For English recipe, please scroll down
Labai kreminis, super skanus, tirpstantis burnoje Amareto sūrio tortas.
Su Naujaisiais 2015 metais! Gerų, šiltų, džiaugsmingų, kūrybingų ir saldžių Jums metų!
Pristatau pirmąjį kepinį šiais metais ir didžiulio pasisekimo sulaukusį torto receptą - Amareto sūrio tortą! Jis nuostabus. Purus, labai kreminis, tačiau ne per sunkus sūrio tortas su migdolais ir migdoliniu itališku likeriu Amaretu bei itališkais sausainiais.
Pačiame įdare alkoholio tikrai nesijaučia, o vat pagrinde jo cinkelis tikrai juntamas. Sausainiai labai įdomaus, stipraus skonio, sakyčiau, kažkiek primena ir karamelę. Tikra sprogstamoji skonių jėga...
Kepiau šį tortą Naujųjų metų vakarui. Labai visiems patiko. Pirmą kartą susipažinom ir su Amareto likeriu. Labai kvapnus, švelnus, sodraus skonio likeris. Patiko, patiko!
Keli patarimai. Aš kepiau 20 cm skersmens formoje, tortas gavosi aukštas ir kepė apie valandą ir 20 minučių. Galima kuo puikiausiai kepti ir didesnėje formoje, tuomet kepimo laikas turėtų būti trumpesnis, apytiksliai, valanda ir 10 minučių.
Sausainių pagrindą nebuvo lengva pirštais suspausti, nes labai trupėjo. Panaudokite nedidelę stiklinę, matavimo indelį/puodelį (naudojau 60 ml puodelį) su lygiu pagrindu ir šonais. Sausainių masę lengvai ir tolygiai suspausite, o taip pat bus nesunku 'pakelti' 2.5 cm sausainių kraštelį.
Visada naudokite kambario temperatūros produktus: sūrį, kiaušinius, bus lengviau produktus tarpusavyje sumaišyti.
Migdolų ekstraktą naudokite atsargiai, nes jis labai stipraus skonio ir kvapo.
Migdolų drožles kelias minutes pakepinau sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrudo.
Amareto sūrio tortas
Ingredientai
20-23 cm torto formai
1 puodelis - 250 ml
1 puodelis - 250 ml
Sausainių pagrindui
2 puodeliai Amareto ('Amaretti') sausainių trupinių (apie 250 g sausainių)
2 šaukštai cukraus
1/4 puodelio tirpinto sviesto
Įdarui
500 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia' ar pan.)
500 g maskarponės
1 puodelis cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 puodelio Amareto likerio
4 kiaušiniai
3 šaukštai miltų
žiupsnelis druskos
Viršui
1 puodelio grietinėlės
2 šaukštai cukraus pudros
¼ šaukštelio migdolų ekstrakto
¼ puodelio paskrudintų migdolo drožlių
2 puodeliai Amareto ('Amaretti') sausainių trupinių (apie 250 g sausainių)
2 šaukštai cukraus
1/4 puodelio tirpinto sviesto
Įdarui
500 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia' ar pan.)
500 g maskarponės
1 puodelis cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/4 puodelio Amareto likerio
4 kiaušiniai
3 šaukštai miltų
žiupsnelis druskos
Viršui
1 puodelio grietinėlės
2 šaukštai cukraus pudros
¼ šaukštelio migdolų ekstrakto
¼ puodelio paskrudintų migdolo drožlių
Gaminimo eiga
1. Iki 160ºC įkaitinkite orkaitę ir riebalais ištepkite apvalią torto formą.
2. Dubenyje sumaišykite trupintus sausainius, tirpintą sviestą, cukrų, kol gausis šlapia masė panaši į smėlį.
3. Formos pagrindą ir šonus (padarykite maždaug 2.5 cm aukščio kraštelį) padenkite sausainių trupiniais, padėkite į šalį.
4. Mikseriu minutę paplakite kreminį sūrį ir maskarponę.
5. Dėkite cukrų, dar minutę paplakite.
6. Muškite kiaušinius, supilkite vanilę, gerai sumaišykite.
7. Berkite miltus, druską, pilkite Amaretą ir dar minutę pamaišykite.
8. Paruoštą įdarą supilkite į kepimo formą, kelis kartus formą trinktelkite į stalą, kad susprogtų oro burbuliukai.
9. Torto formą dėkite ant didesnės kepimo formos (kad neištekėtų riebalai į orkaitę), kepkite apie valandą ir 10 minučių arba kol torto kraštai bus tvirti, bet lengvai pakrutinus formą, torto vidurys dar šiek tiek 'banguos'.
10. Tortą išimkite iš orkaitės ir porai valandų palikite kambario temperatūroje, o vėliau nakčiai dėkite į šaldytuvą.
11. Prieš patiekiant, išplakite grietinėlę su migdolų ekstraktu iki lengvų putų, suberkite cukraus pudrą ir tuomet išplakite iki standumo.
