I made 12 muffins and my husband ate almost all of them in one sitting.
What I would do different next time. Nothing. They are perfect.
Blueberry Muffins
1 cup - 250 ml
1 1/4 cup self-raising flour
1/2 cup sour cream
3/4 cup sugar
1 1/4 cup self-raising flour
1/2 cup sour cream
3/4 cup sugar
6 tbsp (85 g) softened butter
2 eggs
1 tsp vanilla extract
1/4 tsp salt
1 cup of blueberries (I put 130 g)
2 eggs
1 tsp vanilla extract
1/4 tsp salt
1 cup of blueberries (I put 130 g)
Instructions
1. Cream the softened butter and sugar until smooth.
2. Add eggs, vanilla, sour cream and whisk.
2. Add eggs, vanilla, sour cream and whisk.
3. Take two tablespoon of flour and stir into the blueberries. Lightly mix. This won't let berries to sink in the batter.
4. Add the flour to the mixture, mix.
5. Add blueberries to the batter, lightly mix.
4. Add the flour to the mixture, mix.
5. Add blueberries to the batter, lightly mix.
6. Preheat the oven to 180ºC and line a 12-hole muffin tin with paper cases. Evenly scoop the mixture into the paper cases.
7. Bake the muffins for about 20-25 minutes or until a skewer inserted into the center of one of the muffins comes out clean.
8. Once baked transfer the muffins to a wire rack to cool completely.
7. Bake the muffins for about 20-25 minutes or until a skewer inserted into the center of one of the muffins comes out clean.
8. Once baked transfer the muffins to a wire rack to cool completely.
Patirtis. Keksiukus kepu, kai norisi ko nors saldaus labai greitai. Nėra lengviau sumaišyti tešlą, įdėti norimų ingredientų: uogų, šokolado ar kt. ir vos po pusvalandžio skanauti minkštučių, purių keksiukų. Šitie būtent tokie ir yra purūs ir minkšti, o dėl mėlynių jiems neįmanoma atsispirti.
Gavosi 12 normalaus dydžio keksiukų. Mano vyras sukirto beveik visus keksiukus vienu prisėdimu.
Skonis. Minkšti, purūs, labai skanūs keksiukai su mėlynėmis.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau. Tobuli.
Gavosi 12 normalaus dydžio keksiukų. Mano vyras sukirto beveik visus keksiukus vienu prisėdimu.
Skonis. Minkšti, purūs, labai skanūs keksiukai su mėlynėmis.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau. Tobuli.
Mėlynių keksiukai
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 1/4 puodelio miltų
1/2 puodelio grietinės
3/4 puodelio cukraus
6 šaukštai (apie 85 g) minkšto sviesto
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1 puodelis mėlynių (aš dėjau 130 g)
Gaminimo eiga
1. Dubenyje gerai išsukite sviestą ir cukrų.
2. Įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, vanilę ir išplakite.
3. Paimkite porą šaukštų miltų ir apibarstykite mėlynes, išmaišykite. Taip uogos 'nepaskęs'.
4. Suberkite miltus į paruoštą mišinį. Išmaišykite.
5. Atsargiai įmaišykite mėlynes į keksiukų tešlą.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į 12 keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstykite tešlą tarp formelių.
7. Kepkite apie 20-25 minutes arba kol metalinis iešmelis (medinis pagaliukas), įsmeigtas į keksiuko centrą liks sausas.
3. Paimkite porą šaukštų miltų ir apibarstykite mėlynes, išmaišykite. Taip uogos 'nepaskęs'.
4. Suberkite miltus į paruoštą mišinį. Išmaišykite.
5. Atsargiai įmaišykite mėlynes į keksiukų tešlą.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į 12 keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstykite tešlą tarp formelių.
7. Kepkite apie 20-25 minutes arba kol metalinis iešmelis (medinis pagaliukas), įsmeigtas į keksiuko centrą liks sausas.
8. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių.
2 komentarai :
Kaip norėčiau tokio prie kavos.. :)
Aš jau irgi norėčiau :)) Taip skaniai suvalgėm.
Rašyti komentarą