2015 m. sausio 16 d., penktadienis

Grietiniečiai / Sour Cream Pastries


For English recipe, please scroll down

Paprasti, minkšti, trapūs grietiniečiai su varške. 



Šiuos grietiniečius pirmą kartą pabandžiau daugiau nei prieš penkerius metus, kai tik susidomėjau kepimu, naujų patiekalų bandymais. Paprasti, greiti, minkšti, tuo pačiu trapūs su skaniu varškės įdaru. Įdaras ne per saldus. 

Jau ne kartą esu kepusi juos savo tėvams, sesei, broliui, kai viešėjau tėvų namuose. Visi iki šiol prisimena šiuos pyragaičius, o kai grįžtu visad prašo jų iškepti. Kai paklausiu, kodėl būtent juos, sulaukiu atsakymo, kad jie tiesiog labai skanūs.  

Patarimai. Neužspauskite grietiniečių pernelyg stipriai, nes įtrūks. 



Grietiniečiai
Receptas adaptuotas iš AJ receptai

Ingredientai

Tešlai
300 g miltų
100 g minkšto sviesto
100 g grietinės
90 g cukraus
1 kiaušinis
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

Įdarui
100 g varškės
25 g (šaukštas) miltų
3 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
šiek tiek vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus

Gaminimo eiga

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.
2. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę, išmaišykite.
3. Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite atskirame dubenyje, suberkite prie kitų produktų ir užminkykite tešlą. 
4. Tešlą iškočiokite ir išspauskite 8-10 cm skersmens apskritimus. 
5. Įdarui viską sumaišykite. Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro, užlenkite, aptepkite kiaušinio plakiniu.
6. Kepkite apie 20 minučių 200°C įkaitintoje orkaitėje.


RECIPE IN ENGLISH


Soft, crumby sour cream pastries with cottage cheese filling. 



Sour Cream Pastries
Recipe adapted from AJ receptai

Ingredients

For the pastry
300 g plain flour
100 g softened butter
100 g sour cream
90 g granulated sugar
1 egg
1 1/2 tsp baking powder
pinch of salt

For the filling
100 g cottage cheese/quark/ricotta
25 g (1 tbsp) plain flour
3 tbsp sugar
1 egg
splash of vanilla extract or vanilla sugar

Directions

1. In a bowl cream the butter and sugar together.
2. Add the egg and sour cream, mix everything.
3. In a separate bowl mix the flour, baking powder and salt. Pour into the mixture and make a pastry.
4. On a lightly floured surface, roll out the pastry and with a cookie cutter cut out 8-10 cm diameter circles. 
5. For the filling, just mix everything together. Add some filling on each pastry circle, fold in and brush with some beaten egg. 
6. Bake for 20 minute in the preheated oven to 200°C until golden brown.

6 komentarai :

Anonimiškas rašė...

it looks soo perfect!!!soo yummy!!

Anonimiškas rašė...

atrodo tokie skanus,tiesiog idealus!!!

Baking Secrets rašė...

Ačiū labai. Tikrai skanūs, naminiai pyragėliai :)

Baking Secrets rašė...

Thank you. They are really delicious!

Anonimiškas rašė...

Sveiki,labai gražūs Jūsų grietiniečiai,manau,kad ir skanūs! Tik turiu klausimėlį : kokio trapumo/minkštumo išeina tešla? Neseniai kepiau grietiniečius pagal kitą receptą, ir iškepę jie buvo minkšti,net purūs. Žinoma,buvo labai skanu,bet visgi norėjosi tų tokių trapių,tikrų,kaip parduotuvinių...

Baking Secrets rašė...

Kol šilti jie minkšti, vėsdami kietėja. O jūs visus iškart suvalgėte šiltus? Gal reikėjo atvėsinti. Manau kitą dieną jie būna trapesni, kietesni.

Printfriendly