Ingredients
20 cm round cake tin
For cake sponges
160 g self-raising flour
4 eggs
225 g sugar
225 g softened butter
65 g cocoa powder
1 tsp of vanilla extract
1/4 tsp of salt
For the filling
600 ml double cream
3 tbsp sugar
1 tsp vanilla extract
little lemon juice
400 g cherries (bottled, canned or frozen)
Brandy, Kirsch or syrup (juice from drained cherries)
For the decoration
100 g dark chocolate
100 g double cream
some fresh or glazed cherries
For cake sponges
160 g self-raising flour
4 eggs
225 g sugar
225 g softened butter
65 g cocoa powder
1 tsp of vanilla extract
1/4 tsp of salt
For the filling
600 ml double cream
3 tbsp sugar
1 tsp vanilla extract
little lemon juice
400 g cherries (bottled, canned or frozen)
Brandy, Kirsch or syrup (juice from drained cherries)
For the decoration
100 g dark chocolate
100 g double cream
some fresh or glazed cherries
Instructions
1. Heat the oven to 190ºC and grease and line two 20 cm round cake tins with baking paper. 2. Mix all ingredients for the cake sponges with a mixer. Divide the batter evenly between two cake tins.
3. Cook the sponges for 22-25 minutes or until metal skewer inserted in the centre of the cake comes out clean.
4. When the cakes are done, cool for 5 minutes in the tins before turning out on to a wire rack. Leave to cool.
5. When the cakes are cold, cut them in half with a long sharp knife.
6. For the filling, whisk the double cream with the sugar, lemon juice and vanilla extract.
7. Sprinkle the brandy, kirsch or syrup over the cake sponges.
8. Assemble the cake. On every sponge spread some cream and sprinkle some cherries. Repeat the layers twice more. To finish the cake spread some cream on top and sides of the cake.
9. To decorate, melt dark chocolate and cream in a small bowl, set over the pan of the simmering water. Leave to cool slightly until thickens a little, spread over the cake.
10. Pipe some rosettes around the edge of the cake and decorate with fresh or glazed cherries.
11. Chill in the fridge before serving.
3. Cook the sponges for 22-25 minutes or until metal skewer inserted in the centre of the cake comes out clean.
4. When the cakes are done, cool for 5 minutes in the tins before turning out on to a wire rack. Leave to cool.
5. When the cakes are cold, cut them in half with a long sharp knife.
6. For the filling, whisk the double cream with the sugar, lemon juice and vanilla extract.
7. Sprinkle the brandy, kirsch or syrup over the cake sponges.
8. Assemble the cake. On every sponge spread some cream and sprinkle some cherries. Repeat the layers twice more. To finish the cake spread some cream on top and sides of the cake.
9. To decorate, melt dark chocolate and cream in a small bowl, set over the pan of the simmering water. Leave to cool slightly until thickens a little, spread over the cake.
10. Pipe some rosettes around the edge of the cake and decorate with fresh or glazed cherries.
11. Chill in the fridge before serving.
Patirtis. Tai mano vyro gimtadienio tortas. Buvo užsiprašęs torto su vyšniomis, nes jas labai mėgsta. Ta proga išmėginau visų giriamą ir labai mėgstamą šokoladinį-vyšninį tortą 'Juodasis miškas'. Tortas patiko, ypač jubiliatui!
Labai ilgai ieškojau tinkamo 'Juodojo miško' recepto, nes neradau tokio šimtaprocentinio recepto, kuriuo galėčiau pasitikėti ir kuris labai patiktų. Galiausiai išnagrinėjus nemažai skirtingų šio torto variacijų, sulipdžiau tokį galutinį variantą.
Tortas gavosi aukštas, surinkinėjau jį ne torto formoje, o tiesiai serviravimo lėkštėje. Čia ir buvo didžiausias iššūkis, kaip lygiai ir gražiai tortą sutepti. Šiaip ne taip pavyko. Tik niekaip negalėjau tolygiai ir gražiai aptepti torto šonų su šokoladiniu glaistu, nes aptepiau tortą skystoka grietinėle ir glaistas man vis nelipo. Nepaisant to, tortas atrodė visai neblogai.
Vyšnias tortui naudojau pusę paprastų konservuotų, o kitą pusę specialiai 'Juodajam miškui' skirtų juodųjų vyšnių, mirkytų vyšnių likeryje. Skystį nuo pastarųjų sunaudojau torto biskvitų sulaistymui, dar įpyliau kelis šaukštus brendžio. Sulaistymui galite naudoti, sirupą, kompotą likusį nuo vyšnių ir jei norite galite įpilti šiek tiek alkoholio: brendžio ar likerio. Kokias naudoti vyšnias? Kokias norite. Galima naudoti tiek konservuotas vyšnias, iš kompoto ar šaldytas. Jei vyšnios rūgštokos, galite užpilti keliais šaukštais cukraus ir vėlgi įpilti truputį alkoholio. Bet tai nėra būtina, nors orginaliame recepte šis tortas gaminamas su alkoholiu.
Vyšnias tortui naudojau pusę paprastų konservuotų, o kitą pusę specialiai 'Juodajam miškui' skirtų juodųjų vyšnių, mirkytų vyšnių likeryje. Skystį nuo pastarųjų sunaudojau torto biskvitų sulaistymui, dar įpyliau kelis šaukštus brendžio. Sulaistymui galite naudoti, sirupą, kompotą likusį nuo vyšnių ir jei norite galite įpilti šiek tiek alkoholio: brendžio ar likerio. Kokias naudoti vyšnias? Kokias norite. Galima naudoti tiek konservuotas vyšnias, iš kompoto ar šaldytas. Jei vyšnios rūgštokos, galite užpilti keliais šaukštais cukraus ir vėlgi įpilti truputį alkoholio. Bet tai nėra būtina, nors orginaliame recepte šis tortas gaminamas su alkoholiu.
Skonis. Labai skanus, labai šokoladinis tortas su grietinėlės kremu ir vyšniomis.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Surinkinėčiau tortą torto formoj, kad vėliau eitų lengviau papuošti ir užbaigti.
Tortas 'Juodasis miškas'
Receptas adaptuotas iš bbc.co.uk
Ingredientai
20 cm torto formai
Torto biskvitui
160 g miltų
4 kiaušiniai
225 g cukraus
225 g minkšto sviesto
65 g kakavos
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos
Kremui
600 ml grietinėlės
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
citrinos sulčių ant šaukščiuko galiuko
Įdarui
400 g vyšnių (konservuotų, iš kompoto ar šaldytų)
Sulaistymui
Brendžio, vyšnių likerio ar sirupo (kompoto)
Papuošimui
100 g juodo šokolado
100 ml grietinėlės
kelių vyšnių
Torto biskvitui
160 g miltų
4 kiaušiniai
225 g cukraus
225 g minkšto sviesto
65 g kakavos
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos
Kremui
600 ml grietinėlės
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
citrinos sulčių ant šaukščiuko galiuko
Įdarui
400 g vyšnių (konservuotų, iš kompoto ar šaldytų)
Sulaistymui
Brendžio, vyšnių likerio ar sirupo (kompoto)
Papuošimui
100 g juodo šokolado
100 ml grietinėlės
kelių vyšnių
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190ºC ir pasiruoškite (riebalais patepkite, popieriumi išklokite) dvi 20 cm apvalias kepimo formas.
2. Visus produktus skirtus biskvitui išplakite mikseriu. Tešlą lygiai padalinkite ir supilkite į kepimo formas.
3. Kepkite biskvitus 22-25 minutes arba kol įsmeigus metalinį (medinį) iešmelį į biskvito centrą, jis liks sausas.
4. Kai biskvitai iškeps, išimkite iš orkaitės, palikite 5 minutėms kepimo formose, tuomet išimkite ir palikite atvėsti ant grotelių.
5. Kremui išplakite grietinėlę su cukrumi, vanile ir trupučiu citrinos sulčių.
6. Kiekvieną biskvitą perpjaukite pusiau su aštriu ilgu peiliu.
7. Biskvitus sulaistykite brendžiu, likeriu ar tiesiog kompotu.
8. Sutepkite tortą. Ant biskvito tepkite grietinėlės sluoksnį, pabarstykite vyšniomis. Dėkite kitą biskvitą ir kartokite, kol sutepsite visą tortą. Torto viršų ir šonus aptepkite plonu grietinėlės sluoksniu.
9. Papuošimui ištirpinkite šokoladą su grietinėle dubenėlyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Palaukite, kol atvės ir pradės tirštėti ir aptepkite tortą.
10. Papuošimui užbaigti išspauskite plaktos grietinėlės bokštelius ir papuoškite vyšniomis.
11. Prieš tiekdami tortą palaikykite šaldytuve.
2. Visus produktus skirtus biskvitui išplakite mikseriu. Tešlą lygiai padalinkite ir supilkite į kepimo formas.
3. Kepkite biskvitus 22-25 minutes arba kol įsmeigus metalinį (medinį) iešmelį į biskvito centrą, jis liks sausas.
4. Kai biskvitai iškeps, išimkite iš orkaitės, palikite 5 minutėms kepimo formose, tuomet išimkite ir palikite atvėsti ant grotelių.
5. Kremui išplakite grietinėlę su cukrumi, vanile ir trupučiu citrinos sulčių.
6. Kiekvieną biskvitą perpjaukite pusiau su aštriu ilgu peiliu.
7. Biskvitus sulaistykite brendžiu, likeriu ar tiesiog kompotu.
8. Sutepkite tortą. Ant biskvito tepkite grietinėlės sluoksnį, pabarstykite vyšniomis. Dėkite kitą biskvitą ir kartokite, kol sutepsite visą tortą. Torto viršų ir šonus aptepkite plonu grietinėlės sluoksniu.
9. Papuošimui ištirpinkite šokoladą su grietinėle dubenėlyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Palaukite, kol atvės ir pradės tirštėti ir aptepkite tortą.
10. Papuošimui užbaigti išspauskite plaktos grietinėlės bokštelius ir papuoškite vyšniomis.
11. Prieš tiekdami tortą palaikykite šaldytuve.
6 komentarai :
mmmm noreciau dabar gabaliuko...:)
Tikrai taip! Sunku atsispirti :)
Klasika! Pats skaniausias tortas be konkurencijos, kurio neatsisakyčiau niekada!
Oh wow! This looks like the best Black Forest Cake that I have ever seen! I love that you mixed up the types of cherries you used! This must go on my list immediately! Pinned!
Tau skaniausias? Mano vyrui irgi, o man nežinau. Dabar paieškose esu :)
Thank you Lindsey for such a lovely comment :) Actually, I mixed the cherries not on purpose. Just my husband bought different jar of cherries :)) But it went quite well :)
Rašyti komentarą