For English recipe, please scroll down
Esu maloniai nustebinta, net kiek priblokšta. Kepinių iš moliūgo iki šiol nebuvo tekę ragauti. Pirmasis mano namie gamintas ir skanautas kepinys buvo moliūgų sūrio tortas. Nustebau, koks skanus, saldus ir visai nemoliūgiškas. O šie keksiukai... Tobulybių tobulybė. Pirmąjį ragavau dar šiltą, jis buvo toks minkštutis, purutis, ištirpo burnoje ir toks pasakiškai skanus, jog ryte surijau. Chi chi. Drįstu teigti, jog tai skaniausi iki šiol mano ragauti keksiukai. Netikėta? Man irgi.
Keksiukus galite valgyti tiek vienus, tiek su kreminio sūrio glaistu. Glaistą dariau pirmą kartą, tikėdamasi, kad jis priduos dar geresnio skonio keksiukams. Tačiau man keksiukai daug skanesni vieni, nes kremas labai saldus. Kažkaip dar neradau tokio kremo, kuris man tikrai labai patiktų. Dažniausiai jie būna labai saldūs, ko aš nelabai mėgstu.
Gavosi 12 normalaus dydžio keksiukų.
Rašiau šį įrašą keletą vakarų (grįždama, pakoreguodama) ir turiu prisipažinti, rašydama, kokie skanūs šie keksiukai, bėgau į virtuvę prigriebti dar vieno ir įsitikinti, kad nemeluoju. Ir kuo daugiau jų valgau, tuo jie man skanesni. Chi chi.
Skonis. Labai minkšti, purūs, saldūs, kvapnūs, drėgni moliūginiai keksiukai.
Iš tiesų, keksiukai primena šv. Kalėdas, meduolius. Galbūt dėl cinamono ir kitų prieskonių. Beje, prieskoniai čia yra būtini, nes kitaip gali pritrūkti skonio. Visi moliūginiai kepiniai reikalauja prieskonių: cinamono, muskato, imbiero ir pan.
Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau. Tobuli.
Moliūgų keksiukai
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 puodelis (250 ml) miltų
1 puodelis (250 ml) cukraus
1/3 puodelio (80 ml) aliejaus
3/4 puodelio (185 ml) moliūgų tyrės (receptas čia)
2 kiaušiniai
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 šaukštelis sodos
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukštelis malto cinamono
šiek tiek malto muskato
šiek tiek malto imbiero
aš dar įbėriau šiek tiek prieskonių mišinio (sudėtis: cinamonas, kalendra, muskatas, imbieras, gvazdikėliai, kmynai)
Kreminio sūrio glajui
100 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
2 šaukštai minkšto sviesto
2 puodeliai (500 ml) cukraus pudros
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
nuo 1 iki 2 šaukštų pieno
aš dar įbėriau šiek tiek prieskonių mišinio (sudėtis: cinamonas, kalendra, muskatas, imbieras, gvazdikėliai, kmynai)
Kreminio sūrio glajui
100 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
2 šaukštai minkšto sviesto
2 puodeliai (500 ml) cukraus pudros
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
nuo 1 iki 2 šaukštų pieno
Gaminimo eiga
1. Dubenyje gerai išplakite kiaušinius, aliejų, cukrų, moliūgų tyrę ir vanilę.
2. Atskirame dubenėlyje sumaišykite visus likusius sausus produktus. Suberkite juos į tešlą ir gerai išmaišykite.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į 12 keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstykite tešlą tarp formelių.
4. Kepkite apie 20-22 minutes arba kol metalinis iešmelis (medinis pagaliukas), įsmeigtas į keksiuko centrą liks sausas.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC ir į 12 keksiukų formą sudėkite popierinius keksiukų krepšelius. Vienodai paskirstykite tešlą tarp formelių.
4. Kepkite apie 20-22 minutes arba kol metalinis iešmelis (medinis pagaliukas), įsmeigtas į keksiuko centrą liks sausas.
5. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių.
6. Glajui, kreminį sūrį išsukite su minkštu sviestu. Įpilkite vanilės, berkite cukraus pudrą. Po truputį pilkite pieną (pradžioje vieną šaukštą, vėliau stebėkite konsistenciją ir pilkite jei reikia). Kremas neturi būti labai skystas, bet ir netirštas. Viską išmaišius, palikite kremą valandai pastovėti ir sutirštėti, tik tuomet keksiukus aptepkite kremu. Aš naudojau konditerinį maišelį.
