Sumaniau naują rubriką - Kaip pasigaminti... Juk kartais taip norisi šviežių, sveikų, saugių naminių produktų be konservantų ir kitų nemalonių ir neskanių priedų. Buvo laikas kai namuose kepdavau savą duoną, gamindavau natūralų jogurtą ir valgydavom pasigardžiuodami. Juk pagaminti savomis rankomis, natūralūs ir daug skanesni. Labai palaikau tokias idėjas ir pastangas, taigi ,kodėl gi nepasidalinus patirtimi ir puikiais naminiais receptais. O gal ir Jūs turite kokių nors įdomių receptų? Būtinai pasidalinkite čia su manimi arba mano Facebook'o profilyje - Baking Secrets. Palaikykime vieni kitų pastangas!
Patarimai, pastebėjimai. Iš šito kiekio gaunasi apie 280-300 g varškės.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Kaip pasigaminti naminę varškę
VIDEO RECEPTAS
Ingredientai
1 litras pieno (riebaus)
500 ml natūralaus jogurto (riebaus)
Gaminimo eiga
- Pieną užvirkite.
- Supilkite jogurtą, dar truputį pakaitinkite, kol pieną sutrauks.
- Varškę nukoškite.
How to make cottage cheese
VIDEO RECIPE
Ingredients
1 litre milk (full fat)
500 ml natural yogurt (full fat)
500 ml natural yogurt (full fat)
Instructions
- Boil the milk in a saucepan.
- Stir the yogurt into the hot milk. Heat until the milk separate into curds and whey.
- Line a sieve with butter muslin and drain the cottage cheese.
3 komentarai :
Laba diena,
Gyvenu Prancuzijoje ir cia varskes visai nera (tikrai nera nors ir suriu salis, jau nustojau ieskoti). Norejau paklausti koki piena naudojote.
Nepasterizuoto pieno cia praktiskai neimanoma nusipirkti (teisingiau - labai sudetinga, reikia vaziuoti pas fermerius, kurie karves pieno suriu gamyba uzsiima).
Parduotuvese parduodamas pienas yra UAT (140°C sterilizacija), bet dabar atsiranda ir klasikiniu budu sterilizuotas (85°C).
O jus koki naudojote?
sveiki. naudoju parduotuvini riebiausia piena (full fat). sterilizaciju neseku ir nezinau :) gyvenu UK.
Jei sterilizacija nesidomejot :) tada ir as bandysiu pasigaminti is "einamiausio" (140°C) pieno.
Aciu uz greita atsakyma !
Rašyti komentarą