Mixed Berry & White Chocolate Tiramisu Cake
Ingredients
For 18 cm springform cake tin
1 packet of ladies fingers sponge biscuits (about 175 g)
250 g mascarpone cheese
1 packet of ladies fingers sponge biscuits (about 175 g)
250 g mascarpone cheese
200 ml whipping cream
100 g white chocolate
2 tbsp icing sugar
100 ml fresh orange juice
50 g melted jam (I used apricot jam)
300 g mixed berries (strawberries, raspberries, blueberries)
For the topping
Mixed berries (blueberries, raspberries)
White chocolate curls
100 g white chocolate
2 tbsp icing sugar
100 ml fresh orange juice
50 g melted jam (I used apricot jam)
300 g mixed berries (strawberries, raspberries, blueberries)
For the topping
Mixed berries (blueberries, raspberries)
White chocolate curls
Instructions
1. Cut the tip of sponge finger so it can stand upright around the cake ring mould. Save small pieces for the filling. Arrange the biscuits around the ring mould.
2. Melt the apricot jam or any other jam and mix with the orange juice. Soak the sponge biscuits into this mixture and layer the bottom of the ring mould. Use small pieces to fill the gaps.
2. Melt the apricot jam or any other jam and mix with the orange juice. Soak the sponge biscuits into this mixture and layer the bottom of the ring mould. Use small pieces to fill the gaps.
3. Melt the white chocolate in a bowl set over a pan of simmering water. Leave to cool.
4. Whisk the mascarpone with the icing sugar.
5. Whip the whipping cream to stiff peaks. Mix the cream with the cheese mixture.
6. Pour the melted chocolate in the mixture and whisk to combine.
7. Pour some of the cream mixture on the soaked biscuits, add berries on top.
8. Repeat the cream mixture and soaked biscuits as a second layer and more cream cheese on top.
9. Lay other berries on top the cake and chill for at least 4 hours. I chilled overnight.
10. Unmouled and decorate with the white chocolate curls.
Recipe from Mandy's Baking Journey
4. Whisk the mascarpone with the icing sugar.
5. Whip the whipping cream to stiff peaks. Mix the cream with the cheese mixture.
6. Pour the melted chocolate in the mixture and whisk to combine.
7. Pour some of the cream mixture on the soaked biscuits, add berries on top.
8. Repeat the cream mixture and soaked biscuits as a second layer and more cream cheese on top.
9. Lay other berries on top the cake and chill for at least 4 hours. I chilled overnight.
10. Unmouled and decorate with the white chocolate curls.
Recipe from Mandy's Baking Journey
Patirtis. Visų pirma noriu pasveikinti visus tėvelius su Tėvelių diena! Sveikinimai!
Šis tortas - tai dovana mūsų jaunajam tėveliui. Tai jo pirmoji Tėvo diena! Norėjau skaniai ją pažymėti. Buvo užprašytas tortas su uogomis. Ir štai koks rezultatas - Uogų ir balto šokolado tiramisu tortas!
Jis šiek tiek panašus į Nekeptą baltojo šokolado ir braškių sūrio tortą, kurį dariau visai neseniai. Tik šis tortas su damų piršteliais, sluoksniuojamas kaip tiramisu, įdarytas uogomis ir be želatinos. Maskarponės sūris šiek tiek tirštesnis už paprastą kreminį sūrį, todėl įdaras sustingsta ir be želatinos. Tiesa, šis tortas nėra toks tvirtas, labiau kreminės konsistencijos, bet labai gaivus ir vasariškas.
Apie patį gaminimo porcesą. Nors šio torto kepti nereikia, tačiau šiek tiek užtruks, kol visą surinksite. Labiausiai mane nervino sausainių dėliojimas aplink torto žiedą. Pirkau kelių rūšių sausainius: vienus mažesnius, kitus didesnius. Nusprendžiau naudoti didesnius, nes jų turėjau daugiau (jei pritrūktų) ir jie atrodė gražiau, ne taip nubyrėjęs cukrus (bent jau kol nepradėjau jų naudoti). Kad sausainiai būtų vienodo dydžio, juos matavau liniuote ir nupjoviau galus, jog geriau stovėtų formoje. Iš pradžių jie man griuvinėjo, kol nesudėjau visų aplink žiedą. O priartėjus prie galo, pamačiau, kad liko didokas tarpas ir paskutinis sausainis į jį netilps. Teko šiek tiek prasegti torto formos žiedą, kad tilptų paskutinis sausainis ir neliktų tarpų. Sudėjus į pagrindą mirkytus sausainius, tortas pasidarė stabilus ir išlaikė formą.
