2014 m. rugsėjo 1 d., pirmadienis

Tiramisu be kiaušinių | Eggless Tiramis


Eggless Tiramisu
Recipe adapted from Laura in the Kitchen




Ingredients

250 g mascarpone
200 ml double cream
50 g sugar
1 cup strong coffee 
1 tbsp brandy
1/2 tsp vanilla extract
some cocoa powder
some lady fingers biscuits

Instructions

1. Whisk the mascarpone, sugar, vanilla together.
2. Beat the double cream and stir in the mascarpone mixture.
3. Pour the brandy to the coffee, mix.
4. Soak the biscuits into coffee, line in your serving dish and pour some cream on top, sift some cocoa powder. Layer more soaked biscuits, cream again and some cocoa powder on top.
5. Put in the fridge for at least 4 hours. I kept overnight.


Patirtis. Tiramisu - tai populiarus itališkas desertas, dažniausiai gaminamas su žaliais kiaušiniais. Tačiau ne visi jaučiasi saugūs valgydami žalius kiaušinius, kitiems tai nepriimtina. Aš nesu iš tų žmonių, bet labai norėjau pagaminti tiramisu be kiaušinių, kad galėčiau palyginti skonį. Tikrąjį itališką tiramisu gaminau ne taip seniai, jis buvo labai skanus. Šitas taip pat skanus, tačiau riebesnis ir sunkesnis. 

Turėjau dviejų rūšių damų pirštelius. Šiam tiramisu naudojau didelius, bet minkštesnius ir jie man nelabai pasiteisino. Labai išmirko, sunkiai išlaikė formą. Man labiau patinka, kietesni, kai sausainiai išlaiko formą ir neištyžta. 

Gavosi viena nedidelė pailga skardelė (1 kg).

Skonis.  Paprastas, skanus tiramisu be kiaušinių. Kiaušiniai pakeičiami maskarpone. Puiki alternatyva tiems, kas prisibijo žalių kiaušinių. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Kitąkart nenaudočiau minkštų damų pirštelių. 


Tiramisu be kiaušinių
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen


Ingredientai

250 g maskarponės sūrio
200 ml grietinėlės
50 g cukraus 
1 puodelis stiprios kavos
1 šaukštas brendžio
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
šiek tiek kakavos
Damų pirštelių

Gaminimo eiga

1. Maskarponę, cukrų ir vanilę sumaišykite.
2. Grietinėlę išplakite ir įmaišykite į maskarponę.
3. Supilkite brendį į kavą, išmaišykite. 
4. Sausainius merkite į kavą. Dėkite pirmą sausainių sluoksnį į indą, paskleiskite įdaro, pabarstykite kakava. Dėkite dar vieną sluoksnį mirkytų sausainių, kremo ir kakavos.
5. Tiramisu palaikykite šaldytuve bent 4 valandas. Aš laikiau per naktį.

2 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Manau suvalgyčiau ir su patižusiais sausainiais :D atrodo skaniai..

Baking Secrets rašė...

Tai skanu ir yra :) Tik man patinka kai ne taip išmirkę.

Printfriendly