2014 m. rugsėjo 3 d., trečiadienis

Banana Cupcakes / Keksiukai su bananais





Experience. I bake these cupcakes for years. Once they were my favorites. At the moment it's quite difficult to name my favorite cupcakes, muffins, pies, cakes, because I bake so many and various. Every time I find something interesting, new and delicious.

Cupcakes are great option if unexpected guests visit and you do not have much time. It happened to me this weekend. Our friends visited and I had only an hour of free time. Thankfully I remembered this recipe. Also we brought three bags of bananas from the market. The cupcakes were delicious and our friends enjoyed them very much.   

I got 12 cupcakes. 

Taste. Soft, delicious, sweet cupcakes with nice banana pieces. 

What I would do different next time. Nothing.

Banana Cupcakes
Recipe adapted from beatosvirtuve.lt


Ingredients

200 g plain flour
150 ml sour cream
120 g sugar
80 g melted butter
2 eggs
1 1/2 tsp baking powder
3 bananas

Instructions

1. Whisk eggs, sugar and sour cream.
2. Melt the butter and stir to the mixture.  
3. Pour the flour, baking powder and mix.
4. Chop bananas and add to the batter.
5. Preheat the oven to 190ºC and line a 12-hole muffin tin with paper cases. Evenly scoop the mixture into the paper cases. 
6. Bake the muffins for about 25-30 minutes or until a skewer inserted into the center of one of the cupcakes comes out clean.
7. Once baked transfer the cupcakes to a wire rack to cool completely.


Patirtis. Šiuos keksiukus kepu ne vienerius metus. Kažkada jie buvo mano mėgstamiausi. Šiuo metu būtų labai sunku įvardinti mėgstamiausius keksiukus, keksus, pyragus, tortus, nes kepu jų labai daug ir įvairių. Kas kartą atsiranda vis kitokių, skanesnių. 

Keksiukai puiki išeitis, jei netikėtai aplanko svečiai ar nėra daug laiko jiems pasiruošti. Taip atsitiko man šį savaitgalį. Aplankė draugai, turėjau mažiau nei valandą laisvo laiko, todėl prisiminiau šį receptą. Kaip tik iš turgaus buvom parsitempę tris maišus bananų. Pavyko viskas puikiai, keksiukai buvo skanūs ir labai patiko draugams.   

Gavosi 12 normalaus dydžio keksiukų. 

Skonis. Minkšti, skanūs, saldūs keksiukai su bananų gabaliukais.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau.


Keksiukai su bananais
Receptas adaptuotas iš beatosvirtuve.lt


Ingredientai

200 g miltų
150 ml grietinės
120 g cukraus
80 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
3 bananai

Gaminimo eiga

1. Kiaušinius, cukrų, grietinę sumaišykite. 
2. Sviestą ištirpinkite ir taip pat įmaišykite.
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, išmaišykite. 
4. Į tešlą įpjaustykite bananus.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC ir į 12 keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstykite tešlą tarp formelių.
6. Kepkite apie 25-30 minučių arba kol metalinis iešmelis (medinis pagaliukas), įsmeigtas į keksiuko centrą liks švarus ir sausas. 
7. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių. 



5 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Kokie minkšti atrodo! Kitąkart reikės pabandyti tokius :)

Baking Secrets rašė...

Dar nesi bandžius bananinių keksiukų? Negaliu patikėti :D Tu gi bananų karalienė :D

Anonimiškas rašė...

gallit pasakyt koks skirtumas yra det i keksiuku tesla alieju ar sviesta?

Baking Secrets rašė...

Hm, sunkų klausimą uždavėte. Tiek sviestas, tiek aliejus naudojamas keksiukams kepti. Matyt nuo recepto priklauso ir nuo kitų sudedamųjų dalių bei gaminimo būdo. Jei reikia cukrų išsukti su minkštu sviestu, tuomet nerekomenduojama keisti aliejumi, nes gausis sunkesnė kepinio tekstūra. Sviestas taip pat priduoda kepiniui gero skonio, ko aliejus tikrai neturi. Jei recepte reikalaujama tirpinto sviesto, kaip ir būtų galima jį pakeisti aliejumi. Tačiau prisiminkite, aliejaus sudėtis 100 proc. riebalų, sviesto (gero sviesto) - 80 proc. riebalų, 18 proc. vandens ir 2 proc. pieno. Todėl jei keisit tirpintą sviestą aliejumi atkreipkit dėmesį į kitas sudėtines recepto dalis, jame turėtų būti būtinai pieno ar grietinės, kad kepinys nesigautų per daug riebus ir sunkus. Taigi, taip išeina, kad šiuo atveju kaip ir galima būtų pakeisti sviestą aliejumi, nes naudojama grietinė ir tirpintas sviestas. Aš nesu to dariusi, todėl ar labai skirsis skonis vis dėlto pasakyti negaliu. Tikiuosi kažkiek pagelbėjau.

Baking Secrets rašė...

Nors pavyzdžiui, kepiau moliūgų keksiukus su aliejumi (nuoroda žemiau), juose nėra nei grietinės, nei pieno, tačiau dedama moliūgų tyrė. Keksiukai buvo labai purūs, labai minkšti, tirpo burnoje. Taigi, tikrai ir nuo recepto, ir kitų sudėtinių dalių priklauso skonis ir tekstūra.

http://bakingsecrets.blogspot.co.uk/2014/10/moliugu-keksiukai-pumpkin-cupcakes.html

Printfriendly