Basic Vanilla Cupcakes
For the cupcakes
150 g self-raising flour
150 g caster sugar
150 g self-raising flour
150 g caster sugar
150 g softened butter
3 eggs
1/2 tsp vanilla extract
3 eggs
1/2 tsp vanilla extract
For the buttercream
150 g softened butter
300 g icing sugar
1 tsp vanilla extract
150 g softened butter
300 g icing sugar
1 tsp vanilla extract
Instructions
1. Place the butter, sugar and vanilla into a mixing bowl. Beat the mixture until it becomes very light and fluffy.
2. Add the eggs one by one to the mixture, beating well between each. Sift the flour into a bowl and add to the mixture. Mix everything well.
3. Preheat the oven to 180ºC and line a 12-hole muffin tin with paper cases. Evenly scoop the mixture into the paper cases and bake the cupcakes for about 18-20 minutes or until a skewer inserted into the center of one of the cupcakes comes out clean.
4. Remove the tin from the oven. Leave the cupcakes to cool in the tin for 5 minutes, then transfer to a wire rack to cool completely.
5. To make the buttercream, mix all ingredients in a bowl until light and fluffy. Using a piping bag, pipe swirls of buttercream onto the top of each cupcake.
4. Remove the tin from the oven. Leave the cupcakes to cool in the tin for 5 minutes, then transfer to a wire rack to cool completely.
5. To make the buttercream, mix all ingredients in a bowl until light and fluffy. Using a piping bag, pipe swirls of buttercream onto the top of each cupcake.
Recipe from 'Cupcake Heaven' magazine
Patirtis. Jokių paslapčių čia nėra. Norėjau išsikepti pačius paprasčiausius keksiukus ir pasidalinti su tais, kurie galbūt niekada nebandė jų kepti. Tai pats paprasčiausias receptas - pagrindų pagrindas keksiukų kepime. Vėliau galima varijuoti su ingridientais: uogomis, šokoladu, vaisiais ir t.t. Fantazijai ribų nėra.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau.
Ingredientai
Patirtis. Jokių paslapčių čia nėra. Norėjau išsikepti pačius paprasčiausius keksiukus ir pasidalinti su tais, kurie galbūt niekada nebandė jų kepti. Tai pats paprasčiausias receptas - pagrindų pagrindas keksiukų kepime. Vėliau galima varijuoti su ingridientais: uogomis, šokoladu, vaisiais ir t.t. Fantazijai ribų nėra.
Taip pat galite pamėginti sviestinį kremą. Tai vienas populiariausių kremų puošiant ne tik keksiukus. Jis ganėtinai riebus ir saldus. Iš tiesų man jis nelabai patiko. Man labiau patinka lengvūs, švelnūs, nelabai saldūs kremai. Bet čia skonio reikalas.
Nesklandumų gaminant nekilo. Iš normos gaunasi 12 keksiukų.
Skonis. Jokių įmantrumų. Tiesiog, paprasti vanile kvepiantys keksiukai. O sviestinis kremas dar labiau paryškina vanilės skonį. Tiesa, kremas pakankamai riebus ir saldus.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau.
Paprasti vaniliniai keksiukai
Keksiukams
150 g miltų
150 g cukraus
150 g miltų
150 g cukraus
150 g minkšto sviesto
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Sviestiniam kremui
150 g minkšto sviesto
300 g cukraus pudros
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
150 g minkšto sviesto
300 g cukraus pudros
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
1. Į dubenį dėkite sviestą, cukrų ir vanilę. Gerai išsukite, kol masė taps vientisa ir puri.
2. Muškite po vieną kiaušinį, gerai išmaišydami tarp kiekvieno. Išsijokite miltus su kepimo milteliais dubenyje ir suberkite į tešlą. Viską gerai išmaišykite.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į 12 keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Į formeles vienodai paskirstykite tešlą (aš į 1 formelę dėjau 1 ledų šaukštą) ir kepkite apie 18-20 minučių arba kol metalinis iešmelis, įsmeigtas į keksiuko centrą liks švarus.
4. Baigus kepti, išimkite keksiukus iš orkaitės. Palikite keksiukus 5 minutėms formoje, tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
5. Sviestiniam kremui, sumaišykite visus ingridientus, kol masė bus puri ir lengva. Dėkite kremą į konditerinį maišelį ir dekoruokite keksiukus.
4. Baigus kepti, išimkite keksiukus iš orkaitės. Palikite keksiukus 5 minutėms formoje, tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
5. Sviestiniam kremui, sumaišykite visus ingridientus, kol masė bus puri ir lengva. Dėkite kremą į konditerinį maišelį ir dekoruokite keksiukus.
14 komentarų :
Thanks for dropping by my blog. I'm admiring the first picture of the cupcake ..... mouthwatering!
Your blog is very nice! I'm definitely come back. Thanks. I like the first picture the most. Actually it was my last shot, not planned at all :)
Kartais tikrai norisi tokių purių paprastų vanilinių keksiukų :)
Tikrai norisi. O žmonių susidomėjimas rodo, kad ne tik mums tokių norisi :)
Labai skanus keksiukai. Tik man laiko buvo mazokai,as kepiau bent 30 min,nes po 20min dar viduj tesla buvo skysta.
super receptas,rekomenduoju ;)
Kazkur dingo mano komentaras:) keksiukai super,tik man po 20min buvo viduj skysta tesla tai kepiau bent 30;) labai skanus receptas,rekomenduoju
Sveiki Goda. Smagu girdėti. Dėl kepimo laiko visko gali būti. Mano šitos keksiukų formelės buvo mažesnės nei įprastinės, todėl ir iškepė greičiau.
Kažkodėl prilipo prie popierėlio. Gal žinote kodėl?
Gal per daug tešlos pridėjot į popierines formeles?
Kaip tik nedaug dėjau. gavosi maždaug per puse formeles, kai kur ir mažiau
Hm... Žinokit neturiu atsakymo, kodėl. Gal popierinės formelės nekokybiškos, gal per ilgai keksiukai kepė ir per daug išsausėjo. Spėlioti tik galiu :)
Superiniai, tokie lengvučiai :) Kepiau mini keksiukus, iš šios normos gavosi 48 vienetai :)
Aciu labai sirdingai uz si recepta. Labai labai skanus keksiukai ir itin paprasta paidaryti
Nieko gero. Riebūs beprotiškai ir šiaip, vieni gavosi gražūs, kiti sukritę, o juk dariau vienu kepimu. Tikrai yra daugiau dėmesio vertų receptų. Iš 10 tik 4 :)
Rašyti komentarą