Chocolate Fudge Cake
Ingredients
For the cake
175 g self-raising flour
100 g softened butter
275 g caster sugar
50 g sifted cocoa powder
50 ml milk
3 eggs
6 tbsp boiling water
1 tsp rounded baking powder
For the icing and filling
For the cake
175 g self-raising flour
100 g softened butter
275 g caster sugar
50 g sifted cocoa powder
50 ml milk
3 eggs
6 tbsp boiling water
1 tsp rounded baking powder
For the icing and filling
3 tbsp apricot jam
150 ml double cream
150 g plain chocolate
150 ml double cream
150 g plain chocolate
Instructions
1. Preheat the oven to 180ºC. Grease two 20 cm deep sandwich tins lined with baking parchment.
2. Blend the cocoa with boiling water in a bowl then add the remaining cake ingredients and beat until the mixture has become smooth and thick. Divide the mixture equally between the prepared tins and level the surface.
2. Blend the cocoa with boiling water in a bowl then add the remaining cake ingredients and beat until the mixture has become smooth and thick. Divide the mixture equally between the prepared tins and level the surface.
3. Bake in the oven for 25-30 minutes or until well risen and the metal skewer inserted into the centre of the cake comes back clean. Leave to cool for a few minutes in the tins, then turn out and finish cooling on the wire rack.
4. To make the icing, warm the apricot jam and spread a little over the base of one cake and the top of the other. Break the chocolate into pieces and melt with double cream in a bowl set over a pan of simmering water.
5. Leave the chocolate mixture to cool until it is on the point of setting then spread on top of the apricot on both cakes. Sandwich the cakes together and smooth the icing on the top with palette knife.
Recipe from Mary Berry's book 'Baking bible'
4. To make the icing, warm the apricot jam and spread a little over the base of one cake and the top of the other. Break the chocolate into pieces and melt with double cream in a bowl set over a pan of simmering water.
5. Leave the chocolate mixture to cool until it is on the point of setting then spread on top of the apricot on both cakes. Sandwich the cakes together and smooth the icing on the top with palette knife.
Recipe from Mary Berry's book 'Baking bible'
Šokoladinis tortas
Ingredientai
Torto biskvitams
175 g miltų
100 g minkšto sviesto
275 g cukraus
50 g persijotos kakavos
50 ml pieno
3 kiaušiniai
6 šaukštai verdančio vandens
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui ir glajui
Torto biskvitams
175 g miltų
100 g minkšto sviesto
275 g cukraus
50 g persijotos kakavos
50 ml pieno
3 kiaušiniai
6 šaukštai verdančio vandens
1 kupinas šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui ir glajui
3 šaukštai abrikosų džemo
150 ml grietinėlės
150 g juodo šokolado
150 ml grietinėlės
150 g juodo šokolado
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Riebalais ištepkite dvi 20 cm gilias apvalias kepimo formas išklotas kepimo popieriumi.
2. Persijotą kakavą sumaišykite su verdančiu vandeniu. Suberkite visus likusius produktus ir plakite, kol masė taps vienalytė ir tiršta. Aš plakiau su pastatomu mikseriu. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir paskirstykite tarp kepimo formų, išlyginkite paviršių.
2. Persijotą kakavą sumaišykite su verdančiu vandeniu. Suberkite visus likusius produktus ir plakite, kol masė taps vienalytė ir tiršta. Aš plakiau su pastatomu mikseriu. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis ir paskirstykite tarp kepimo formų, išlyginkite paviršių.
3. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių arba kol labai iškils, o įsmeigus metalinį iešmelį į biskvito centrą, jis liks švarus. Iškepusius biskvitus palikite kelioms minutėms kepimo formose, tuomet perkelkite ant grotelių atvėsti.
4. Glajui/įdarui paruošti, pašildykite abrikosų džemą ir juo aptepkite vieno biskvito pagrindą, o kito biskvito viršų. Šokoladą ir grietinėlę ištirpinkite dubenyje, pastatytame virš verdančio vandens puodo.
5. Šokolado mišinį atvėsinkite, kol sutirštės tiek, kad bus galima lengvai paskleisti ant torto. (daugmaž grietinės tirštumo). Apliekite ant abrikosu džemu išteptų biskvitų. Dėkite vieną biskvitą ant kito ir mentele sulyginkite torto viršų.
Receptas iš knygos Mary Berry 'Baking bible'
4. Glajui/įdarui paruošti, pašildykite abrikosų džemą ir juo aptepkite vieno biskvito pagrindą, o kito biskvito viršų. Šokoladą ir grietinėlę ištirpinkite dubenyje, pastatytame virš verdančio vandens puodo.
5. Šokolado mišinį atvėsinkite, kol sutirštės tiek, kad bus galima lengvai paskleisti ant torto. (daugmaž grietinės tirštumo). Apliekite ant abrikosu džemu išteptų biskvitų. Dėkite vieną biskvitą ant kito ir mentele sulyginkite torto viršų.
Receptas iš knygos Mary Berry 'Baking bible'
6 komentarai :
I'm a huge chocolate fan too, so this looks delicious! I love the addition of the apricot!
Sveiki,
Mąstau tėčiui šokoladinį pyragą iškepti Tėvo dienos proga,taip pat mėgsta šokoladą :) Iškilo klausimas,kai kakavą sumaišome su karštu vandeniu,ar ją reikia ataušinti prieš beriant miltus,sviestą ir kt.produktus ?
Sveiki. Puikis mintis dėl Tėvo dienos! Tikrai tėčiui patiks, jei mėgsta šokoladą, nes jis labai šokoladinis :)
Ne, nereikia laukti, galite iškart maišyti su kitais produktais. Aš nelaukiau. Sumaišiau kakavą su verdančiu vandeniu, sudėjau visus kitus produktus ir plakiau su mikseriu. Aišku, galima ir rankomis maišyti, jokio skirtumo.
I'm also a huge fan of chocolate!!! Love it. Apricot jam gives nice little sweetness and actually glues the cakes with the icing because it's very sticky :)
Nėra nieko skaniau už šokoladinį tortą.. Man gal sau gimtadieniui reikės išsikepti :D
Mums šokolado mėgėjoms čia rojus :)) Tau puikiai tiktų, nereikia daug terliotis su šituo tortu!
Rašyti komentarą