2015 m. vasario 27 d., penktadienis

Brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela / Sun Dried Tomato & Mozzarella Bruschetta


Paprasta, greita, bet labai skani brusketa su džiovintais pomidorais ir mocarela. 


Kaip jau minėjau, labai mėgstu brusketas ir labai dažnai savaitgaliais jas ruošiu. Vakarui, prie itališko balto vyno taurės, kartu su Parmos ar Serano kumpiu, tiesiog nuostabu! Ši brusketa - mano mėgstamiausia. 





Dievinu saulėje džiovintus pomidorus, labai mėgstu mocarelą, todėl šis derinys man be galo skanus. Idealiausia, nes darbo mažai, produktų taip pat, bet rezultatas 'siaubingai' gardus. Svarbiausia, tikrai netrūksta jokio skonio ar prieskonio, nes viską suteikia džiovinti pomidorai! 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, dariau šimtą ir vieną kartą, t.y.  daaaaug kartų... Šypt.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai

1 šviežios bagetės
1 stiklainis (280 g) saulėje džiovintų pomidorų
2 mocarelos kamuoliukai
Šiek tiek alyvuogių aliejaus apšlakstymui
Gaminimo eiga
  1. Įkaitinkite grilinę keptuvę. Jei neturite, duoną galite skrudinti ir orkaitėje. 
  2. Duoną supjaustykite piršto storumo griežinėliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apkepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  3. Džiovintus pomidorus susmulkinkite, dėkite ant duonos.
  4. Mocarelą supjaustykite griežinėliais ir uždėkite ant kiekvieno duonos griežinėlio. 
  5. Šaukite į įkaitintą orkaitę (maždaug 180-200 laipsnių) ir kepkite, kol išsilydys sūris.


Simple, quick, but super delicious bruschetta with sun dried tomatoes and mozzarella cheese. 
Sun Dried Tomato & Mozzarella Bruschetta
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients

1 Fresh baguette
1 jar of Sun dried tomatoes
2 Mozzarella balls
Some olive oil for drizzling 
Directions
  1. Preheat a grille pan.
  2. Slice the bread. Drizzle with a little olive oil and grill until crispy golden.
  3. Chop the sun dried tomatoes into smaller pieces, place on the bread.
  4. Slice the mozzarella and top the each slice of bread.
  5. Put the bruschettas in the preheated oven (180-200 degrees) until the cheese is melted.

6 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Mmmm..prie vyno tai neabejotinai tinka :D

Baking Secrets rašė...

Man prie visko tinka. Galiu valgyt bet kada :D

Brigita rašė...

dar jeigu pradėtumet rasyti ir visu patiekalu kaloringuma, tai is viso pradeciau Jus garbinti

Baking Secrets rašė...

Net užsikvatojau balsu :))) O Jums tai labai aktualu? Aš niekada apie tai nemąstau, neįsivaizduoju, kaip skaičiuoti jį reikia, bet ačiū už mintį, pasidomėsiu :)

Unknown rašė...

Brigita, nepamirsk vieno dalyko. Cia receptas gaminti namie, o ne pristato uzkandi kavineje ar pan. Ji neruosia technologines korteles, pagal ka ji skaiciuotu energetiniu verciu kortele:) nuosirdziai pasijuokiau is sio noro. Ji pasidalina savo receptu naminiu, o tu nori lyg ji dar ir kurtu uzkandziu meniu kavinei:D Lietuviskas naivumas:)

dfd rašė...

AS dar dedu brusketu uztepele, pvz,. alyvuogiu + sauleje dziovinti pomidorai, dar baziliko... Tada ryskesnis skonis :)

Printfriendly