Neužmiškite įdarydami tortą, įdėti antrą sluoksnį mirkytų sausainių. Aš buvau užmiršus, gerai, kad prisiminiau kuomet ant uogų užpyliau kremą ir dar galėjau pataisyti situaciją. Kitu atveju būtų buvęs maskarponės sūrio ir uogų tortas, nejoks tiramisu.
Daugiau jokių nesklandumų neturėjau. Tik vienas patarimas: tortą laikykite šaldytuve, pastovėjęs šilumoje, kremas truputį suskystėja.
Skonis. Labai skanus, kreminis, gaivinantis vasariškas tortas. Labai tiks vaikams, nes švelnaus skonio, neitin saldus, su daugybę įvairių uogų, t.y. daugybę vitaminų. Geresnis variantas nei įprastas tiramisu.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Pabandyčiau su mažesnio dydžio sausainiais pagaminti šį tortą. Tik dėl to, kad įdomu palyginti vaizdą.
Šis tortas - tai dovana mūsų jaunajam tėveliui. Tai jo pirmoji Tėvo diena! Norėjau skaniai ją pažymėti. Buvo užprašytas tortas su uogomis. Ir štai koks rezultatas - Uogų ir balto šokolado tiramisu tortas!
Jis šiek tiek panašus į Nekeptą baltojo šokolado ir braškių sūrio tortą, kurį dariau visai neseniai. Tik šis tortas su damų piršteliais, sluoksniuojamas kaip tiramisu, įdarytas uogomis ir be želatinos. Maskarponės sūris šiek tiek tirštesnis už paprastą kreminį sūrį, todėl įdaras sustingsta ir be želatinos. Tiesa, šis tortas nėra toks tvirtas, labiau kreminės konsistencijos, bet labai gaivus ir vasariškas.
Apie patį gaminimo porcesą. Nors šio torto kepti nereikia, tačiau šiek tiek užtruks, kol visą surinksite. Labiausiai mane nervino sausainių dėliojimas aplink torto žiedą. Pirkau kelių rūšių sausainius: vienus mažesnius, kitus didesnius. Nusprendžiau naudoti didesnius, nes jų turėjau daugiau (jei pritrūktų) ir jie atrodė gražiau, ne taip nubyrėjęs cukrus (bent jau kol nepradėjau jų naudoti). Kad sausainiai būtų vienodo dydžio, juos matavau liniuote ir nupjoviau galus, jog geriau stovėtų formoje. Iš pradžių jie man griuvinėjo, kol nesudėjau visų aplink žiedą. O priartėjus prie galo, pamačiau, kad liko didokas tarpas ir paskutinis sausainis į jį netilps. Teko šiek tiek prasegti torto formos žiedą, kad tilptų paskutinis sausainis ir neliktų tarpų. Sudėjus į pagrindą mirkytus sausainius, tortas pasidarė stabilus ir išlaikė formą.
Neužmiškite įdarydami tortą, įdėti antrą sluoksnį mirkytų sausainių. Aš buvau užmiršus, gerai, kad prisiminiau kuomet ant uogų užpyliau kremą ir dar galėjau pataisyti situaciją. Kitu atveju būtų buvęs maskarponės sūrio ir uogų tortas, nejoks tiramisu.
Daugiau jokių nesklandumų neturėjau. Tik vienas patarimas: tortą laikykite šaldytuve, pastovėjęs šilumoje, kremas truputį suskystėja.
Skonis. Labai skanus, kreminis, gaivinantis vasariškas tortas. Labai tiks vaikams, nes švelnaus skonio, neitin saldus, su daugybę įvairių uogų, t.y. daugybę vitaminų. Geresnis variantas nei įprastas tiramisu.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Pabandyčiau su mažesnio dydžio sausainiais pagaminti šį tortą. Tik dėl to, kad įdomu palyginti vaizdą.
Uogų ir balto šokolado tiramisu tortas
Ingredientai
18 cm torto formai
1 pakelis sausainių 'Damų piršteliai' (apie 175 g)
250 g maskarponės sūrio
1 pakelis sausainių 'Damų piršteliai' (apie 175 g)
250 g maskarponės sūrio
200 ml plakamosios grietinėlės
100 g balto šokolado
2 šaukštai cukraus pudros
100 ml šviežių apelsinų sulčių
50 g tirpinto džemo (naudojau abrikosų džemą)
300 g įvairių uogų (braškių, aviečių, mėlynių)
Papuošimui
Įvairių uogų
Balto šokolado drožlių
100 g balto šokolado
2 šaukštai cukraus pudros
100 ml šviežių apelsinų sulčių
50 g tirpinto džemo (naudojau abrikosų džemą)
300 g įvairių uogų (braškių, aviečių, mėlynių)
Papuošimui
Įvairių uogų
Balto šokolado drožlių
Gaminimo eiga
1. Damų pirštelių apačią nupjaukite, kad sausainiai lygiai stovėtų torto žiedo formoje. Šiam tortui naudokite tik torto formos žiedą be pagrindo. Žiedą dėkite ant serviravimo indo ir gaminkite toliau. Nupjautus sausainių gabaliukus neišmeskite, juos panaudosite vėliau įdarui. Apipjaustytus sausainius sudėkite aplink formą.
