For English recipe, please scroll down
Paprasti, minkšti, trapūs grietiniečiai su varške.
Šiuos grietiniečius pirmą kartą pabandžiau daugiau nei prieš penkerius metus, kai tik susidomėjau kepimu, naujų patiekalų bandymais. Paprasti, greiti, minkšti, tuo pačiu trapūs su skaniu varškės įdaru. Įdaras ne per saldus.
Jau ne kartą esu kepusi juos savo tėvams, sesei, broliui, kai viešėjau tėvų namuose. Visi iki šiol prisimena šiuos pyragaičius, o kai grįžtu visad prašo jų iškepti. Kai paklausiu, kodėl būtent juos, sulaukiu atsakymo, kad jie tiesiog labai skanūs.
Patarimai. Neužspauskite grietiniečių pernelyg stipriai, nes įtrūks.
Tešlai
300 g miltų
100 g minkšto sviesto
100 g grietinės
90 g cukraus
1 kiaušinis
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Įdarui
100 g varškės
25 g (šaukštas) miltų
3 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
šiek tiek vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus
Gaminimo eiga
1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi.
2. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinę, išmaišykite.
3. Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite atskirame dubenyje, suberkite prie kitų produktų ir užminkykite tešlą.
4. Tešlą iškočiokite ir išspauskite 8-10 cm skersmens apskritimus.
5. Įdarui viską sumaišykite. Ant kiekvieno apskritimo dėkite įdaro, užlenkite, aptepkite kiaušinio plakiniu.
6. Kepkite apie 20 minučių 200°C įkaitintoje orkaitėje.
RECIPE IN ENGLISH
Soft, crumby sour cream pastries with cottage cheese filling.
Sour Cream Pastries
Recipe adapted from AJ receptai
Ingredients
For the pastry
300 g plain flour
100 g softened butter
100 g sour cream
90 g granulated sugar
1 egg
1 1/2 tsp baking powder
pinch of salt
For the filling
100 g cottage cheese/quark/ricotta
25 g (1 tbsp) plain flour
3 tbsp sugar
1 egg
splash of vanilla extract or vanilla sugar
Directions
1. In a bowl cream the butter and sugar together.
2. Add the egg and sour cream, mix everything.
3. In a separate bowl mix the flour, baking powder and salt. Pour into the mixture and make a pastry.
4. On a lightly floured surface, roll out the pastry and with a cookie cutter cut out 8-10 cm diameter circles.
5. For the filling, just mix everything together. Add some filling on each pastry circle, fold in and brush with some beaten egg.
6. Bake for 20 minute in the preheated oven to 200°C until golden brown.
6 komentarai :
it looks soo perfect!!!soo yummy!!
atrodo tokie skanus,tiesiog idealus!!!
Ačiū labai. Tikrai skanūs, naminiai pyragėliai :)
Thank you. They are really delicious!
Sveiki,labai gražūs Jūsų grietiniečiai,manau,kad ir skanūs! Tik turiu klausimėlį : kokio trapumo/minkštumo išeina tešla? Neseniai kepiau grietiniečius pagal kitą receptą, ir iškepę jie buvo minkšti,net purūs. Žinoma,buvo labai skanu,bet visgi norėjosi tų tokių trapių,tikrų,kaip parduotuvinių...
Kol šilti jie minkšti, vėsdami kietėja. O jūs visus iškart suvalgėte šiltus? Gal reikėjo atvėsinti. Manau kitą dieną jie būna trapesni, kietesni.
Rašyti komentarą