6. Glajui, kreminį sūrį išsukite su minkštu sviestu. Įpilkite vanilės, berkite cukraus pudrą. Po truputį pilkite pieną (pradžioje vieną šaukštą, vėliau stebėkite konsistenciją ir pilkite jei reikia). Kremas neturi būti labai skystas, bet ir netirštas. Viską išmaišius, palikite kremą valandai pastovėti ir sutirštėti, tik tuomet keksiukus aptepkite kremu. Aš naudojau konditerinį maišelį.
RECIPE IN ENGLISH
The taste really reminds me Christmas, gingerbread cookies, maybe because of all the spices.
What I would do different next time. Nothing. They are perfect.
Pumpkin Cupcakes
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 cup plain flour
1 cup sugar
1 cup sugar
1/3 cup vegetable oil
3/4 cup pumpkin puree
2 eggs
1/2 tsp vanilla extract
1 tsp baking soda
1/2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 tsp ground cinnamon
some nutmeg
some ground ginger
some mixed spices (cinnamon, coriander, caraway, nutmeg, ginger, cloves)
For the cream cheese frosting
100 g cream cheese
2 tbsp butter, softened
2 cups (500 ml) icing sugar
1/2 tsp vanilla extract
1 to 2 tbsp milk
some mixed spices (cinnamon, coriander, caraway, nutmeg, ginger, cloves)
For the cream cheese frosting
100 g cream cheese
2 tbsp butter, softened
2 cups (500 ml) icing sugar
1/2 tsp vanilla extract
1 to 2 tbsp milk
Instructions
1. Mix the eggs, sugar, pumpkin puree, oil, vanilla and salt.
2. Mix all remaining dry ingredients in a separate bowl. Add it to the mixture, mix well.
3. Preheat the oven to 180ºC and line a 12-hole muffin tin with paper cases. Evenly scoop the mixture into the paper cases.
4. Bake the cupcakes for about 20-22 minutes or until a skewer inserted into the center of one of the cupcakes comes out clean.
5. Once baked transfer the cupcakes to a wire rack to cool completely.
6. For the frosting, cream butter and cheese together until smooth. Add vanilla, icing sugar and slowly pour milk one tablespoon at a time. The frosting shouldn't be too wet, but not too thick as well. When everything is mixed, leave the frosting for an hour to thicken. Then spread or pipe the frosting on the cupcakes.
6. For the frosting, cream butter and cheese together until smooth. Add vanilla, icing sugar and slowly pour milk one tablespoon at a time. The frosting shouldn't be too wet, but not too thick as well. When everything is mixed, leave the frosting for an hour to thicken. Then spread or pipe the frosting on the cupcakes.
11 komentarų :
Nuostabūs :) tirpsta burnoje :)
Labai malonu girdėti! Tikrai taip, man jie daugiau nei puikūs!
Super!!! Ačiū, už šį nuostabų receptą. Skonis nepakartojamas.
Kaip smagu, kad pavyko ir taip patiko! Džiaugiuosi :)
Ar labai nukentės keksiukai, jei kremo nedaryti, o palikti tiesiog tokius kokie yra iškepę? :)
Tikrai nenukentes. Jie puikus be kremo. Kremas tik del isvaizdos ar papildomo saldumo. As megstu keksiukus be kremu, darau tik foto krema ;)
O jei vietoj aliejaus dėti sviestą,kaip manot? Kažkaip niekad nebūdavo sakūs keksiukai su aliejum. :)
O jus pabandykit situos su aliejumi ;) Jie tikrai puikus. Aliejus nieko blogo keksiukuose. Galima ir sviesta deti, jei jums labiau sviestas patinka. Tik deciau tirpinta cia ;)
Vis gi gaminau su sviestu,žinoma,lydytu ir,man,mėgstančiai tuos kalėdinius,meduoliškus skonius jie labai patiko,tikrai bus kepami dar kartą! :)
Idomu ar tesla turi gautis tokia skysta, ar cia mano moliugas toks vandeningas papuole? 😣😣😣😣
Man taip pat gavosi labai skista masė 😔
Rašyti komentarą