaudų, laukimo, būtinai šį patiekalą kartosiu.
Bandelės - ir traškios, ir minkštos, mėsa tirpsta burnoje su saldžiu BBQ padažu, kopūstų ir morkų salotos prideda traškumo, vėsumo ir švelnaus krienų aitrumo, agurkėliai - saldžiarūgščio skonio. Norit tikėkite, norite ne, bet viskas puikiai dera tarpusavyje.
Patarimai, pastebėjimai. Mėsą reikia kepti ilgai, kol ji kris plonais ruoželiais. Man kepė virš 3 valandų. Kepkite uždengus folija.
Kopūstų ir morkų salotoms galite naudoti ir mėlynąjį kopūstą, jei norite. Krienų dėkite pagal savo skonį. Aš dėjau šaukštą su kaupu.
Bandeles galite naudoti, kokias norite, bet aš labai rekomenduoju būtent 'Ciabatta'. Man jos labai patinka ir tinka.
Jei mėsos liks ir mėsainių nebesinorės, galite tiekti su bulvėmis, salotomis ir BBQ padažu.
Naudojau klasikinį BBQ padažą:
Sudėtingumas. Reikia pasistengti.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Mėsainiai su BBQ ilgai kepta plėšyta kiauliena
Receptai adaptuoti iš BBC Good Food ir The Guardian
Ingredientai
Mėsai
Apie 1.5 - 2 kg kiaulienos mentės be kaulo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai maltos rūkytos paprikos
1 šaukštelis maltų česnakų
1 šaukštelis maltų svogūnų
Druskos, pipirų pagal skonį
Kopūstų ir morkų salotoms
1/2 vidutinio kopūsto, pjaustyto
2 morkos, tarkuotos
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštas balto vyno acto
5 šaukštai majonezo
1 šaukštas (arba pagal skonį) krienų
Saujelė smulkintų svogūnų laiškų (nebūtinai)
Marinuotų agurkų
BBQ padažo
'Ciabatta' kvadratinių bandelių
Gaminimo eiga
- Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių.
- Mėsą iš abiejų pusių ištrinkite alyvuogių aliejumi.
- Labai gerai įkaitinkite keptuvę ir iš abiejų pusių apkepkite kiaulieną, kad gražiai apskrustų. Išimkite iš keptuvės.
- Visus likusius prieskonius sumaišykite ir iš abiejų pusių ištrinkite mėsą.
- Mėsą dėkite į skardą su grotelėmis (guldykite ant grotelių). Į skardą įpilkite puodelį vandens. Visą skardą apvyniokite folija ir dėkite mėsą kepti.
- Kepkite apie 3-3,5 valandos arba kol mėsa lengvai kris plonais ruoželiais.
- Kai mėsa iškeps, šakute mėsą 'susmulkinkite'.
- Pasiruoškite salotas. Kopūstą smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite ir sumaišykite. Padažui visus produktus sumaišykite, paragaukite ar netrūksta krienų, druskos, pakoreguokite pagal savo skonį. Padažą įmaišykite į daržoves.
- Susmulkintą mėsą sumaišykite su BBQ padažu, agurkus supjaustykite griežinėliais.
- 'Ciabatta' bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite karštoje grilinėje keptuvėje.
- Formuokite mėsainius. Ant bandelės dėkite paruoštos BBQ mėsos, tuomet salotų, agurkėlių ir uždenkite kita bandele.
Very delicious BBQ Pulled Pork Burgers.
BBQ Pulled Pork Burgers
Ingredients
For the pulled pork
About 1.5 - 2 kg pork shoulder without bones and skin
2 tbsp olive oil
2 tsp ground smoked paprika
1 tsp ground garlic
1 tsp ground onion
Salt and pepper to taste
For the coleslaw
1/2 medium cabbage, chopped
2 carrots, grated
1 tsp salt
1 tsp sugar
1 tbsp white wine vinegar
5 tbsp mayonnaise
1 tbsp (or to taste) horseradish
Small handful of chopped spring onions (optional)
Pickles
BBQ sauce
'Ciabatta' rolls
For the pulled pork
About 1.5 - 2 kg pork shoulder without bones and skin
2 tbsp olive oil
2 tsp ground smoked paprika
1 tsp ground garlic
1 tsp ground onion
Salt and pepper to taste
For the coleslaw
1/2 medium cabbage, chopped
2 carrots, grated
1 tsp salt
1 tsp sugar
1 tbsp white wine vinegar
5 tbsp mayonnaise
1 tbsp (or to taste) horseradish
Small handful of chopped spring onions (optional)
Pickles
BBQ sauce
'Ciabatta' rolls
Instructions
- Heat the oven to 160 degrees.
- Rub both sides of the meat with olive oil.
- Heat the skillet until hot and fry the meat until browned.
- Remove the meat from the pan. Leave to cool a bit.
- Mix all the remaining spices and rub the both sides of the meat.
- Place the meat on wire rack in the roasting tin. Add one cup of water to the roasting tin.
- Cover tightly with the foil and cook for 3-3.5 hours or until almost falling apart.
- Once cooked, shred the pork with a fork. Mix the pork with the BBQ sauce.
- For the coleslaw, stir everything for the sauce and mix together with the cabbage, carrots and spring onions if using.
- Cut the 'Ciabatta' rolls in half and griddle until crispy.
- To assemble, pile the meat into the halved rolls, top with the salad and pickles, and sandwich together.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą