Homemade Chocolate Ice Cream
Recipe adapted from Laura in the Kitchen
Ingredients
1 cup - 250 ml
2 cups of milk
1 1/2 cup of double cream
5 egg yolks
3/4 cup (about 190 ml) of sugar
1/3 cup (about 80 ml) of cocoa powder
165 g dark chocolate
1/4 tsp salt
1/2 tsp espresso powder
2 cups of milk
1 1/2 cup of double cream
5 egg yolks
3/4 cup (about 190 ml) of sugar
1/3 cup (about 80 ml) of cocoa powder
165 g dark chocolate
1/4 tsp salt
1/2 tsp espresso powder
Instructions
1. Cook the cream, milk, cocoa and espresso powder in a saucepan over a low heat, bring to simmer.
2. Whisk the egg yolks with sugar until the mixture becomes pale.
3. Pour 1 cup of the hot cream and milk into the eggs mixture while whisking.
4. Then pour the egg mixture to the saucepan with remaining cream and milk mixture and cook on a low heat for 5-7 minutes or until it coats the spoon.
5. Crush the chocolate in a bowl and strain the cooked cream through a sieve directly on it, mix to combine.
6. Cover the custard with cling film (cling film should touch the custard, it prevents from forming a skin) and chill in the fridge for 4 hours or overnight.
7. If you have an ice cream maker, put the mixture to it and freeze according to the instructions. If you do not have an ice cream machine, you have to put the custard in a freezer and every 15-20 minutes whisk well, for at least 2 hour or even 4 hours. Another choice is, to whisk it with a mixer every 2 hours 2-3 times. Then let it freeze completely.
2. Whisk the egg yolks with sugar until the mixture becomes pale.
3. Pour 1 cup of the hot cream and milk into the eggs mixture while whisking.
4. Then pour the egg mixture to the saucepan with remaining cream and milk mixture and cook on a low heat for 5-7 minutes or until it coats the spoon.
5. Crush the chocolate in a bowl and strain the cooked cream through a sieve directly on it, mix to combine.
6. Cover the custard with cling film (cling film should touch the custard, it prevents from forming a skin) and chill in the fridge for 4 hours or overnight.
7. If you have an ice cream maker, put the mixture to it and freeze according to the instructions. If you do not have an ice cream machine, you have to put the custard in a freezer and every 15-20 minutes whisk well, for at least 2 hour or even 4 hours. Another choice is, to whisk it with a mixer every 2 hours 2-3 times. Then let it freeze completely.
Patirtis. Naminius ledus ne taip seniai gaminau. Tiesa, braškinius. Buvo labai skanūs su sodriu braškių skoniu. Su vyru net palyginome pirktinių braškinių ledų skonį su mano gamintais naminiais. Vienareikšmiškai naminiai daug skanesni, sodresni, riebesni. Taigi, po pirmųjų ledų žinojau, kad bus ir antrieji - šokoladiniai.
Gaminau, kaip ir braškinius, pagal Laura'os Vitale receptą. Gavosi tikrai puikūs! Šiek tiek skiriasi ingredientai, bet gaminimo procesas praktiškai toks pats, todėl man nebuvo naujiena. Kadangi vis dar neturiu ledų gaminimo aparačiuko (mąstau apie jo pirkimą), gaminau be aparato, šįkart mikserio pagalba. Atšaldžiusi kremą per naktį, išplakiau mikseriu (plakiau gana ilgai 10-15 minučių), dėjau į šaldymo kamerą 2 valandoms, po to vėl išplakiau mikseriu ir galutinai užšaldžiau. Šis ledų gaminimo būdas man patiko labiau nei maišymas kas 15 minučių. Sugaišti mažiau laiko, mažiau vargo, o ir ledo kristaliukų mažiau.
Iš duotos normos pasigaminsite litrą ledų.
Skonis. Labai skanūs, labai šokoladiniai, riebūs naminiai ledai.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau.