12. Sūrio torto viršų aptepkite grietinėle ir apibarstykite pakepintomis migdolų drožlėmis.
2. Dubenyje sumaišykite trupintus sausainius, tirpintą sviestą, cukrų, kol gausis šlapia masė panaši į smėlį.
3. Formos pagrindą ir šonus (padarykite maždaug 2.5 cm aukščio kraštelį) padenkite sausainių trupiniais, padėkite į šalį.
4. Mikseriu minutę paplakite kreminį sūrį ir maskarponę.
5. Dėkite cukrų, dar minutę paplakite.
6. Muškite kiaušinius, supilkite vanilę, gerai sumaišykite.
7. Berkite miltus, druską, pilkite Amaretą ir dar minutę pamaišykite.
8. Paruoštą įdarą supilkite į kepimo formą, kelis kartus formą trinktelkite į stalą, kad susprogtų oro burbuliukai.
9. Torto formą dėkite ant didesnės kepimo formos (kad neištekėtų riebalai į orkaitę), kepkite apie valandą ir 10 minučių arba kol torto kraštai bus tvirti, bet lengvai pakrutinus formą, torto vidurys dar šiek tiek 'banguos'.
10. Tortą išimkite iš orkaitės ir porai valandų palikite kambario temperatūroje, o vėliau nakčiai dėkite į šaldytuvą.
11. Prieš patiekiant, išplakite grietinėlę su migdolų ekstraktu iki lengvų putų, suberkite cukraus pudrą ir tuomet išplakite iki standumo.
12. Sūrio torto viršų aptepkite grietinėle ir apibarstykite pakepintomis migdolų drožlėmis.
RECIPE IN ENGLISH
Rich, creamy, very flavourful and super delicious Amaretti Cheesecake.
Amaretti Cheesecake
Ingredients
For 23 cm spring form cake tin
1 cup - 250 ml
1 cup - 250 ml
For the crust
2 cups of Amaretti cookie crumbs (about 250 g cookies)
2 tbsp of sugar
1/4 cup of melted butter
For the filling
500 g cream cheese
500 g mascarpone
1 cup of sugar
1 tsp of vanilla extract
1/4 cup of Amaretto liqueur
4 eggs
3 tbsp of flour
pinch of salt
For the topping
1 cup of double cream
2 tbsp of icing sugar
¼ tsp of almond extract
¼ cup of toasted almond flakes
2 cups of Amaretti cookie crumbs (about 250 g cookies)
2 tbsp of sugar
1/4 cup of melted butter
For the filling
500 g cream cheese
500 g mascarpone
1 cup of sugar
1 tsp of vanilla extract
1/4 cup of Amaretto liqueur
4 eggs
3 tbsp of flour
pinch of salt
For the topping
1 cup of double cream
2 tbsp of icing sugar
¼ tsp of almond extract
¼ cup of toasted almond flakes
Directions
1. Preheat the oven to 160ºC, grease a springform pan and set aside.
2. In a bowl add the crumbs, butter and sugar and mix until the mixture resembles wet sand.
3. Press the cookie mixture in the bottom and 2.5 cm up the sides of the springform pan and set aside.
4. In the bowl of a standing mixer, cream together the cream cheese and mascarpone for about a minute.
5. Add the sugar and continue to mix for one minute longer.
6. Add the eggs and vanilla and continue to mix on medium speed for one minute.
7. Add the flour, salt and amaretto and mix for one last minute.
8. Pour the mixture into your pan and tap it on the counter a couple times to remove any air bubbles.
9. Place the pan on a baking sheet and pop it in the oven to bake for about one hour and 10 minutes or until the sides of the cheesecake are set but the center is still a bit wobbly.
10. Allow it to cool at room temperature for a few hours then pop it in the fridge to cool overnight.
11. When ready to serve, whip some double cream with the almond extract to soft peaks, add the icing sugar and continue to whisk until stiff peaks form.
12. Top the cheesecake with the cream and scatter some toasted almonds all over the top.
2. In a bowl add the crumbs, butter and sugar and mix until the mixture resembles wet sand.
3. Press the cookie mixture in the bottom and 2.5 cm up the sides of the springform pan and set aside.
4. In the bowl of a standing mixer, cream together the cream cheese and mascarpone for about a minute.
5. Add the sugar and continue to mix for one minute longer.
6. Add the eggs and vanilla and continue to mix on medium speed for one minute.
7. Add the flour, salt and amaretto and mix for one last minute.
8. Pour the mixture into your pan and tap it on the counter a couple times to remove any air bubbles.
9. Place the pan on a baking sheet and pop it in the oven to bake for about one hour and 10 minutes or until the sides of the cheesecake are set but the center is still a bit wobbly.
10. Allow it to cool at room temperature for a few hours then pop it in the fridge to cool overnight.
11. When ready to serve, whip some double cream with the almond extract to soft peaks, add the icing sugar and continue to whisk until stiff peaks form.
12. Top the cheesecake with the cream and scatter some toasted almonds all over the top.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą