For English recipe, please scroll down
Paprasti, grietininiai, sodrūs vaniliniai ledai.
Nors dabar žiema ir ledams ne pats tinkamiausias laikas, tačiau nusprendžiau pasidalinti šiuo receptu ir nelaukti vasaros. Gaminau ledus su mintim, kad jais paskaninsiu pyragą, net žinojau kokį būtent - Šokoladinį pyragą puodelyje per kelias minutes. Puikus derinys!
Ledai - kreminiai, grietininiai, sodrūs ir labai skanūs, tikrai jaučiasi, jog naminiai be dažiklių ir kitų sintetinių priedų. Iš tiesų, kai pradėjau ledus gaminti namuose, pirktinių beveik nebevalgome, o ir jų skonis manęs nebedžiugina. Labai skiriasi naminių ir pirktinių ledų kokybė. Naminiai daug tikresni, riebesni, sodresnio skonio. Man patinka labiau.
Gaminau ledus su ledų gaminimo aparatu (pagaliau jį turiu), todėl buvo labai lengva. Tai jau turbūt penkti mano gaminti ledai. Iš esmės, šie vaniliniai ledai yra visų kitų ledų pagrindas. Jei mokėsite pagaminti šiuos ledus, gausis bet kurie: šokoladiniai, braškiniai, aviečių skonio ir panašūs.
Vaniliniai ledai
Ingredientai
300 ml pieno
300 ml grietinėlės
4 kiaušinių trynių
150 g cukraus
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto arba vanilės ankšties
Gaminimo eiga
1. Pilkite pieną, grietinėlę į nedidelį puodelį, dėkite ant lėtos ugnies ir leiskite lėtai užvirti (nuimkite nuo ugnies prieš pat užvirimą, burbuliavimą).
2. Tuo tarpu dubenyje išsukite kiaušinių trynius, cukrų, kol masė pabaltės.
3. Iš lėto, nuolat maišydami šluotele įpilkite stiklinę karštos grietinėlės ir pieno mišinio į kiaušinių mišinį ir gerai išplakite. Nuolat maišykite ir pilkite iš lėto, kad nesutrauktų kiaušinių.
4. Pilkite kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės ir pieno mišiniu, įpilkite vanilės (ar įdėkite vanilės ankšties sėklytes) ir virkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami šluotele 5-7 minutes, kol kremas sutirštės ir įmerkus šaukštą padengs jį. Kremas neturi būti bėgantis, turi išlaikyti formą.
5. Perpilkite karštą kremą pro sietelį, kad neliktų jokių gumuliukų.
6. Uždenkite kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo viršaus) ir dėkite į šaldytuvą 4 valandom arba pernakt.
7. Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, dėkite paruoštą mišinį į jį ir užšaldykite pagal instrukcijas. Jei neturi ledų gaminimo aparato, tuomet reikės kremą dėti į šaldymo kamerą (prieš dedant gerai išplakite šluotele) ir kas 15-20 minučių išimti iš šaldiklio ir gerai perplakti šluotele. Taip pat galima plakti mikseriu kas 2 valandas 2-3 kartus. Tuomet užšaldykite visiškai.
Simple, rich, creamy vanilla ice cream.
2. Tuo tarpu dubenyje išsukite kiaušinių trynius, cukrų, kol masė pabaltės.
3. Iš lėto, nuolat maišydami šluotele įpilkite stiklinę karštos grietinėlės ir pieno mišinio į kiaušinių mišinį ir gerai išplakite. Nuolat maišykite ir pilkite iš lėto, kad nesutrauktų kiaušinių.
4. Pilkite kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės ir pieno mišiniu, įpilkite vanilės (ar įdėkite vanilės ankšties sėklytes) ir virkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami šluotele 5-7 minutes, kol kremas sutirštės ir įmerkus šaukštą padengs jį. Kremas neturi būti bėgantis, turi išlaikyti formą.
5. Perpilkite karštą kremą pro sietelį, kad neliktų jokių gumuliukų.
6. Uždenkite kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo viršaus) ir dėkite į šaldytuvą 4 valandom arba pernakt.
7. Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, dėkite paruoštą mišinį į jį ir užšaldykite pagal instrukcijas. Jei neturi ledų gaminimo aparato, tuomet reikės kremą dėti į šaldymo kamerą (prieš dedant gerai išplakite šluotele) ir kas 15-20 minučių išimti iš šaldiklio ir gerai perplakti šluotele. Taip pat galima plakti mikseriu kas 2 valandas 2-3 kartus. Tuomet užšaldykite visiškai.
RECIPE IN ENGLISH
Simple, rich, creamy vanilla ice cream.
Ingredients
300 ml milk
30 ml double cream
4 egg yolks
150 g sugar
2 tsp vanilla extract or vanilla bean seeds
30 ml double cream
4 egg yolks
150 g sugar
2 tsp vanilla extract or vanilla bean seeds
Instructions
1. Cook the cream, milk in a saucepan over a low heat, bring to simmer.
2. Whisk the egg yolks with sugar until the mixture becomes pale.
3. Pour 1 cup of the hot cream and milk into the eggs mixture while whisking.
4. Then pour the egg mixture to the saucepan with remaining cream/milk mixture, add vanilla extract or vanilla bean seeds and cook on a low heat for 5-7 minutes or until it coats the back of the spoon.
5. Strain the prepared custard through a sieve.
6. Cover the custard with a cling film (cling film should touch the custard, it prevents from forming a skin) and chill in the fridge for 4 hours or overnight.
7. If you have an ice cream maker, put the mixture to it and freeze according to the instructions. If you do not have an ice cream machine, you have to put the custard in a freezer and every 15-20 minutes whisk it well, for at least 2 hour or even 4 hours. Another choice is, to whisk it with a mixer every 2 hours 2-3 times. Then let it freeze completely.
2. Whisk the egg yolks with sugar until the mixture becomes pale.
3. Pour 1 cup of the hot cream and milk into the eggs mixture while whisking.
4. Then pour the egg mixture to the saucepan with remaining cream/milk mixture, add vanilla extract or vanilla bean seeds and cook on a low heat for 5-7 minutes or until it coats the back of the spoon.
5. Strain the prepared custard through a sieve.
6. Cover the custard with a cling film (cling film should touch the custard, it prevents from forming a skin) and chill in the fridge for 4 hours or overnight.
7. If you have an ice cream maker, put the mixture to it and freeze according to the instructions. If you do not have an ice cream machine, you have to put the custard in a freezer and every 15-20 minutes whisk it well, for at least 2 hour or even 4 hours. Another choice is, to whisk it with a mixer every 2 hours 2-3 times. Then let it freeze completely.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą