For English recipe, please scroll down
Minkštos, cinamonu kvepiančios spurgutės su obuoliais.
Apie šias spurgutės jau ilgai svajojau. Vieną vakarą neiškenčiau ir iškepiau. Nustebau, kaip greitai viskas pavyko. Tešlą sumaišyti užtruksite penkias minutes, na o kepimui reikės daugiau laiko, bet palyginti viskas gana greitai.
Skoniu taip pat nenusivyliau. Labai skanu. Spurgutės minkštos, tokios išlieka ir kitą dieną. Cinamono prieskonis labai paryškina skonį, o obuoliai pagyvina. Šių spurgučių tekstūra nėra kaip įprastų spurgų, nes jos gaminamos ne iš mielinės tešlos. Šių tekstūra ir skonis labiau primena žagarėlius.
Patarimai. Aliejų labai gerai įkaitinkite, kad spurgos jo daug neprisigertų. Kaip patikrinti ar aliejus reikiamos temperatūros? Paimkite medinį šaukštą ir jo kotą įmerkite į karštą aliejų, kai aplink šaukštą pamatysite mažus burbuliukus, reiškia aliejus pakankamai įkaitęs.
Puodą aliejumi pripildykite iki pusės. Neperpildykite puodo spurgomis, kad nenukristų aliejaus temperatūra ir spurgos neprisigertų daug aliejaus. Aš kepiau nedideliame 20 cm skersmens puode po 4 spurgas. Naudojau litrą saulėgrąžų aliejaus.
Recepte siūloma naudoti miltus kepiniams (aš juos ir naudojau), kad spurgų tekstūra būtų minkštesnė, lengvesnė, puresnė. Tačiau jei tokių miltų neturite, galite naudoti ir įprastus kvietinius.
Obuolį imkite tikrai labai didelį arba kelis mažus, kad nepritrūktų.
Spurgoms formuoti naudojau ledų šaukštą, labai patogu ir terliotis nereikia. Jei neturite, galite naudoti valgomą šaukštą, nes tešla labai lipni (pyrago tešlos konsistencijos).
Iš šio kiekio man gavosi 16 vidutinio dydžio spurgučių.
Skoniu taip pat nenusivyliau. Labai skanu. Spurgutės minkštos, tokios išlieka ir kitą dieną. Cinamono prieskonis labai paryškina skonį, o obuoliai pagyvina. Šių spurgučių tekstūra nėra kaip įprastų spurgų, nes jos gaminamos ne iš mielinės tešlos. Šių tekstūra ir skonis labiau primena žagarėlius.
Patarimai. Aliejų labai gerai įkaitinkite, kad spurgos jo daug neprisigertų. Kaip patikrinti ar aliejus reikiamos temperatūros? Paimkite medinį šaukštą ir jo kotą įmerkite į karštą aliejų, kai aplink šaukštą pamatysite mažus burbuliukus, reiškia aliejus pakankamai įkaitęs.
Puodą aliejumi pripildykite iki pusės. Neperpildykite puodo spurgomis, kad nenukristų aliejaus temperatūra ir spurgos neprisigertų daug aliejaus. Aš kepiau nedideliame 20 cm skersmens puode po 4 spurgas. Naudojau litrą saulėgrąžų aliejaus.
Recepte siūloma naudoti miltus kepiniams (aš juos ir naudojau), kad spurgų tekstūra būtų minkštesnė, lengvesnė, puresnė. Tačiau jei tokių miltų neturite, galite naudoti ir įprastus kvietinius.
Obuolį imkite tikrai labai didelį arba kelis mažus, kad nepritrūktų.
Spurgoms formuoti naudojau ledų šaukštą, labai patogu ir terliotis nereikia. Jei neturite, galite naudoti valgomą šaukštą, nes tešla labai lipni (pyrago tešlos konsistencijos).
Iš šio kiekio man gavosi 16 vidutinio dydžio spurgučių.
P.S. Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Būtinai pasidalinkite savo nuotraukomis Baking Secrets Facebook'e ir pasidžiaukime kartu!
