Experience. This recipe is so old that I can't remember where I've found it. I baked these cookies million times. Tried different ingredients, different textures, but this final recipe is my favorite.
There was a time when I was interested in healthy food and living. In those days it was my favorite cookies.
You could change sunflower oil to butter to get softer texture if you like. However, I like these cookies crunchy. The secret of this recipe is the desiccated coconut. Without it just feels something is missing. The coconut finishes the job.
Taste. Very delicious, sweet, crunchy biscuits with raisins, cranberries and sunflower seeds. The desiccated coconut makes these cookies irresistible.
What I would do different next time. Would not change anything.
Oat Biscuits
Ingredients
250 ml plain flour
125 ml oatmeal or porridge oats
150 ml caster sugar
80 ml sunflower oil
1 egg
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
2 tbsp raisins
2 tbsp dried cranberries
2 tbsp desiccated coconut
1 tbsp sunflower seeds
80 ml sunflower oil
1 egg
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
2 tbsp raisins
2 tbsp dried cranberries
2 tbsp desiccated coconut
1 tbsp sunflower seeds
Instructions
1. In a large bowl whisk sugar, egg, oil and vanilla extract.
2. Add flour, baking powder, oatmeal. Combine well.
3. Stir in the raisins, cranberries, coconut and sunflower seeds. Mix well.
4. Scoop the dough on a baking tray lined with the baking parchment, leave some space apart the cookies.
5. Bake the biscuits in the preheated oven 180ºC for about 15 minutes. Leave to cool on the wire rack.
4. Scoop the dough on a baking tray lined with the baking parchment, leave some space apart the cookies.
5. Bake the biscuits in the preheated oven 180ºC for about 15 minutes. Leave to cool on the wire rack.
Patirtis. Šiuos sausainius jau kepu taip seniai, kad net nepamenu, kur radau jų orginalų receptą. Jau milijoną kartų esu juos kepusi. Išbandžiau skirtingus ingridientus, skirtingus skonius ir tekstūras, bet šis galutinis receptas man pats pačiausias.
Buvo laikotarpis kai labai domėjausi sveika mityba ir stengiausi, kuo geriau maitintis. Tuo metu leisdavau sau pasilepinti būtent šitais sausainiais.
Jei norite minkštesnių sausainių, saulėgrąžų aliejų galite pakeisti sviestu. Tačiau man šie sausainiai skaniausi tokie, kokie yra, traškūs. Šio recepto paslaptis - kokoso drožlės. Be jų sausainiai man atrodo neišbaigti. Su kokoso drožlėm ne tik skonis puikus, bet ir kvapas labai geras!
Man gavosi 12 didelių sausainių.
Skonis. Labai skanūs, kvapnūs, saldūs, traškūs avižiniai sausainiai su razinomis, spanguolėmis ir saulėgrąžų sėklomis. Dėl kokosų drožlių skonio šiems sausainiams neįmanoma atsispirti.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau.
Avižiniai sausainiai
Ingredientai
250 ml miltų
125 ml avižinių dribsnių arba smulkesnių avižinių dribsnių (skirtų košėms)
150 ml cukraus
80 ml saulėgrąžų aliejaus
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 šaukštai razinų
2 šaukštai džiovintų spanguolių
2 šaukštai kokoso drožlių
1 šaukštas saulėgrąžų sėklų
80 ml saulėgrąžų aliejaus
1 kiaušinis
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 šaukštai razinų
2 šaukštai džiovintų spanguolių
2 šaukštai kokoso drožlių
1 šaukštas saulėgrąžų sėklų
Gaminimo eiga
1. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinį, cukrų, aliejų ir vanilės ekstraktą.
2. Supilkite miltus, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius. Gerai išmaišykite.
3. Suberkite razinas, spanguolės, kokoso drožles ir saulėgrąžių sėklas. Viską gerai sumaišykite.
4. Formuokite sausainius (aš paimu šaukštą tešlos, suformuoju kamuolių ir šiek tiek suploju) ir dėkite ant riebalais išteptos ir kepimo popieriumi išklotos kepimo formos.
2 komentarai :
Pasakiškas skanėstas su stikline šalto pieno :D
Tikrai taip :)
Rašyti komentarą