2014 m. rugsėjo 30 d., antradienis

Obuolių žiedai su cinamonu / Apple Cinnamon Rings


For English recipe, please scroll down

Patirtis. Antradienis. Antroji obuolių savaitės diena. Prisimenat? Dar vakar skelbiau, kad ši savaitė dedikuota obuoliams ir kepiniams iš jų. Antrasis obuolinis kepinys - Obuolių žiedai su cinamonu.

Ši idėja man labai patiko. Teko ragauti svogūnų žiedų prie alaus. Pamaniau puiki proga išmėginti kažką saldaus prie arbatos. Labai skanu! Vienintelis minusas - obuoliuko centrą tenka išmesti, todėl sunaudojama nemažai obuolių, vaizdas gražus, skonis taip pat, tačiau dalis obuolių atlieka. Man buvo gaila juos išmesti, todėl sukepiau ir obuoliukų centrus. Skonis toks pat, o ir taupu. 

Tai smagus užkandis ar desertas vaikams. Pažaidimas virtuvėje su obuoliais. 

Jei nesinori žaisti, manau puikiai galima iš šios tešlos kepti blynus su obuoliais. Kodėl gi ne? 

Skonis. Kepti obuolių žiedai cinamoninėje saldžioje tešloje. Tirpsta burnoje, kol šilti. Labai skanus užkandis ar desertas vaikams. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Naudočiau kietesnius obuolius, kad skobiant obuolio centrą nesutrūktų žiedeliai. Man kai kurie sutrūko, bet kepant 'sulipo'. 

Obuolių žiedai su cinamonu
Receptas adaptuotas iš Kitchen Joy Blog





Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

4 obuoliai
1 puodelis (250 ml) miltų
1 kiaušinis
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštai cukraus
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cinamono
3/4 puodelio (185 ml) pieno
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto

Pabarstymui
1/3 puodelio (80 ml) cukraus
2 šaukšteliai cinamono

Gaminimo eiga

1. Miltus, kepimo miltelius, cukrų, cinamoną ir druską sumaišykite.
2. Kiaušinį išplakite su pienu ir vanile.
3. Miltų mišinį įmaišykite į kiaušinių masę. Užmaišykite tešlą.
4. Obuolius supjaustykite storais griežinėliais. Išskobkite obuolių centrą su apvalia sausainių formele. 
5. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Obuolių žiedus merkite į tešlą ir dėkite kepti į karštą aliejų. Kepkite, kol gražiai apskrus. 
6. Iškeptus žiedus dėkite ant popierinių servetėlių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
7. Lėkštėje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Kol obuolių žiedai dar šilti iš abiejų pusių apvoliokite juos šiame mišinyje.


Experience. Tuesday. The second day of Baking with Apples. Do you remember? Yesterday I wrote a post about it. This week I dedicated to apples and baking from apples. 

This is a good idea for children dessert or bites. Really nice texture and interesting shape. There is some work to do though. But if you too lazy, you can definitely make apple pancakes from this batter. It should work perfectly. 

Taste. Nice fried sweet apple cinnamon rings. Melts in your mouth while still warm. Very delicious bites or dessert for kids. 

What I would do different next time. I would use firmer apples. They won't crack when removing the center of each apple. Some of my apples cracked, but the batter glued them.

Apple Cinnamon Rings
Recipe adapted from Kitchen Joy Blog


Ingredients
1 cup - 250 ml

4 apples
1 cup (250 ml) plain flour
1 egg
1/4 tsp baking powder
2 tbsp sugar
1/4 tsp salt
1 tsp cinnamon powder
3/4 cup (185 ml)  milk
2 tsp vanilla extract

For the topping
1/3 cup (80 ml) sugar
2 tsp cinnamon powder

Instructions

1. Mix the flour, baking powder, sugar, cinnamon and salt in a bowl. 
2. Whisk the egg, milk and vanilla.
3. Pour the dry ingredients to the egg-milk mixture and mix well.
4. Slice the apples and remove the center of the each slice with a cookie cutter. 
5. Heat the sunflower oil in a pan. Dip each apple to the batter and fry apples in the oil until golden. 
6. Remove the rings from oil and drain on a paper towel. 
7. In a plate mix sugar and cinnamon and dip apples rings in it while they are still warm. 

2 komentarai :

All That I'm Eating rašė...

Love the sound of these!

Baking Secrets rašė...

Thanks :) Not even sound but taste good :)

Printfriendly