Experience. It is not my first non sweet tart. Once I've tried them can't stop making. It's not difficult and cheap to make the pastry cases and for the fillings you can use various ingredients: meat, vegetables or smoked salmon and cream cheese as in this tart. The combination of the smoked salmon and the cream cheese seemed very interesting for me that's why decided to try this recipe.
Very delicious and light dish for your dinner.
Taste. Just a delicious smoked salmon tart. Tender, creamy with light smoked salmon saltiness.
What I would do different next time. I wouldn't do the pastry case edge like in the picture (I pressed it with fork) because it was thin and crumbled. I would not change anything else. Maybe you can experiment with the spices and use dills instead of chives to get even milder taste.
Smoked Salmon Tart
For the filling
150 g full fat cream cheese
125 g smoked salmon
2 eggs and 2 yolks
some chives
125 g smoked salmon
2 eggs and 2 yolks
some chives
Instructions
1. Make the shortcrust pastry as in the recipe Here. You can buy ready to use shortcrust pastry in the shop.
2. Roll the pastry into a circle to fit into the tart tin. For this recipe you need 20 cm tart tin. Line the tin with the pastry, prick the base with a fork. Chill until very firm (at least 30 minutes).
3. Line your tart tin with baking parchment, fill with baking beans (I used rice).
4. Heat oven to 190ºC and bake for 15 minutes, or until the sides of the pastry have set firm. Remove the beans and parchment, then bake for 10-15 minutes more until the pastry feels dry all over.
5. For the filling, beat the cream cheese, eggs and egg yolks until they are smooth. Season well with salt and pepper. Chop most of the salmon into small pieces and add to the mixture along with the chopped chives. Fill the pastry case with the mixture and return to the oven for 30-35 minutes until risen and just set.
Recipe from magazine 'Baked & Delicious'
3. Line your tart tin with baking parchment, fill with baking beans (I used rice).
4. Heat oven to 190ºC and bake for 15 minutes, or until the sides of the pastry have set firm. Remove the beans and parchment, then bake for 10-15 minutes more until the pastry feels dry all over.
5. For the filling, beat the cream cheese, eggs and egg yolks until they are smooth. Season well with salt and pepper. Chop most of the salmon into small pieces and add to the mixture along with the chopped chives. Fill the pastry case with the mixture and return to the oven for 30-35 minutes until risen and just set.
Recipe from magazine 'Baked & Delicious'
Patirtis. Tai ja ne pirmoji mano kepta nesaldi tarta. Pabandžiau ir nebegaliu sustoti jų kepusi. Tešlą krepšeliams pagaminti nesudėtinga, nereikia daug produktų, o įdarams galima naudoti įvairiausius produktus: mėsą, daržoves, o šįkart rūkytą lašišą ir keminį sūrį. Labai suintrigavo toks derinys, todėl norėjau būtinai išmėginti.
Labai skanus, nesunkus patiekalas pietums.
Labai skanus, nesunkus patiekalas pietums.
Skonis. Tiesiog skani tarta su rūkyta lašiša. Švelnaus kreminio skonio su lengvu rūkytos lašišos sūrumu.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nedaryčiau tokio tešlos kraštelio, kaip matosi nuotraukoje (suspaudžiau kraštus šakute), nes kraštai buvo ploni ir byrėjo. Daugiau nieko nekeisčiau. Nebent galima eksperimentuoti su prieskoniais ir įdėti krapų vietoj svogūnų, gautųsi dar švelnesnis skonis.
Tarta su rūkyta lašiša
Ingredientai
Kapotos tešlos tartos pagrindui (kaip pasigaminti, rasite Čia)
Įdarui
150 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
125 g rūkytos lašišos
2 kiaušiniai ir 2 kiaušinių tryniai
svogūnų laiškų
125 g rūkytos lašišos
2 kiaušiniai ir 2 kiaušinių tryniai
svogūnų laiškų
Gaminimo eiga
1. Pagaminkite kapotos tešlos tartos pagrindui. Kaip pagaminti, receptą rasite Čia. Arba galite naudoti pirktinę tešlą.
2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Šiam receptui reikia 20 cm tartos formos. Išklokite formą tešla, subadykite šakute tešlos pagrindą. Vėl dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių atvėsti.
3. Išklokite tartos formą kepimo popieriumi, supilkite kepimui skirtus akmenukus (aš naudojau paprastus ryžius).
4. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC ir kepkite tartą 15 minučių, arba kol tešlos kraštai sutvirtės. Išimkite kepimo popierių su kepimo akmenukais (ar ryžiais), dar kepkite 10-15 minučių, kol tešla atrodys visiškai sausa.
5. Įdarui, kreminį sūrį išplakite su kiaušiniais ir tryniais iki vienalytės masės. Gerai pasūdykite ir papirinkite. Rūkytą lašišą, svogūnų laiškus susmulkinkite ir įmaišykite į kiaušinių-sūrio masę. Supilkite viską į tešlos krepšelį ir dėkite atgal į orkaitę kepti 30-35 minutėms, kol iškils, o vidus sutvirtės.
Receptas iš žurnalo 'Baked & Delicious'
3. Išklokite tartos formą kepimo popieriumi, supilkite kepimui skirtus akmenukus (aš naudojau paprastus ryžius).
4. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC ir kepkite tartą 15 minučių, arba kol tešlos kraštai sutvirtės. Išimkite kepimo popierių su kepimo akmenukais (ar ryžiais), dar kepkite 10-15 minučių, kol tešla atrodys visiškai sausa.
5. Įdarui, kreminį sūrį išplakite su kiaušiniais ir tryniais iki vienalytės masės. Gerai pasūdykite ir papirinkite. Rūkytą lašišą, svogūnų laiškus susmulkinkite ir įmaišykite į kiaušinių-sūrio masę. Supilkite viską į tešlos krepšelį ir dėkite atgal į orkaitę kepti 30-35 minutėms, kol iškils, o vidus sutvirtės.
Receptas iš žurnalo 'Baked & Delicious'
6 komentarai :
Gorgeous and delicious tart! Thanks for the visit and for your lovely comment...
Thanks for the visit and lovely comment as well :)
Labai gražiai ir skaniai atrodo.. su rūkyta lašiša ir man patiktų :)
Ačiū. Mums ir patiko :) Rūkyta lašiša ir taip labai skanu.
Jau padaryta ir paragauta :) labai skanu, aciu uz puiku recepta ;)))
Gera, malonu skaityti :) Ačiū, kad sugrįžot ir palikot komentarą!
Rašyti komentarą