Gingerbread Cake with Cinnamon Butter Glaze
Ingredients
1 cup - 250 ml
For the cake
1 2/3 cups (235 g) g plain flour
1/2 cup brown sugar
1/2 cup (113 g) softened butter
1/3 cup golden syrup
1 egg, at room temperature
2/3 cup milk
3/4 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1 1/2 tsp ground ginger
1 tsp gound cinnamon
1/8 tsp ground nutmeg
For the cinnamon butter glaze
4 tbsp softened butter
3 tbsp milk
1/2 cup brown sugar
1 tbsp golden syrup
1/8 tsp gound cinnamon
pinch of salt
1/2 cup brown sugar
1/2 cup (113 g) softened butter
1/3 cup golden syrup
1 egg, at room temperature
2/3 cup milk
3/4 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1 1/2 tsp ground ginger
1 tsp gound cinnamon
1/8 tsp ground nutmeg
For the cinnamon butter glaze
4 tbsp softened butter
3 tbsp milk
1/2 cup brown sugar
1 tbsp golden syrup
1/8 tsp gound cinnamon
pinch of salt
Instructions
1. In a bowl sift flour, soda, salt, spices; set aside.
2. With the mixer beat the butter, sugar, golden syrup and egg until light and fluffy. Add half of dry ingredients followed by half of the milk, mix well. Beat in the remaining dry ingredients and the rest of the milk, until the batter is smooth and thick.
2. With the mixer beat the butter, sugar, golden syrup and egg until light and fluffy. Add half of dry ingredients followed by half of the milk, mix well. Beat in the remaining dry ingredients and the rest of the milk, until the batter is smooth and thick.
3. Line a 20 cm round cake tin with baking parchment and put the batter into it.
4. Bake in the preheated to 180ºC oven for 40-45 minutes or until a toothpick inserted into the center comes out clean. Transfer to a wire rack to cool.
4. Bake in the preheated to 180ºC oven for 40-45 minutes or until a toothpick inserted into the center comes out clean. Transfer to a wire rack to cool.
5. To make the glaze, combine the milk and one tablespoon of butter in a saucepan over a low heat until melted. Add sugar, golden syrup, cinnamon and salt and stir until dissolved. Increase the heat to medium and gently boil. Continue to cook for 8 minutes, stirring frequently. Let the mixture cool a little bit. Add remaining butter and beat with the mixer until smooth and creamy.
6. Spread the glaze over the top of the cooled cake.
6. Spread the glaze over the top of the cooled cake.
Patirtis. Nors už lango šviečia saulutė, o šv. Kalėdos dar labai toli, neatsispyriau šito meduolio pagundai. Ir labai tuo džiaugiuosi, nes pyragas nuostabus.
Pyrago gaminimas nesudėtingas. Galbūt reikės kantrybės ir atidumo gaminant glaistą, kadangi vienai iš šį pyragą kepusių merginų, jis nepavyko. Buvau labai atidi ir stengiausi gaminti pagal instrukciją. 15 minučių su nerimu ir, valio, glaistas pavyko!
Kepiau meduolį šiek tiek mažesnėje 18 cm formoje. Jis man labai išliko, o norėjosi pateikti nuotraukose, kuo gražiau, todėl viršų šiek tiek nupjoviau. Gavosi truputį keista dviaukštė forma.
Pyrago gaminimas nesudėtingas. Galbūt reikės kantrybės ir atidumo gaminant glaistą, kadangi vienai iš šį pyragą kepusių merginų, jis nepavyko. Buvau labai atidi ir stengiausi gaminti pagal instrukciją. 15 minučių su nerimu ir, valio, glaistas pavyko!
Kepiau meduolį šiek tiek mažesnėje 18 cm formoje. Jis man labai išliko, o norėjosi pateikti nuotraukose, kuo gražiau, todėl viršų šiek tiek nupjoviau. Gavosi truputį keista dviaukštė forma.
Skonis. Drėgnas, minkštas, labai kvapnus pyragas. Skonis grynai meduolių, tik labai labai minkštų. Cinamoninis sviestinis glaistas - tai karamelė su cinamonu.
Man pyragas skanus ir be glaisto. O vyrui taip patiko karamelė, kad išlaižė visus likučius nuo lėkštės.
Man pyragas skanus ir be glaisto. O vyrui taip patiko karamelė, kad išlaižė visus likučius nuo lėkštės.
Meduolinis pyragas su cinamono ir sviesto glaistu
Pyragui
1 2/3 stiklinės (235 g) g miltų
1/2 stiklinės rudo cukraus
1/2 stiklinės (113 g) minkšto sviesto
1/3 stiklinės auksinio sirupo arba skysto medaus
1 kiaušinis, kambario temperatūros
2/3 stiklinės pieno
3/4 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio druskos
1 1/2 šaukštelio malto imbiero
1 šaukštelio malto cinamono
1/8 šaukštelio malto muskato
Cinamono ir sviesto glaistui
4 šaukštai minkšto sviesto
3 šaukštai pieno
1/2 stiklinės rudo cukraus
1 šaukštas auksinio sirupo arba skysto medaus
1/8 šaukštelio malto cinamono
žiupsnelis druskos
1/2 stiklinės rudo cukraus
1/2 stiklinės (113 g) minkšto sviesto
1/3 stiklinės auksinio sirupo arba skysto medaus
1 kiaušinis, kambario temperatūros
2/3 stiklinės pieno
3/4 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio druskos
1 1/2 šaukštelio malto imbiero
1 šaukštelio malto cinamono
1/8 šaukštelio malto muskato
Cinamono ir sviesto glaistui
4 šaukštai minkšto sviesto
3 šaukštai pieno
1/2 stiklinės rudo cukraus
1 šaukštas auksinio sirupo arba skysto medaus
1/8 šaukštelio malto cinamono
žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga
1. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, prieskonius, druską; padėkite į šalį.
2. Mikseriu iki purumo suplakite sviestą, cukrų, kiaušinį, auksinį sirupą. Suberkite pusę sausų produktų ir pusę kiekio pieno, gerai išmaišykite. Berkite likusį miltų mišinį ir pieną, masę plakite tol, kol taps vienalytė ir tiršta.
2. Mikseriu iki purumo suplakite sviestą, cukrų, kiaušinį, auksinį sirupą. Suberkite pusę sausų produktų ir pusę kiekio pieno, gerai išmaišykite. Berkite likusį miltų mišinį ir pieną, masę plakite tol, kol taps vienalytė ir tiršta.
3. Išklokite kepimo popieriumi 20 cm apvalią kepimo formą ir sukrėskite į ją tešlą.
4. Kepkite įkaitintoje iki 180ºC orkaitėje 40-45 minutes arba kol įkišus metalinį iešmelį į pyrago centrą, jis liks švarus. Atvėsinkite ant grotelių.
4. Kepkite įkaitintoje iki 180ºC orkaitėje 40-45 minutes arba kol įkišus metalinį iešmelį į pyrago centrą, jis liks švarus. Atvėsinkite ant grotelių.
5. Glaistui paruošti, supilkite pieną ir įdėkite vieną šaukštą sviesto į nedidelį puodelį pastatytą ant silpnos ugnies, maišykite, kol sviestas išsilydys. Berkite cukrų, auksinį sirupą, cinamoną ir druską, maišykite, kol ištirps. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir leiskite mišiniui nesmarkiai užvirti. Virkite 8 minutes, nuolat pamaišydami. Baigus virti, glaistą šiek tiek atvėsinkite. Sudėkite likusį sviestą ir išplakite su mikseriu, kol glaistas taps vienalytis ir kreminės konsistencijos.
6. Paskleiskite glaistą ant atvėsusio pyrago viršaus ir tiekite.
6. Paskleiskite glaistą ant atvėsusio pyrago viršaus ir tiekite.
2 komentarai :
Kaip puikiai pavyko! Smagu, kad patiko :)
Ačiū! Tikrai neblogai pavyko, o skonis man labai patiko. Sukirtau praktiškai viena visą pyragą. Po vieno gabaliuko, vis norėjosi antro :))
Rašyti komentarą