2014 m. spalio 10 d., penktadienis

Perlenkta pica su rikota ir kumpiu / Prosciutto and Ricotta Calzone


For English recipe, please scroll down







Patirtis. Tai pirma mano perlenkta pica gaminta namuose. Norėjau neįprasto įdaro ir radau puikų receptą - rikota, prosčiuto ir mocarela ar kitas sūris. Aš naudojau čederio sūrį, nes sausos mocarelos neradau pirkti. Iš tiesų, pirmą kartą išgirdau apie sausą mocarelą, visad maniau, kad ji būna tik šlapia. Šiame recepte tinka tik sausoji, kad picos tešla neperdrėktų ir nebūtų per daug šlapias įdaras. Jei tokios mocarelos neturite, dėkite bet kokį kitą sūrį. 

O apie Prosčiuto kumpį nėra daug ką kalbėti. Jis nuostabus. Dažnai pasmaguraujam su vyru prie vyno taurės šio kumpio. Taip smagu plėšyti mažus kumpio gabaliukus ir mėgautis nepakartojamu skoniu. 

Skonis. Labai skani pica su sūriais ir kumpiu. Skonis - varškės picos, kadangi įdaras su rikota. Prosčiuto kumpis suteikia tobulą skonį, man jo norėjosi dar daugiau. Jau ko ko, bet šio kumpio niekada nebus gana!

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Picą dėjau į skardą su kepimo popieriumi (taip rekomendavo recepte) ir ji man prilipo. Kitąkart tikrai nenaudočiau, o tiesiog patepčiau riebalais ir pabarstyčiau miltais.  

Formuokite picą ant kepimo formos, bus lengviau, nereikės perkelti, tešla neprilips prie stalo. Daug patogiau. 



Perlenkta pica su rikota ir kumpiu
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

Picos tešlai
3 1/2 puodelio (apie 500 g) miltų
1 1/3 puodelio (330 ml) šilto vandens
1 pakelis (7 g) sausų mielių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis cukraus 

Įdarui
2 indeliai rikotos sūrio
2 puodeliai tarkuoto čederio sūrio ar sausos mocarelos
1/2 puodelio Prosčiuto kumpio, stambiai pjaustyto ar plėšyto

Gaminimo eiga

1. Mieles suberkite į šiltą vandenį, išmaišykite ir palikite pastovėti.
2. Į dubenį berkite miltus, druską, cukrų, pilkite aliejų. Sumaišykite.
3. Supilkite vandenį su mielėmis į miltus ir užminkykite tešlą. Minkykite bent 10 minučių. Suformuokite tešlą į kamuoliuką. 
4. Į šiek tiek aliejumi pateptą dubenį dėkite tešlą, aptepkite šlakeliu aliejaus ir apvyniokite dubenį plėvele. Tešlą kildinkite, kol masė padvigubės. Tai turėtų trukti 1-2 valandas.
5. Iš tešlos iškočiokite maždaug 35 cm skersmens apskritimą.
6. Ant vienos tešlos pusės dėkite tarkuoto sūrio, ant viršaus paskirstykite rikotą  ir apibarstykite kumpiu. 
7. Kitą picos kraštą užlenkite (gausite mėnulio formą). Sutvirtinkite kraštus, padarykite kelis įpjovimus, kad kepant išeitų garai. 
8. Kepkite įkaitintoje iki 200ºC orkaitėje apie 25-30 minučių, kol pica apskrus. 
9. Prieš pjaustant leiskite 5 minutes picai atvėsti.  

RECIPE IN ENGLISH


Experience. This is my first pizza calzone. The filling seemed very nice and interesting to me. I love Prosciutto! It's never enough. You should use dried mozzarella for this recipe, because it won't moist the dough as the wet one. However, if you do not have it or can't find it, use any cheese you have. I used cheddar cheese. 

Taste. Nice pizza calzone with ricotta and prosciutto. The filling is rich and creamy. Prosciutto makes it perfect. 

What would I do different next time. I put the pizza on a baking paper and it stuck. So next time I would not use the paper, only greased and floured baking sheet.

Fill the pizza on a baking sheet. You won't have to transfer the pizza, it won't stick to the table and will be easier to work. 



Porsciutto and Ricotta Calzone
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml

For the pizza dough
3 1/2 cups (about 500 g) of flour
1 1/3 cups (330 ml) of warm water
1 envelope (7 g) of yeast 
2 tbsp olive oil
2 tsp salt
1 tsp sugar 

For the filling
2 cups of ricotta
2 cups of cheddar cheese or dry mozzarella, grated
1/2 cup of prosciutto, chopped

Instructions

1. In a small bowl whisk warm water and yeast together. Set aside for couple minutes. 
2. Pour the flour, salt, sugar and oil in another bowl.
3. Add the yeast to the flour mixture and start kneading. Knead for about 10 minutes. Form the dough in a ball.
4. Put the dough in a lightly oiled bowl, cover with a cling film and leave to raise when at least doubled in size. It should take about 1 or 2 hours. 
5. Roll the dough into 35 cm diameter circle. 
6. On one half of the pizza circle put the cheddar cheese, scoop the ricotta on top and sprinkle with prosciutto. Cover the dough, seal the edges, make a few cuts for air to get out. 
7. Heat your oven to 200ºC and bake the pizza for 25-30 minutes until golden brown and crispy.
8. Cool for 5 minutes before serving. 

2 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Nebandžiau picos su rikota! Smalsu pasidarė net koks skonis :) jei panašu į varškę manau patiktų man :D

Baking Secrets rašė...

Taip taip panašu į varškę. Išmėgink. Labai skanu :)

Printfriendly