2014 m. rugpjūčio 7 d., ketvirtadienis

Sviestiniai varškės sausainiai | Cottage Cheese & Butter Cookies





Cottage Cheese & Butter Cookies
Recipe adapted from Medejos blog


Ingredients


300 g plain flour
250 g cottage cheese
200 g softened butter
1  tsp baking powder
1/4 tsp salt

6 tbsp sugar
1 tbsp cinnamon

Instructions

1. Cream the butter with cottage cheese until smooth.
2. Pour the flour, baking powder, salt, combine everything well and knead to make a smooth dough. 
3. Cover the dough with a cling film and put the dough in the fridge to chill for an hour.
4. Preheat the oven to 190ºC . Grease and line a baking sheet with baking paper.
5. Mix sugar with cinnamon in a small plate. 
6. Roll out the dough and cut out small circles with the cookie cutter. I used 5 cm diameter cookie cutter.
7. Cover one side of the cookie with sugar-cinnamon mixture, just press it. 
8. Fold the cookie in half and once again in half to make small and nice triangles. 
9. Put the cookies on the prepared baking sheet and bake for about 20 minutes or until nice and golden.


Patirtis. Šie sausainiai mano dėmesį buvo atkreipę senokai, bet buvau apie juos užmiršus. Ačiū Medėjai ir jos blog'ui, kad priminė! 

Pirmą kartą iškeptus sausainius ragaudami su vyru, taip visus ir suvalgėm. Paragavus pirmų sausainių, apėmė keistas jausmas - lyg atsidurėm vaikystėje... Skonis priminė tarybinius rusų laikus. Nors esam jauni (bent taip jaučiamės, cha cha), bet abu užvaldė kažkokie keisti prisiminimai iš tų laikų, lyg jau buvom šiuos sausainius praeityje valgę. Tik niekaip negalėjom prisiminti, kas tai per sausainiai ir kaip jie atrodė tais laikais. Skonis jų tikrai puikus, o valgosi kaip saulėgrąžos. Figūrai ne į naudą, deja!

Pirmą kartą kepiau kaip nurodyta recepte. Antrąjį, bandžiau pabūti 'mandresnė' ir varškę pertryniau, kad nebūtų gumuliukų. Tekstūra gavosi švelnesnė, o sausainiai trapūs. Tačiau man vis dėlto labiau patiko, kai buvo varškės gumuliukų, tuomet labiau jautėsi varškė. Man skaniau. 

Tešlą galima užšaldyti. Paskutinį sykį pusę tešlos užsišaldžiau, kad kitą kartą galėčiau dar greičiau juos pasidaryti. 

Gavosi apie 50-60 nedidelių sausainukų. 

Skonis. Labai skanūs, minkšti, trapūs, nesaldūs, su cinamono prieskoniu varškiniai sausainiai. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko.


Sviestiniai varškės sausainiai
Receptas adaptuotas iš Medėjos blog'o


Ingredientai

300 g miltų
250 g varškės
200 g minkšto sviesto
1  šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos

6 šaukštai cukraus
1 šaukštas cinamono

Gaminimo eiga

1. Sviestą ir varškę sumaišykite iki vientisos masės. 
2. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską ir užminkykite tešlą.
3. Suminkytą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą valandai.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 190ºC . Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
5. Cukrų ir cinamoną sumaišykite dubenėlyje.
6. Iškočiokite tešlą, išspauskite apskritimus (aš dariau 5 cm skersmens). 
7. Apvoliokite vieną pusę išspaustų apskritimų cukraus-cinamono mišinyje.
8. Perlenkite sausainius per pusę ir dar kartą per pusę. Gausite gražius trikampėlius.
9. Dėkite sausainius ant kepimo formos ir kepkite apie 20 minučių arba kol gražiai pagels. 

6 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Kaip matau ir jum patiko :D tikrai gerai valgosi..

Baking Secrets rašė...

Patiko patiko. Vakar vyras pamatė apie ką rašau, tai prašė iškept vėl :) Gerai, kad tešlos turiu šaldikly, žaibo greičiu tada :)

Treat and Trick rašė...

Love the shape and looks so good!

Baking Secrets rašė...

Thanks. I love the shape too :) Really nice.

Sherien's Cookbook rašė...

Lovely cookies...Sounds delicious...

Baking Secrets rašė...

Thanks. They are very delicious and I love their form too :)

Printfriendly