For English recipe, please scroll down
Šį sūrio tortuką kepiau senokai, vasaros pabaigoje. Buvo tiek darbų ir kitų receptų, kad šitas liko primirštas. Šiomis dienomis kaip tik stengiuosi visus primirštus išbandytus receptus ištraukti į dienos šviesą ir pagaliau pasidalinti. Liko dar keli receptukai ir darbas bus baigtas.
Apie sūrio tortus daug kalbėti nereikia. Jie nuostabūs. Šis su avietėmis - labai gardus.
Greitai pasidalinsiu dar vienu skaniu sūrio tortu! Tokiu pat geru, kaip ir šis. Tikrai.
Skonis. Lengvas, minkštas, purus, kreminis sūrio tortas su avietėmis. Labai skanus, neriebus, lengvesnio skonio sūrio tortas.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Kadangi man sūrio tortas labai sutrūkinėjo, kitąkart kepčiau kepimo formą (apvyniotą folija) įdėjusi į kitą skardą su vandeniu. Arba įpilčiau karšto vandens į atskirą skardelę ir padėčiau ant apatinių orkaitės grotelių (išbandyta praktiškai, veikia). Arba tiesiog mažiau lįsčiau ir tikrinčiau vis 'pakratydama' formą ir stebėdama, ar jau iškepė. O galbūt to sunku išvengti dėl uogų.
Visi brokai pasislėpė po uogomis, tai išvaizdai nepakenkė, tik pjaustyti nebuvo labai lengva, nes dėl įtrukimų šiek tiek byrėjo. Bet skoniui tas įtakos visai neturėjo. Tai tik antrasis mano keptas sūrio tortas, gyveni ir mokaisi! O to aš ir siekiu, mokytis!
Aviečių sūrio tortas
Receptas adaptuotas iš Baked & Delicious žurnalo
Ingredientai
18 cm torto formai
Sausainių pagrindui
150 g sausainių
75 g tirpinto sviesto
Įdarui
500 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
125 ml grietinės
2 kiaušiniai
150 g cukraus
1 1/2 šaukštai miltų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
300 g aviečių
300 g aviečių
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC.
2. Sausainius susmulkinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu ir cukrumi. Sausainių mase išklokite kepimo formą, gerai suspauskite ir dėkite į orkaitę kepti 5 minutėms. Palikite atvėsti, kol gaminsite įdarą.
3. Įdarui mikseriu suplakite kreminį sūrį, grietinę, miltus, vanilę, cukrų ir kiaušinius. Atsargiai įmaišykite pusę aviečių.
4. Pilkite įdarą į formą ir dėkite kepti apie 40-50 minučių, patikrinkite torto standumą. Jei reikia, dėkite atgal į orkaitę dar pakepti. Torto kraštai turėtų būti standūs, o vidus šiek tiek 'banguoti'. Išjunkite orkaitę, palikite 15 minučių atvėsti su šiek tiek pravertom orkaitės durelėm.
5. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite kambario temperatūroje, vėliau dėkite į šaldytuvą bent 6 valandom.
6. Puoškite likusiomis avietėmis.
RECIPE IN ENGLISH
About cheesecakes there is nothing much to say. They are great. I love them! Particularly this one is very delicious.
One more cheesecake is coming soon! It will be as delicious as this one.
Taste. Creamy, soft, light raspberry cheesecake.
What I would do different next time. My cheesecake cracked a lot, so for the next time I would bake it in a water bath or put a tin with hot water on the bottom shelf of the oven (tested, works).
Raspberry Cheesecake
Recipe adapted from Baked & Delicious magazine
Ingredients
For 18 cm round cake tin
For the crust
150 g digestive biscuits
75 g melted butter
For the filling
500 g cream cheese
125 ml soured cream
2 eggs
150 g sugar
1 1/2 tbsp plain flour
1 tsp vanilla extract
300 g raspberries
300 g raspberries
Instructions
1. Preheat the oven to 180ºC.
2. Crush the biscuits with a food processor and mix with the melted butter. Press the mixture into the base of the tin and bake for 5 minutes. Remove and cool.
3. Use an electric whisk to beat the cream cheese with the flour, sugar, vanilla, eggs and soured cream. Gently fold in half of the raspberries.
4. Pour the filling over the crust. Bake for 40-50 minutes, then check the set and return to the oven if necessary. The cheesecake should be set at the edges but a little wobbly at the center. Turn of the oven then leave the cake to cool with the door open for 15 minutes.
5. Remove from the oven, cool then chill in the fridge.
6. Decorate the cheesecake with some raspberries.
2. Crush the biscuits with a food processor and mix with the melted butter. Press the mixture into the base of the tin and bake for 5 minutes. Remove and cool.
3. Use an electric whisk to beat the cream cheese with the flour, sugar, vanilla, eggs and soured cream. Gently fold in half of the raspberries.
4. Pour the filling over the crust. Bake for 40-50 minutes, then check the set and return to the oven if necessary. The cheesecake should be set at the edges but a little wobbly at the center. Turn of the oven then leave the cake to cool with the door open for 15 minutes.
5. Remove from the oven, cool then chill in the fridge.
6. Decorate the cheesecake with some raspberries.
5 komentarai :
I think the admin of this website is truly working hard for
his web site, because here every information is quality based material.
My web blog :: Paramotor hang gliders - Paramotor School
Thank you so much for such great comment and precise observation of my blog. I'm really working hard for this site. I'm so happy that people notice this. Thanks for visiting and good luck with your site ;)
Sveiki. Kokie sausainiai naudojami? Nes rusiu sausainiu galybe.. :)
Sveika Justina. Jei gyvenat Lietuvoje tiks tokie sausainiai kaip 'Gaidelis' ar 'Selga', o jei kažkur užsienyje 'Digestive biscuits' bet kurios firmos.
Dekui.
Rašyti komentarą