2014 m. rugsėjo 22 d., pirmadienis

'Napoleono' pyragaičiai / Napoleon Pastries


For English recipe, please scroll down





Patirtis. 'Napoleono' tortas yra mano privalomų sąraše. Jau kepiau tinginių 'Napoleoną', šįkart pamėginau pyragaičius, nors iš esmės tai tas pats tortas tik nedidelis. Kadangi turėjau vieną pakuotę skuoksniuotos tešlos, nusprendžiau iškepti tokius pyragaičius, o tortą atidėti kitam kartui. 


Gaminimo eiga nesudėtinga. Tešlos lakštus tik reikia iškepti. Kremas nesudėtingas ir greitai paruošiamas. Labai norėjau išmėginti tokį tradicinį cukraus pudros ir šokolado papuošimą. Rezultatu likau patenkinta. Tikrai labai gražiai papuošė pyragaičius. Tačiau įspėjimas tiems, kurie nemėgsta labai didelio saldumo! Pyragaičiai ir taip saldūs, juk tai 'Napoleonas', o toks papuošimas dar labiau juos pasaldina. 

Kremas dieviškas, galėčiau jį valgyti vieną. Už kremo receptą turiu padėkoti draugei Agnei. Ji pirma jį išbandė.

Mums su vyru buvo be galo skanu! Vos pasidalinom pyragaičiais! Pavydėjom kiekvieno gabaliuko. Cha cha.

Skonis. Labai skanūs, dailūs, saldūs 'Napoelono' pyragaičiai. 

Cukraus pudros ir šokolado papuošimas dar labiau pasaldina pyragaičius. Jis nėra būtinas, bet jei norite gražiai atrodančių pyragaičių, kodėl gi ne. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Kadangi kepiau lakštus be skardos ant viršaus, man labai išsipūtė tešla, teko šiek tiek paspausti rankomis, kad nebūtų labai labai stori, išsipūtę lakštai. Kitąkart kepčiau pagal instrukciją kaip nurodyta recepte, kad gaučiau gražesnius plonesnius lakštus. 

Aš cukraus pudros ir šokolado papuošimą dariau kitą dieną. Reikėjo dar papildomai laiko, kad sustingtų, o taip norėjosi paragauti, todėl prapjoviau dar kai viršus nebuvo visiškai sustingęs. Kitąkart tepčiau cukraus pudros sluoksnį iškart pagaminus pyragą, kad sustingtų vienu kartu ir nereiktų dar ilgiau laukti. 



'Napoleono' pyragaičiai


Ingredientai


1 pakuotė (375 g) sluoksniuotos bemielės tešlos 

Kremui
2 kiaušinio tryniai
100 g cukraus
150 ml pieno
75 g minkšto sviesto
10 g miltų
10 g krakmolo
šiek tiek vanilės ekstrakto

Papuošimui
110 g cukraus pudros
šiek tiek vanilės ekstrakto
verdančio vandens
15 g juodojo šokolado

Gaminimo eiga

1. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite į tris dalis, dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, subadykite šakute, ant viršaus uždekite dar vieną kepimo popieriaus lapą ir kitą panašaus dydžio skardą. 
2. Kepkite lakštus 220ºC orkaitėje 18-23 minutes, arba kol gražiai pagels. Išimkite lakštus iš orkaitės ir atvėsinkite.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol pabals. Įmaišykite miltus, krakmolą. Pieną ir vanilę pakaitinkite. Nuolat maišydami į kiaušinio masę supilkite 1/4 pieno. Gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną, išmaišykite, dėkite atgal ant ugnies ir virkite nuolat pamaišydami, kol masė sutirštės. Išvirtą kremą atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, gerai išsukite, supilkite paruoštą kremą ir viską gerai išplakite. 
4. Ant vieno tešlos lakšto paskirstykite pusę kremo, dėkite kitą lakštą, aptepkite likusiu kremu ir uždėkite paskutinį tešlos lakštą ant viršaus. 
5. Papuošimui į cukraus pudrą įpilkite šiek tiek karšto virinto vandens, įlašinkite vanilės ekstrakto, išmaišykite. Vandens pilkite po šaukštelį, kol gausite tirštą, bet lengvai paskirstomą masę. Užtepkite ant pyrago viršaus. Šokoladą ištirpinkite (aš tirpdžiau ant vandens vonelės), supilkite į konditerinį maišelį, ant pyrago nupieškite horizontalius dryžius ir su metaliu iešmeliu įstrižai švelniai tepkite per šokoladines juosteles, kol gausite gražų raštą. 
6. Dėkite pyragą į šaldytuvą, kad sustingtų ir įsigertų kremas. Supjaustykite nedideliais gabaliukais. 


