Italian Tiramisu
Ingredients
250 g mascarpone
3 eggs
50 g icing sugar
1 cup espresso coffee
2 tbsp brandy
some cocoa powder
a package of lady fingers biscuits
Instructions
1. Whisk the egg yolks and sugar until pale. Stir the brandy.
2. Whisk the egg whites until stiff.
3. In a bowl mix mascarpone and egg yolks mixture.
4. Carefully fold in the egg whites.
5. Soak the biscuits into coffee, line in your serving dish and pour some cream on top, sift some cocoa powder. Layer more soaked biscuits, cream again and cocoa powder.
6. Put in the fridge for at least 4 hours. I kept overnight.
2. Whisk the egg whites until stiff.
3. In a bowl mix mascarpone and egg yolks mixture.
4. Carefully fold in the egg whites.
5. Soak the biscuits into coffee, line in your serving dish and pour some cream on top, sift some cocoa powder. Layer more soaked biscuits, cream again and cocoa powder.
6. Put in the fridge for at least 4 hours. I kept overnight.
Patirtis. Niekada nebuvau tiramisu fanė. Juodos kavos negeriu, brendžio taip pat nemėgstu. Vien nuo jo kvapo, pykina. Bet šitas tiramisu man labai patiko. Lengvutis, švelnus, tirpsta burnoje.
O receptas iš kur? Turiu jį beveik tris metus... Nuo 2011 metų spalio 6 dienos. Tiek pat kiek metų nešioju vestuvinį žiedą! Iš kur taip puikiai prisimenu? Tądien grįžome iš medaus mėnesio Italijoje... Kelionė dieviška, prisiminimai neblėstantys ligi šiol, o jausmai ir emocijos ten patirti dar dabar pakerta kojas. Buvo nepaprasta... Buvo nuostabu... Ką beprisiminčiau iš šios kelionės, viskas užburia: architektūra, istorija, kultūra, kalba, gamtos grožis, jūra, kalnai, saulė, tyla, maistas... O Dievuliau, maistas!... Viskas tiesiog tobula! Kartais taip norisi sugrįžti į tą nuostabų laiką ir ta proga išbandžiau mūsų kelionių gidės Daivos rekomenduotą itališko tiramisu receptą. Ačiū jai už nuotaiką, ačiū už puikiai nušviestą Italiją. Mūsų svajonių kampelį. Dar tikrai sugrįšim...
Skonis. Lengvas, švelnaus kavos skonio, tirpstantis burnoje tiramisu. Labai greitai paruošiamas ir labai skanus.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko.
O receptas iš kur? Turiu jį beveik tris metus... Nuo 2011 metų spalio 6 dienos. Tiek pat kiek metų nešioju vestuvinį žiedą! Iš kur taip puikiai prisimenu? Tądien grįžome iš medaus mėnesio Italijoje... Kelionė dieviška, prisiminimai neblėstantys ligi šiol, o jausmai ir emocijos ten patirti dar dabar pakerta kojas. Buvo nepaprasta... Buvo nuostabu... Ką beprisiminčiau iš šios kelionės, viskas užburia: architektūra, istorija, kultūra, kalba, gamtos grožis, jūra, kalnai, saulė, tyla, maistas... O Dievuliau, maistas!... Viskas tiesiog tobula! Kartais taip norisi sugrįžti į tą nuostabų laiką ir ta proga išbandžiau mūsų kelionių gidės Daivos rekomenduotą itališko tiramisu receptą. Ačiū jai už nuotaiką, ačiū už puikiai nušviestą Italiją. Mūsų svajonių kampelį. Dar tikrai sugrįšim...
Skonis. Lengvas, švelnaus kavos skonio, tirpstantis burnoje tiramisu. Labai greitai paruošiamas ir labai skanus.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko.
Itališkas tiramisu
Ingredientai
250 g maskarponės sūrio
3 kiaušiniai
50 g cukraus pudros
1 puodelis stiprios ekspreso kavos
2 šaukštai brendžio
šiek tiek kakavos
Pakelio damų pirštelių
3 kiaušiniai
50 g cukraus pudros
1 puodelis stiprios ekspreso kavos
2 šaukštai brendžio
šiek tiek kakavos
Pakelio damų pirštelių
Gaminimo eiga
1. Trynius išplakite su cukraus pudra, kol masė pabals. Supilkite brendį, išmaišykite.
2. Baltymus išplakite iki standžių putų.
3. Maskarponės sūrį sukrėskite į dubenį, supilkite trynių masę ir viską gerai išmaišykite.
4. Baltymus atsargiai įmaišykite į maskarponės mišinį.
5. Sausainius merkite į kavą. Dėkite pirmą sausainių sluoksnį į indą (naudojau dvi nedideles pailgas kepimo formas), paskleiskite įdaro, pabarstykite kakava. Dėkite dar vieną sluoksnį mirkytų sausainių, kremo ir kakavos.
6. Tiramisu palaikykite šaldytuve bent 4 valandas. Aš laikiau per naktį.
2. Baltymus išplakite iki standžių putų.
3. Maskarponės sūrį sukrėskite į dubenį, supilkite trynių masę ir viską gerai išmaišykite.
4. Baltymus atsargiai įmaišykite į maskarponės mišinį.
5. Sausainius merkite į kavą. Dėkite pirmą sausainių sluoksnį į indą (naudojau dvi nedideles pailgas kepimo formas), paskleiskite įdaro, pabarstykite kakava. Dėkite dar vieną sluoksnį mirkytų sausainių, kremo ir kakavos.
6. Tiramisu palaikykite šaldytuve bent 4 valandas. Aš laikiau per naktį.
7 komentarai :
Yet another yummy dessert....Good one..
Thanks. It's really good :)
Kaip norėčiau į Italiją.. Ir tokio tiramisu.. gerai, bent tiramisu galima namie pasigamint iki kol prisiruošiu iki Italijos nukakt :D
Mh...Į Italiją tik važiuoti ir važiuoti. Būtinai prisiruošk. Palikom savo širdis ten... Teks kažkada susirinkt :)) O tiramisu namie labai lengvai pasigamint galima. Ilgai netrunka, darbo nedaug :)
Ojoj kaip skaniai atrodo <3 Bet tai perskaičiau "1 cup espresso coffee" ir sustojau akimirkai - kur TIEK kavos dėti?? Gi bomba!! Va ką reiškia, kai aš pastoviai naudoju ją ne pagamintą, o ją pačią (miltelius), kuriuos įmaišau į tešlą :) Tai prisijuokiau iš savęs :)))
Čia pagamintos kavos :D ne tirpios :D Į kavą reikia merkti sausainius, į miltelius neprimerksi :D
joa joa, bet tai kai tik vieną kartą taip dariau, tai va prašom, kokios mintys mane kartais užklumpa :D
Rašyti komentarą