2014 m. rugsėjo 8 d., pirmadienis

Easy Tortilla Pasties / Greiti čeburėkai







Experience. Very easy and quick to make tortilla pasties. I've even liked these more than the traditional ones with a special pastry, because they are not so greasy. I will definitely make these pasties again.

I cooked the pasties in a pan with some hot oil (to cover the half of it). Once the pasties got golden brown, turned the other side. Drain the excessive oil with the paper towels, once they cooked put them on the towels. 

Taste. Juicy, non greasy, very delicious meat pasties and especially easy and quick to make.

They are delicious either warm or cold. 

What I would do different next time. Nothing.


Easy Tortilla Pasties
Recipe adapted from the facebook group 'Seimininkes UK'


Ingredients

12 tortilla wraps
500 g minced meat (pork and beef)
1 egg
30 ml water
1/2 onion
some salt
some ground black pepper
sunflower oil for cooking

Instructions

1. Chop the onion into small pieces.
2. Add the egg, salt, pepper, onion and water to the minced meat. Knead the meat well.
3. On the one side of tortilla wrap put some meat mixture. Apply some water on the edges and press tightly with a fork to stick it. 
4. Cook the pasties in a pan with the hot oil until golden brown.
5. Once the pasties are cooked, put them on a paper towel to drain from excess oil. 



Patirtis. Super greitai pagaminami, lengvi čeburėkai, o svarbiausia labai skanūs. Man šitie daug labiau patiko nei įprasti, nes neprisigeria tiek aliejaus, nėra riebūs. Būtinai dar gaminsiu. 

Kepiau keptuvėje nedideliam kiekyje aliejaus, kad apsemtų pusę čeburėko. Vėliau, kai parudavo apverčiau. Iškeptus čeburėkus dėjau į lėkštę su popieriniais rankšluosčiais, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

Skonis. Sultingi, neriebūs, labai skanūs čeburėkai, o be to super greiti. 

Skanūs tiek šilti, tiek šalti.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko.


Greiti čeburėkai
Receptas adaptuotas iš Facebook grupės 'Šeimininkės UK' 



Ingredientai

12 tortilijų
500 g maltos mėsos (kiaulienos ir jautienos)
1 kiaušinis
30 ml vandens
1/2 svogūno
druskos
pipirų
saulėgrąžų aliejaus kepimui

Gaminimo eiga

1. Svogūną smulkiai supjaustykite.
2. Į maltą mėsą muškite kiaušinį, dėkite svogūną, druskos, pipirų, įpilkite vandens. Išminkykite.
3. Ant vienos pusės tortilijos paskirstykite šiek tiek mėsos. Tortilijos kraštus patepkite vandeniu ir gerai užspauskite šakute.
4. Kepkite čeburėkus keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol gražiai paruduos.
5. Iškeptus čeburėkus dėkite ant popierinių rankšluosčių ar servetėlių, kad nuvarvėtų aliejus. 


6 komentarai :

mytaste rašė...

mėsa iškepa..? nereikia jos apvirti ar apkepti?

Baking Secrets rašė...

Nereikia. Dėjau žalią, tik nedariau storo mėsos sluoksnio. Puikiai iškepa.

Lindsey @ American Heritage Cooking rašė...

These look delicious and unique! I bet my husband will love them.

Baking Secrets rašė...

Thank you Lindsey. They are very delicious and your husband will love them definitely :)

Medeja- CranberryJam rašė...

Tikrų čeburėkų nemoku gamint, tai man tokie labai tiktų :D

Baking Secrets rašė...

Šitie labai lengvi, greiti ir man net skanesni už paprastus, neriebūs. Liuksiniai tikrai :)

Printfriendly