Naminiai šokoladiniai ledai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
2 puodeliai pieno
1 1/2 puodelio grietinėlės
5 kiaušinių trynių
3/4 puodelio (apie 190 ml) cukraus
1/3 puodelio (apie 80 ml) kakavos
165 g juodo šokolado
1/4 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio tirpios kavos
Gaminimo eiga
1. Pilkite pieną, grietinėlę, tirpią kavą ir kakavą į nedidelį puodelį, dėkite ant lėtos ugnies ir leiskite lėtai užvirti (nuimkite nuo ugnies prieš pat užvirimą, burbuliavimą).
2. Tuo tarpu dubenyje išsukite kiaušinių trynius, cukrų, druską, kol masė pabaltės.
3. Iš lėto, nuolat maišydami šluotele įpilkite stiklinę karštos grietinėlės ir pieno mišinio į kiaušinių mišinį ir gerai išplakite.
4. Pilkite kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės ir pieno mišiniu, virkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami šluotele 5-7 minutes, kol kremas sutirštės ir įmerkus šaukštą padengs jį. Kremas neturi būti bėgantis, turi išlaikyti formą.
5. Šokolado gabaliukus sudėkite į dubenį. Pilkite karštą kremą pro sietelį ant šokolado, maišykite, kol šokoladas ištirps.
6. Uždenkite kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo viršaus) ir dėkite į šaldytuvą 4 valandom arba pernakt.
7. Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, dėkite paruoštą mišinį į jį ir užšaldykite pagal instrukcijas. Jei neturi ledų gaminimo aparato, tuomet reikės dėti mišinį į šaldymo kamerą ir kas 15-20 minučių gerai išplakti šluotele. Taip pat galima plakti mikseriu kas 2 valandas 2-3 kartus. Tuomet užšaldykite visiškai. Šįkart dariau ledus antruoju variantu: laikiau kremą per naktį šaldytuve, ryte išėmiau gerai išplakiau mikseriu ir dėjau į šaldymo kamerą 2 valandoms. Po 2 valandų vėl suplakiau mikseriu ir galutinai užšaldžiau.
2. Tuo tarpu dubenyje išsukite kiaušinių trynius, cukrų, druską, kol masė pabaltės.
3. Iš lėto, nuolat maišydami šluotele įpilkite stiklinę karštos grietinėlės ir pieno mišinio į kiaušinių mišinį ir gerai išplakite.
4. Pilkite kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės ir pieno mišiniu, virkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami šluotele 5-7 minutes, kol kremas sutirštės ir įmerkus šaukštą padengs jį. Kremas neturi būti bėgantis, turi išlaikyti formą.
5. Šokolado gabaliukus sudėkite į dubenį. Pilkite karštą kremą pro sietelį ant šokolado, maišykite, kol šokoladas ištirps.
6. Uždenkite kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo viršaus) ir dėkite į šaldytuvą 4 valandom arba pernakt.
7. Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, dėkite paruoštą mišinį į jį ir užšaldykite pagal instrukcijas. Jei neturi ledų gaminimo aparato, tuomet reikės dėti mišinį į šaldymo kamerą ir kas 15-20 minučių gerai išplakti šluotele. Taip pat galima plakti mikseriu kas 2 valandas 2-3 kartus. Tuomet užšaldykite visiškai. Šįkart dariau ledus antruoju variantu: laikiau kremą per naktį šaldytuve, ryte išėmiau gerai išplakiau mikseriu ir dėjau į šaldymo kamerą 2 valandoms. Po 2 valandų vėl suplakiau mikseriu ir galutinai užšaldžiau.
4 komentarai :
Visai pasivaišinčiau tokiais ledais :D dar su šlakeliu amareto :))
Aš pati be ledų gaminimo aparato tikriausiai nerizikuočiau ledų daryt :)
Aš pirmą kartą gamindama truputį baiminausi, bet kai gerai pavyko tai jau ir nebaisu. Dar mąsčiau, kad reikia ledų gaminimo aparato. Dabar net nežinau, nes ir taip pavyksta. Na, gal jie dar skanesni būtų su aparatu. Neteko ragauti.
o pagaminus nesijaucia vandens kristalu?
Priklauso kaip gaminsit. Jei rankomis plaksit, reikia dažnai ir stipriai plakti, bet tų kristalų visiškai vistiek neišvengsit. Tam reikia ledų mašinos, jei visiškai be kristalų pagaminti namų sąlygomis
Rašyti komentarą