Lemon and Balckberry possets are light and citrusy flavour. You will make 6-8 small portions or 2-3 bigger. So easy to make, you'll need only 5 minutes to prepare everything.
Lemon and Blackberry Possets
Ingredients
600 ml double cream
8 tbsp caster sugar
Zest of 1/2 lemon
Juice of 1-2 lemon (about 140 ml)
Blackberries to decorate
Instructions
1. Put the double cream and sugar in a pan over a medium heat. Bring to the boil, then cook for 2 1/2 minutes, strir constantly.
2. Remove the pan from the heat and stir in the lemon zest and juice.
3. Strain the mixture into pretty glasses or small teacups, then chill in the fridge for at least 2 hours until set.
4. Serve decorated with blackberries or raspberries, if you wish.
Recipe from "Delicious" magazine.
Citrinų ir gervuogių kremas - lengvas, citrinų rūgštoko skonio. Pagaminsite 6-8 mažas porcijas arba 2-3 didesnes. Šį kremą lengvai paruošite per 5 minutes.
Citrinų kremas su gervuogėmis
Ingredientai
600 ml grietinėlės
8 valgomi šaukštai cukraus
1/2 citrinos žievelės
1-2 citrinos sulčių (apie 140 ml)
Gervuogių papuošimui
Gaminimo eiga
1. Supilkite grietinėlę ir cukrų į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol užvirs ir dar pavirkite 2 1/2 minutes, nuolat maišydami.
2. Nukelkite puodą nuo ugnies, supilkite citrinos sultis ir citrinos žievelę. Viską gerai išmaišykite.
3. Supilkite kremą į stiklines arba mažus puodelius, tuomet dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms sustingti.
4. Patiekite papuošdami gervuogėmis arba avietėmis.
Receptas iš žurnalo "Delicious".
5 komentarai :
Kaip skaniai atrodo butinai pabandysiu :)
that sounds delicious!
Tikrai skaniai skamba.. gaila sunku būtų gaut gervuogių, bet tikriausiai kremas tiktų su bet kokiom šviežiom uogom :)
O citrina grietineles nesutraukia?
Taip seniai aš juo gaminau. Sutraukt nesutraukė man. Jei baisoka, palaukit,kol truputį kremas pravės ir tada pilkite citrinos sultis arba nuolat maišydami supilkite.
Rašyti komentarą