2. Ištirpdykite džemą (puode ant silpnos ugnies ar mikrobangėje) ir šiek tiek atvėsusį sumaišykite su apelsinų sultimis. Merkite sausainius į šį mišinį ir išklokite torto pagrindą. Tarpams užpildyti sunaudokite mažus atlikusius sausainių gabaliukus.
2. Ištirpdykite džemą (puode ant silpnos ugnies ar mikrobangėje) ir šiek tiek atvėsusį sumaišykite su apelsinų sultimis. Merkite sausainius į šį mišinį ir išklokite torto pagrindą. Tarpams užpildyti sunaudokite mažus atlikusius sausainių gabaliukus.
3. Ištirpdykite baltą šokoladą dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Atvėsinkite.
4. Maskarponės sūrį išplakite su cukraus pudra.
5. Išplakite grietinėlę iki standumo. Įmaišykite į sūrio masę.
6. Supilkite tirpintą šokoladą į bendrą masę ir viską išmaišykite.
7. Dėkite kreminio įdaro ant išklotų sausainių pagrindo, ant viršaus berkite uogų.
8. Vėl dėkite sūrio kremo sluoksnį, ant viršaus antrą sluoksnį išmirkytų sausainių ir dar kremo ant viršaus.
9. Torto viršų papuoškite uogomis ir dėkite tortą į šaldytuvą bent 4 valandoms. Aš laikiau per naktį.
10. Dekoruokite balto šokolado drožlėmis (pagremžkite šiek tiek šokolado su peiliu).
Receptas iš Mandy's Baking Journey
4. Maskarponės sūrį išplakite su cukraus pudra.
5. Išplakite grietinėlę iki standumo. Įmaišykite į sūrio masę.
6. Supilkite tirpintą šokoladą į bendrą masę ir viską išmaišykite.
7. Dėkite kreminio įdaro ant išklotų sausainių pagrindo, ant viršaus berkite uogų.
8. Vėl dėkite sūrio kremo sluoksnį, ant viršaus antrą sluoksnį išmirkytų sausainių ir dar kremo ant viršaus.
9. Torto viršų papuoškite uogomis ir dėkite tortą į šaldytuvą bent 4 valandoms. Aš laikiau per naktį.
10. Dekoruokite balto šokolado drožlėmis (pagremžkite šiek tiek šokolado su peiliu).
Receptas iš Mandy's Baking Journey
9 komentarai :
Na bet ir kantrybės ir kruopštumo pas tave.. surinkai tokį grožį ir jis atrodo tiesiog idealiai skaniai!
Idealiai neatrodo, nes tie sausainiai patrupėję. Bet nieko padaryt negalėjau. Tris pokus pirkau ir visi tokie nutrupėję, dar kai gamini irgi patrupa. Tai truputį nusivyliau. Galėtų dar geriau atrodyt :) O kai patinka ką darai, tai kantrybės daug nereikia.
Į Facebook'ą įdėjau foto, kaip atrodo išdėliotų sausainių pagrindas. Galite rasti nuėję čia:
https://www.facebook.com/pages/Baking-Secrets/191227047688931
Ernesta, kita karta gali bandyti damu pirstelius kepti pati; bus neaptrupeje ir visi tokie, kokiu reikia: norimo ilgio, plocio, t.t.;
Kažkaip neatėjo į galvą pačiai kepti. Ačiū už patarimą, reikės pagooglint, kaip juos gaminti :)
What a beautiful cake! Perfect for warm weather. Love the combination of berries and white chocolate!
Than you Christin! Berries and white chocolate is just perfect. This cake was for my husband, he ate it almost all. I've tried only two pieces. He just loved it and asked to make again.
Suzaveta vaizdu pabandziau ir as padaryt si torciuka. Vaizdelis puikus, bet skonio dar reiks palaukt per nakti. Beje, viska dariau is dvigubos normos i 24cm forma. Idealiai proporcijos gavos. Dekui uz nuostabu receptuka !!!!
Labai smagu, kad vaizdas patiko, normas atitaiket :) Mums jis patiko, gaivus ir lengvas :)
Lauskiu atsiliepimu apie skoni ir foto su jusu sedevru :) Galite pasidalinti mano facebooke profilyje:
https://www.facebook.com/pages/Baking-Secrets/191227047688931
Rašyti komentarą