Drėgnas, minkštas, aromatingas morkų pyragas su razinom.
Dar vienas mano privalomasis kepinys - morkų pyragas. Seniai norėjau išbandyti, o ir sulaukiau morkų pyrago recepto prašymų.
Taigi, šįkart tiesiog paprastas morkų pyragas paskanintas razinomis ir prieskoniais. Jei nemėgstate razinų, galite jų ir nedėti. Su prieskoniais elkites taip pat atsargiai, ypač muskatu. Jis aitroko skonio, jei nemėgstate stiprių skonių ir kvapų dėkite jo mažiau, arba visai atsisakykite.
Pyragu tiek aš, tiek vyras likom labai patenkinti. Labai skanus, drėgnas, minkštas, su stipriu prieskoniu. Aš muskato nepagailėjau, todėl tikrai pyragas gavosi kvapnus ir aromatingas, gal net kažkiek turintis aitrumo, sakyčiau. Bet mūsų skoniui viskas tiko ir patiko.
Morkų pyragas
Ingredientai
175 g rudo cukraus
175 ml saulėgrąžų aliejaus
3 kiaušiniai
140 g tarkuotų morkų (3 vidutinės morkos)
175 g miltų
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1/2 šaukštelio tarkuoto muskato
1 apelsino tarkuotos žievelės
kelios saujelės razinų
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Riebalais ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite 20 cm kvadratinę kepimo formą.
2. Dubenyje sumaišykite cukrų, kiaušinius ir aliejų.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, prieskonius.
4. Paimkite kelis šaukštus miltų ir sumaišykite su burokine tarka tarkuotomis morkomis, razinomis. Taip morkos ir razinos tolygiai pasiskirstys pyrage ir 'nenuskęs'.
5. Į cukraus, kiaušinių ir aliejaus mišinį įmaišykite morkas su razinom. Suberkite tarkuotą apelsino žievelę.
6. Berkite miltų mišinį ir išmaišykite.
7. Tešlą pilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite pyragą 40-45 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
8. Išimkite iš orkaitės, palikite 5 minutes pyragą kepimo formoje, tik tuomet išimkite, nuplėškite popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
2. Dubenyje sumaišykite cukrų, kiaušinius ir aliejų.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, prieskonius.
4. Paimkite kelis šaukštus miltų ir sumaišykite su burokine tarka tarkuotomis morkomis, razinomis. Taip morkos ir razinos tolygiai pasiskirstys pyrage ir 'nenuskęs'.
5. Į cukraus, kiaušinių ir aliejaus mišinį įmaišykite morkas su razinom. Suberkite tarkuotą apelsino žievelę.
6. Berkite miltų mišinį ir išmaišykite.
7. Tešlą pilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite pyragą 40-45 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
8. Išimkite iš orkaitės, palikite 5 minutes pyragą kepimo formoje, tik tuomet išimkite, nuplėškite popierių ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
Carrot Cake
Ingredients
175 g brown sugar
175 ml vegetable oil
3 eggs
140 g grated carrots (3 medium carrots)
175 g plain flour
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1/2 tsp grated nutmeg
1 grated orange zest
A few handfuls of raisins
Instructions
- Heat the oven to 180ºC. Grease and line with baking paper 20 cm square baking tin.
- In a bowl mix the sugars, eggs and oil.
- In another bowl mix all dry ingredients.
- Take 2 tbsp of flour mixture and mix with carrots and raisins. Add the grated orange zest.
- Stir in the remaining flour.
- Pour the batter into the prepared tin and bake the cake for 40-45 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
- Take out from the oven, leave the cake for 5 minutes in the tin, then transfer to a wire rack to cool completely.
2 komentarai :
Savo kailiu patyriau, kad naminiai morkų pyragai skaniausi :)
Esu valgiusi labai skanių ir nenaminių, todėl nedrįsčiau taip teigti :) Gal tau nepasisekė :)
Rašyti komentarą