Obuolių spurgutės
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 1/2 puodelio (apie 240 g) miltų (geriau miltų kepiniams, bet tinka ir įprasti)
1/4 puodelio (60 ml) cukraus
2/3 puodelio (185 ml) pieno
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1/2 šaukštelio cinamono
1 kiaušinio
2 šaukštai tirpinto sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 didelis obuolys, nuluptas ir supjaustytas kubeliais
Aliejaus kepimui
Cukraus pudros pabarstymui
1/4 puodelio (60 ml) cukraus
2/3 puodelio (185 ml) pieno
2 šaukšteliai kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1/2 šaukštelio cinamono
1 kiaušinio
2 šaukštai tirpinto sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 didelis obuolys, nuluptas ir supjaustytas kubeliais
Aliejaus kepimui
Cukraus pudros pabarstymui
Gaminimo eiga
1. Į puodą supilkite aliejų ir gerai įkaitinkite.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, cinamoną. Padėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje išplakite pieną, sviestą, kiaušinį ir vanilę. Supilkite į sausų produktų mišinį.
4. Obuolį nulupkite, supjaustykite kubeliais, sudėkite į tešlą ir viską gerai sumaišykite.
5. Naudodami mažą ledų šaukštą (vieno valgomo šaukšto dydžio) imkite tešlos ir dėkite į įkaitintą aliejų kepti, kol spurgutės bus ryškios auksinės spalvos (apie 4-5 minutes).
6. Spurgas dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Sudėkite į serviravimo indą ir apibarstykite cukraus pudra.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, cinamoną. Padėkite į šalį.
3. Kitame dubenyje išplakite pieną, sviestą, kiaušinį ir vanilę. Supilkite į sausų produktų mišinį.
4. Obuolį nulupkite, supjaustykite kubeliais, sudėkite į tešlą ir viską gerai sumaišykite.
5. Naudodami mažą ledų šaukštą (vieno valgomo šaukšto dydžio) imkite tešlos ir dėkite į įkaitintą aliejų kepti, kol spurgutės bus ryškios auksinės spalvos (apie 4-5 minutes).
6. Spurgas dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Sudėkite į serviravimo indą ir apibarstykite cukraus pudra.
RECIPE IN ENGLISH
Soft, nice texture, cinnamon flavour apple fritters.
Apple Fritters
Recipe adapted from Laura in the Kitchen
1 cup - 250 ml
1 1/2 cup of self-raising flour
1/4 cup of granulated sugar
2/3 cup of milk
2 tsp of baking powder
1/4 tsp of salt
1/2 tsp of cinnamon
1 egg
2 tbsp of melted butter
1 tsp of vanilla extract
1 large apple, peeled and diced
Vegetable oil for frying
Icing sugar for dusting
1/4 cup of granulated sugar
2/3 cup of milk
2 tsp of baking powder
1/4 tsp of salt
1/2 tsp of cinnamon
1 egg
2 tbsp of melted butter
1 tsp of vanilla extract
1 large apple, peeled and diced
Vegetable oil for frying
Icing sugar for dusting
Directions
1. Fill a pot with oil and bring it to temperature over medium heat.
2. In a large bowl, mix together the flour, sugar, baking powder, salt and cinnamon, set aside.
3. In a separate bowl, whisk together the milk, butter, egg and vanilla, pour this mixture into the bowl with the dry ingredients.
4. Peel and dice the apple, add to the batter and mix everything together.
5. Using a small ice cream scoop (about one tablespoon) scoop the batter and drop it in the hot oil, cook the fritters until they develop a deep golden brown color, about 4 to 5 minutes. 6. Drain them on paper towels, place them on a serving plate and sprinkle some icing sugar over the top.
2. In a large bowl, mix together the flour, sugar, baking powder, salt and cinnamon, set aside.
3. In a separate bowl, whisk together the milk, butter, egg and vanilla, pour this mixture into the bowl with the dry ingredients.
4. Peel and dice the apple, add to the batter and mix everything together.
5. Using a small ice cream scoop (about one tablespoon) scoop the batter and drop it in the hot oil, cook the fritters until they develop a deep golden brown color, about 4 to 5 minutes. 6. Drain them on paper towels, place them on a serving plate and sprinkle some icing sugar over the top.
4 komentarai :
Dievulėliau... jau taip skaniai atrodo! Kaip norėčiau ryte prie puodelio juodos kavos <3
Dėkui Gabriele. O jos labai gerai 'eina' prie kavos ar arbatos. Tik spėk skaičiuot :)
Spurgos viena iš mano silpnybių, kuriomis mėgaujuosiu kokį kartelį metuose.. atrodo labai gundančiai :D
Aš ir jas retai kepu :) Bet labai mėgstu :)
Rašyti komentarą