2014 m. spalio 21 d., antradienis

Žemės riešutų sviesto sausainiai / Peanut Butter Cookies


For English recipe, please scroll down





Žemės riešutų sviesto sausainiai vieni iš tų privalomų išmėginti mano sąraše. Tiesa, niekada nebuvau ir nesu žemės riešutų sviesto gerbėja. Priešingai, labai jo nemėgstu, kvapas dar dar, bet skonis man atgrasus, viena sintetika ir tarsi veliasi burnoje. Gera įžanga ar ne? Cha cha. Na, nėra čia ko slėpti. 

Bet sausainius labai norėjau pabandyti. Gal mano nuomonė apie žemės riešutų sviestą pasikeis ir kepiniuose jis visai kitokio skonio? Ir tikrai, sausainiai skanūs, labai kvapnūs ir net man patiko. Likau maloniai nustebinta. Dar labiau patiks tiems, kas dievina žemės riešutų sviestą. 

Iš šio kiekio man gavosi 23 sausainiai.

Skonis. Minkšti, sviestiniai, skanūs, kvapnūs žemės riešutų sviesto sausainiai. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko. 


Žemės riešutų sviesto sausainiai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 1/2 puodelio (375 ml) miltų
1/2 puodelio (125 ml) minkšto sviesto
1/2 puodelio (125 ml) balto cukraus
1/2 puodelio (125 ml) rudo cukraus
3/4 puodelio (185 ml) ir 2 šaukštai žemės riešutų sviesto
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio sodos
1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto
1/4 šaukštelio druskos

Gaminimo eiga

1. Mikseriu plakite sviestą ir abiejų rūšių cukrų, kol masė taps puri. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. 
2. Įmaišykite žemės riešutų sviestą ir vanilę.
3. Suberkite visus likusius sausus produktus, sumaišykite. 
4. Ant kepimo formos formuokite sausainius (mažu ledų šaukštu arba maždaug 2 šaukštų dydžio sausainius), suploninkite šiek tiek ranka ir šakute išspauskite kryžiaus ženklus. 
5. Dėkite kepti 15-18 minučių į įkaitintą 180ºC orkaitę.
6. Iškeptus sausainius palikite 5 minutes ant kepimo formos ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti. 

RECIPE IN ENGLISH


Taste. Nice texture, soft, buttery, very flavorful peanut butter cookies. 

I've got 23 cookies from this quantity. 


What I would do different next time. Nothing.


Peanut Butter Cookies
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml

1 1/2 cup (375 ml) plain flour
1/2 cup (125 ml) butter, softened
1/2 cup (125 ml) white sugar
1/2 cup (125 ml) brown sugar
3/4 cup (185 ml) and 2 tbsp peanut butter
1 egg
1/2 tsp baking soda
1/4 tsp vanilla extract
1/4 tsp salt

Instructions

1. With a mixer cream together the butter and sugars until light and fluffy. Add the egg and continue to mix until combined. 
2. Add the peanut butter, vanilla and mix until combined.
3. Add all dry ingredients and just mix until everything is incorporated. Do not over mix.
4. Using small ice cream scoop form the cookies on the baking sheet, flatten slightly and using a fork make a crisscross pattern on top each cookie.
5. Bake for 15-18 minutes in a preheated to 180ºC oven. 
6. Cool in the baking sheet for 5 minutes and then transfer to cool on the wire rack. 

Printfriendly