2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Bananų duona su riešutais | Banana Bread with Walnut




This is one more recipe from golden Paul Hollywood collection. I love his recipes! They are always great and results never let me down. So here it is Banana Bread with Walnuts.
Every baker needs to know good banana bread recipe. This simple and sustaining loaf is great for packed lunches or picnics. Walnuts give a great taste to the bread. It is rich, full and sweet banana bread! 


Banana Bread with Walnuts

Ingredients

250 g plain flour
250 g caster sugar
125 g softened butter
120 g walnut pieces
2 medium eggs
3 large bananas, roughly mashed
2 tsp baking powder

Instructions

1. Cream the roughly mashed bananas and sugar together until fluffy using a mixer or whisk. Add softened butter and beat until evenly combined. Beat the eggs, one at a time, adding a sponnful of flour with each.
2. Sift the remaining flour and baking powder over the mixture and carefully fold in. Finally, fold in the walnuts. I chopped walnuts with knife into smaller pieces.
3. Line the loaf tin with baking parchment. Spoon the mixture into prepared 1 kg loaf tin and spread evenly. Bake for 40 minutes 190ºC preheated oven, or until a skewer inserted in the centre comes out clean.  Remove from the tin and leave to cool on a wire rack.

Recipe from the book Paul Hollywood 'How to bake"


Tai dar vienas receptas iš auksinės Paul Hollywood kolekcijos. Aš tiesiog dievinu jo receptus! Jie visad puikūs, o rezultatai niekada nenuvilia. Taigi, štai dar vienas puikus receptas - Bananų duona su riešutais.
Kiekvienas kepėjas ar kepėja turi turėti gerą bananų duonos receptą. Tai paprasta, maistinga bananų duona puikiai tinkanti pietums ar piknikui. Riešutai praturtina duonos skonį. Tai maistinga, soti ir saldi bananų duona!

Bananų duona su riešutais 

Ingredientai

250 g miltų
250 g cukraus
125 g minkšto sviesto
120 g graikiškų riešutų
2 kiaušiniai
3 dideli bananai
2 šaukšteliai kepimo miltelių

Gaminimo eiga

1. Bananus sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi iki purumo. Tuomet dėkite minkštą sviestą ir gerai viską išplakite. Po vieną muškite kiaušinius, įdėdami po šaukštą miltų su kiekvienu kiaušiniu.
2. Dabar suberkite likusius miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite. Šiek tiek susmulkinkite graikiškus riešutus, suberkite į tešlą ir išmaišykite.
3. Išklokite 1 kg kepimo formą kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į kepimo formą ir vienodai paskirstykite. Kepkite apie 40 minučių 190ºC įkaitintoje orkaitėje, arba kol visiškai iškeps. Patikrinti ar pyragas iškepęs, galite su specialiu metaliniu iešmu, skirtu tikrinti ar pyragas iškepęs arba tiesiog mediniu iešmu. Kai pyragas iškeps, išimkite jį iš formos ir leiskite atvėsti ant grotelių.

Receptas iš knygos Paul Hollywood 'How to bake".

Komentarų nėra :

Printfriendly