2015 m. vasario 24 d., antradienis

Karšta kakava / Hot Cocoa


Cinamonu ir vanile kvepianti karšta kakava. 



Kai sergi, kartais norisi kažko šilto ir jaukaus... 


Karšta kakava
Receptas adaptuotas iš Joy of Baking

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 puodelio pieno
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas kakavos
2 šaukštai pieno ar grietinėlės
cinamono pagal skonį
vanilės ekstrakto pagal skonį

Gaminimo eiga
1. Puodelyje sumaišykite cukrų, kakavą ir du šaukštus pieno ar grietinėlės. 
2. Mažame puodelyje ant vidutinės ugnies užkaitinkite pieną. Pakaitinkite, bet neužvirkite.
3. Nukelkite pieną nuo ugnies ir užpilkite kakavos mišinį, gerai išmaišykite. 
4. Paskaninkite cinamonu ir vanile.



Cinnamon and vanilla flavour hot cocoa. 

Hot Cocoa
Recipe adapted from Joy of Baking

Ingredients

1 cup - 250 ml

1 cup milk
1 tbsp white sugar
1 tbsp cocoa powder
2 tbsp milk or cream
cinnamon to taste
vanilla extract to taste

Directions
1. In a mug mix together cocoa powder, sugar and 2 tbsp milk or cream. 
2. In a small sauce pan, heat the milk until hot. 
3. Pour the milk over the cocoa mixture and stir well. 
4. Add some cinnamon and vanilla. 

2 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Skanu, bet geriau nesirgti..

Baking Secrets rašė...

Tai jau niekas nenori sirgti, bet kartais nuo to neina pabėgti :)

Printfriendly