For English recipe, please scroll down
Minkštas, drėgnas, ne per saldus, jogurtinis keksas su šokolado gabaliukais ir kriaušėmis.
Beje, naudojau ožkos pieno jogurtą. Šiek tiek baiminausi, ar jis tiks ir nepakeis skonio, bet viskas puikiai. Reiškias galite naudoti bet kokį jogurtą, kokį turite.
Kriaušių galima įpjaustyti ir daugiau, bet nebūtina. Man užteko. Vietoj kriaušių taip pat naudokite obuolius ar bananus. Na, o šokoladas dar niekam niekada nepakenkė. Nebent talijai... Chi chi.
Jogurtinis keksas su šokoladu ir kriaušėmis
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 1/2 puodelio miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 puodelis cukraus
1 puodelis natūralaus arba graikiško jogurto
1/2 puodelio aliejaus
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 didelė kriaušė
100 g šokolado gabaliukų
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite mažos pailgos kepimo formos pagrindą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Padėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, jogurtą, vanilę ir aliejų.
4. Šaukštą miltų atidėkite ir sumaišykite su šokolado gabaliukais.
5. Likusius miltus įmaišykite į kiaušinių mišinį.
6. Į tešlą įmaišykite šokolado gabaliukus.
7. Kriaušę supjaustykite kubeliais.
8. 2/3 tešlos supilkite į kepimo formą, sudėkite kriaušes ir vėl užpilkite tešla.
9. Kepkite apie 50-55 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.
10. Iškeptą keksą 15 minučių palikite formoje ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 puodelis cukraus
1 puodelis natūralaus arba graikiško jogurto
1/2 puodelio aliejaus
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 didelė kriaušė
100 g šokolado gabaliukų
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite mažos pailgos kepimo formos pagrindą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską. Padėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, jogurtą, vanilę ir aliejų.
4. Šaukštą miltų atidėkite ir sumaišykite su šokolado gabaliukais.
5. Likusius miltus įmaišykite į kiaušinių mišinį.
6. Į tešlą įmaišykite šokolado gabaliukus.
7. Kriaušę supjaustykite kubeliais.
8. 2/3 tešlos supilkite į kepimo formą, sudėkite kriaušes ir vėl užpilkite tešla.
9. Kepkite apie 50-55 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.
10. Iškeptą keksą 15 minučių palikite formoje ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
RECIPE IN ENGLISH
Soft, moist, not too sweet, yogurt cake with pear and chocolate.
Yogurt Cake with Pear and Chocolate
Recipe adapted from food52.com
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 1/2 cups of plain flour
2 tsps baking powder
Pinch of salt
1 cup of sugar
1 cup of natural or Greek yogurt
1/2 cup of vegetable oil
3 eggs
1/2 tsp of vanilla extract
1 large pear
100 g chocolate chips
Directions
1. Preheat oven to 180°C. Grease and line a loaf tin (900 g) with baking paper.
2. In a bowl mix flour, baking powder, salt. Set aside.
3. In another bowl whisk eggs, sugar, yogurt, oil and vanilla together until well combined.
4. Take one tablespoon of flour mixture and add it to the chocolate chips, mix well.
5. Fold in the flour to the egg mixture and mix.
6. Add the chocolate chips to the batter.
7. Cut the pear into small pieces.
8. Pour the 2/3 batter into the prepared pan, sprinkle with the pear cubes, pour the remaining batter on top and smooth it.
9. Bake for 50-55 minutes or until top of cake is golden brown and a tester inserted into center of the cake comes out clean.
10. Let the cake cool in pan for 15 minutes, then transfer onto the wire rack to cool completely.
1 1/2 cups of plain flour
2 tsps baking powder
Pinch of salt
1 cup of sugar
1 cup of natural or Greek yogurt
1/2 cup of vegetable oil
3 eggs
1/2 tsp of vanilla extract
1 large pear
100 g chocolate chips
Directions
1. Preheat oven to 180°C. Grease and line a loaf tin (900 g) with baking paper.
2. In a bowl mix flour, baking powder, salt. Set aside.
3. In another bowl whisk eggs, sugar, yogurt, oil and vanilla together until well combined.
4. Take one tablespoon of flour mixture and add it to the chocolate chips, mix well.
5. Fold in the flour to the egg mixture and mix.
6. Add the chocolate chips to the batter.
7. Cut the pear into small pieces.
8. Pour the 2/3 batter into the prepared pan, sprinkle with the pear cubes, pour the remaining batter on top and smooth it.
9. Bake for 50-55 minutes or until top of cake is golden brown and a tester inserted into center of the cake comes out clean.
10. Let the cake cool in pan for 15 minutes, then transfer onto the wire rack to cool completely.
2 komentarai :
Skaniai suvalgyčiau.. :) man pradėjo patikti kepiniai su kiaušėm :)
O aš turbūt pirmą kartą su kriaušėm kepiau kažką :) panašiai kaip obuoliai :) skanu
Rašyti komentarą