Seniai buvau kepusi nesaldžią tartą, o ir tešla šaldiklyje tupėjo ne taip jau trumpai. Perverčiau savo užrašus ir radau labai skanų receptą su grybais. Labai skanus, lengvas patiekalas. Viena bėda tik - norisi dar ir dar.
Čia galima naudoti skirtingų rūšių grybus, aš naudojau tik ruduosius pievagrybius. Tiksliai nežinau jų lietuviško pavadinimo, bet atrodo jie kaip pievagrybiai, tik kepurės rudos spalvos. Man jie skanesni nei įprasti pievagrybiai. Bet galima naudoti grybus, kuriuos mėgstate.
Čia galima naudoti skirtingų rūšių grybus, aš naudojau tik ruduosius pievagrybius. Tiksliai nežinau jų lietuviško pavadinimo, bet atrodo jie kaip pievagrybiai, tik kepurės rudos spalvos. Man jie skanesni nei įprasti pievagrybiai. Bet galima naudoti grybus, kuriuos mėgstate.
Grybų tarta
Receptas adaptuotas iš knygos Miisa Mink 'Nordic Bakery Cookbook'
Ingredientai
20 cm tartos formai
20 cm tartos formai
Trapios tešlos tartos pagrindui (kaip pasigaminti, rasite čia), aš naudojau pirktinę
Įdarui
150 ml grietinės
300 g grybų (tokių kaip pievagrybiai ar panašių)
70 g čederio sūrio
2 kiaušiniai
1/2 svogūno
1 skiltelė česnako
2 šaukštai sviesto
petražolių
druskos
pipirų
300 g grybų (tokių kaip pievagrybiai ar panašių)
70 g čederio sūrio
2 kiaušiniai
1/2 svogūno
1 skiltelė česnako
2 šaukštai sviesto
petražolių
druskos
pipirų
Gaminimo eiga
1. Pagaminkite trapią tešlos tartos pagrindui. Kaip pasigaminti, receptą rasite čia. Arba galite naudoti pirktinę tešlą, kaip dariau šį kartą aš.
2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Šiam receptui reikia 20 cm tartos formos. Išklokite formą tešla, šakute subadykite tešlos pagrindą. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.
3. Grybus supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais gabaliukais. Į įkaitintą keptuvę dėkite sviestą, svogūnus, česnaką, grybus ir kepkite apie 3-5 minutes, kol grybai išskirs daugumą savo skysčių. Grybus nukoškite ir palikite atvėsti.
4. Grietinę išplakite su kiaušiniais iki vienalytės masės. Gerai pasūdykite ir papirinkite. Berkite tarkuotą sūrį, išmaišykite.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC.
6. Tartos formoje tolygiai paskirstykite grybus, užpilkite grietinės-sūrio plakiniu, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
7. Kepkite apie 30 minučių arba kol įdaras bus tvirtas ir gražiai apskrudęs, auskinės spalvos.
Light, delicious, vegetarian dish for your lunch.
Recipe adapted from the book Miisa Mink 'Nordic Bakery Cookbook'
3. Grybus supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais gabaliukais. Į įkaitintą keptuvę dėkite sviestą, svogūnus, česnaką, grybus ir kepkite apie 3-5 minutes, kol grybai išskirs daugumą savo skysčių. Grybus nukoškite ir palikite atvėsti.
4. Grietinę išplakite su kiaušiniais iki vienalytės masės. Gerai pasūdykite ir papirinkite. Berkite tarkuotą sūrį, išmaišykite.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC.
6. Tartos formoje tolygiai paskirstykite grybus, užpilkite grietinės-sūrio plakiniu, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
7. Kepkite apie 30 minučių arba kol įdaras bus tvirtas ir gražiai apskrudęs, auskinės spalvos.
RECIPE IN ENGLISH
Light, delicious, vegetarian dish for your lunch.
Mushroom Tart
Ingredients
For 20 cm tart tin
For 20 cm tart tin
1 package shortcrust pastry (375 g) or you can make it yourself (recipe is here)
For the filling
150 ml sour cream
300 g mushrooms (chestnut, cremini, button mushrooms or similar)
70 g Cheddar cheese
2 eggs
1/2 onion
1 clove of garlic
2 tbsp butter
some parsley
pepper
salt
300 g mushrooms (chestnut, cremini, button mushrooms or similar)
70 g Cheddar cheese
2 eggs
1/2 onion
1 clove of garlic
2 tbsp butter
some parsley
pepper
salt
Instructions
1. Make the shortcrust pastry as in the recipe here or you can use the shortcrust pastry from the shop. T bought my shortcrust pastry this time.
2. Roll the pastry into a circle to fit into the tart tin. For this recipe you need 20 cm tart tin. Line the tin with the pastry, prick the base with a fork. Chill in the fridge until very firm (at least 30 minutes).
3. Chop your mushrooms, onion and garlic and fry in the pan with some melted butter for 3-5 minutes or until the mushrooms have lost most of their moisture. Drain the excess moisture and set aside to cool.
4. Whisk the eggs and sour cream until smooth. Season well with the salt and pepper. Add the grated cheese and mix.
5. Heat the oven to 200ºC.
6. Tip the mushroom mixture into the pastry case. Pour the filling and sprinkle with some chopped parsley.
7. Bake for 30 minutes, or until the filling is firm and golden brown.
3. Chop your mushrooms, onion and garlic and fry in the pan with some melted butter for 3-5 minutes or until the mushrooms have lost most of their moisture. Drain the excess moisture and set aside to cool.
4. Whisk the eggs and sour cream until smooth. Season well with the salt and pepper. Add the grated cheese and mix.
5. Heat the oven to 200ºC.
6. Tip the mushroom mixture into the pastry case. Pour the filling and sprinkle with some chopped parsley.
7. Bake for 30 minutes, or until the filling is firm and golden brown.
4 komentarai :
Man tokia tarta labai patiktų savaitgalio pietums :)
Bet kokiems pietums :) Man ji tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei, ir naktipiečiams :D
Pagaliau kepiau šitą tartą :) Laabai skani gavosi..Vieni valgytojai sako, o tu čia špinatų dėjai? :)))
Mano pastebėjimai būtų tokie :
1.tikrai nereikia nupilti grybų susidariusio skysčio, nes tai pats skanumas..šiek tiek ilgėlia pakepus tas skystis nugaruoja ;)
2. kepiau ant 200 C, bet sakyčiau galima ir ant mažiau, nes man viršus toks gan tamsus gavosi :)
Bet skonis tikrai niaaammm... vėl kepsiu :)
Ačiū už tokį paprastą ir skanų receptuką :)
Labai smagu, kad patiko :) Mes ir ją labai pamėgom, dažnai kepam. Va skystį visąlaik aš nupilu, kažkaip pabijau, kad per daug skysčių bus. O dėl temperatūros jūs teisi, kiekviena orkaitė skirtinga. Mano su ventiliatorium (Fan), tai visad 20 laipsnių žemesnėje temperatūroje kepu. Receptuose nurodau įprastų elektrinių orkaičių laipsnius, bet ir tos gali skirtis šiek tiek :)
Rašyti komentarą