Experience. I already made Lazy Napoleon Cake, now these cute Napoleon pastries. I think soon I'll make the real Napoleon layer cake. 

It's an easy and pretty quick way to make Napoleon pastries. The cream is not complicated. I also wanted to try this traditional icing decoration and was pretty happy with it. It looks really nice! Although the icing adds additional sweetness to the cake. 

I and my husband loved the cake. We even couldn't share the pastries. Ha ha. So jealous of every piece. 

Taste. Very delicious, beautiful, sweet Napoleon pastries.

The icing adds additional sweetness. It's not necessary, but is a nice decoration. 

What I would do different next time. I didn't use baking sheets for covering the pastry while baking and they puffed a lot. So I flattened the baked pastry sheets a little with my hands. Next time I would make everything according to the recipe.

I also spread the icing the next day and could not wait to taste. When I sliced the cake, it was not completely set. It just took more time to set the cake. I would not do the same next time.


Napoleon Pastries


Ingredients


1 package (375 g) puff pastry

For the pastry cream
2 egg yolks
100 g sugar
150 ml milk
75 g softened butter
10 g plain flour
10 g cornstarch
some vanilla extract

For the icing and chocolate drizzle
110 g icing sugar
some vanilla extract
boiled water
15 g dark chocolate

Instructions

1. Preheat the oven to 220ºC. Line baking sheets with baking paper. Unroll the puff pastry sheet and cut into 3 pieces. Transfer them to the prepared baking sheets, prick with a fork. Lay another baking paper sheet and baking sheet on top of the pastry.
2. Bake for 18-23 minutes, or until crisp and golden. Cool down on a wire rack. 
3. To make the cream, beat the eggs with the sugar until pale. Add the flour, cornstarch and mix well. Put the milk and vanilla in a pan and bring to the boil. While mixing add the 1/4 of milk in the eggs. Pour the remaining milk, stir well and return to the heat and cook, stirring, until thickens. Let the mixture cool to a room temperature. In another bowl whisk the softened butter, add the cream and mix well. 
4. Add the vanilla to the icing sugar and whisk in boiled water spoon by spoon until you get a good spreading consistency.
5. Lay one sheet of the pastry onto a board, spread half of the cream. Lay the second sheet of the pastry on top and spread on another layer of cream. Put the final layer of pastry and spread it with a layer of icing. 
6. Melt the chocolate in a bowl over a pan of simmering water and put it into the icing bag or pen. Draw horizontal chocolate lines at regular intervals over the surface of the icing. Take a thin metal skewer and lightly drag it across the lines to make an attractive pattern.
7. Leave the cake to set before slicing, then cut into pieces. 





4 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Na šitą tikrai ir aš turiu išbandyt..kai vyro namie nebus, kad nereiktų dalintis :D

Baking Secrets rašė...

Aha, tikrai is sios normos iseina ne tiek daug pyragaiciu, tai labai sunku po to pasidalinti :D

Gabrielė rašė...

Vaau!!! Tobulai :))

Baking Secrets rašė...

Ačiū :) Bet tobulumui ribų nėra :D

Printfriendly