For English recipe, please scroll down
Saldus, sodrus, labai šokoladinis karštas šokoladas.
Šaltą kalėdinį žiemos vakarą būtinai reikia karšto šokolado! Nuostabus.
Karštas šokoladas
1 puodelis - 250 ml
1 1/2 puodelio pieno
1/2 puodelio grietinėlės (35 proc.)
½ puodelio juodo šokolado
2/3 puodelio pieniško šokolado
1 šaukštas cukraus
1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto
½ šaukštelio tirpios kavos
Marshmallow saldainių ar plaktos grietinėlės
1/2 puodelio grietinėlės (35 proc.)
½ puodelio juodo šokolado
2/3 puodelio pieniško šokolado
1 šaukštas cukraus
1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto
½ šaukštelio tirpios kavos
Marshmallow saldainių ar plaktos grietinėlės
Gaminimo eiga
1. Mažame puodelyje ant vidutinės ugnies užkaitinkite pieną ir grietinėlę. Pakaitinkite, bet neužvirkite.
2. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite smulkintą šokoladą, įpilkite vanilės, suberkite cukrų ir minutę palikite pastovėti. Vėliau išmaišykite ir dar trumpam dėkite ant ugnies.
3. Supilkite į didelį puodelį ir paskaninkite saldainiais ar plakta grietinele.
2. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite smulkintą šokoladą, įpilkite vanilės, suberkite cukrų ir minutę palikite pastovėti. Vėliau išmaišykite ir dar trumpam dėkite ant ugnies.
3. Supilkite į didelį puodelį ir paskaninkite saldainiais ar plakta grietinele.
RECIPE IN ENGLISH
Sweet, rich, very chocolatey hot chocolate.
Hot Chocolate
Recipe adapted from Laura in the Kitchen
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 1/2 cups of milk
1/2 cup of double cream
½ cup of dark and milk chocolate
1 tbsp of sugar
1/4 tsp of vanilla extract
½ tsp of instant coffee
some marshmallows or whipped cream, optional
Directions
1. In a small sauce pan, add the milk and cream. Cook together over medium heat until the mixture is almost at the boiling point but making sure not to let it boil.
2. Take it off the heat and add the both kinds of chopped chocolate along with the sugar, vanilla and espresso powder. Let sit for one minute and then whisk, put the mixture back on the heat to let it get a bit hotter and serve in a mug with some marshmallows.
2. Take it off the heat and add the both kinds of chopped chocolate along with the sugar, vanilla and espresso powder. Let sit for one minute and then whisk, put the mixture back on the heat to let it get a bit hotter and serve in a mug with some marshmallows.
2 komentarai :
labai skanu, bet ir laaaabai saldu :), kita karta cukraus nedesiu. aciu uz recepta ;)
Aha, tikrai labai saldu ;) Bet čia karštas šokoladas, o ne kakava, todėl ir taip saldu :))
Rašyti komentarą