Klasikinė itališka pomidorų brusketa.
Brusketa. Klasikinis itališkas užkandis. Pirmą kartą ją paragau būtent Italijoje. Nuostabi, nepakartojama. Vėliau bandžiau atkurti namuose, tačiau skonis labiau lietuviškas nei itališkas. Matyt todėl, kad pomidorai neragavę Italijos saulės, o gal tiesiog, ingredientai ir gaminimo būdas ne tas.
Bet bet bet nepaisant to, brusketa tapo viena mano mėgstamiausių užkandėlių. Dabar beveik kiekvieną savaitgalį važiuojam pirkti šviežios bagetės, vakare namai pakvimpa skrudinta duona, o visa kita priklauso nuo nuotaikos ir improvizacijos.
Šiandien dalinuosi pačiu paprasčiausiu klasikiniu brusketos receptu. Recepte tiksliai nurodyti visi produktų kiekiai, tačiau gamindama tokią brusketą dažniausiai dedu viską 'iš akies'. Šiek tiek pakoreguoju ir raudonėlio kiekį, nes jis ganėtinai stiprus ir nelabai mėgstu stiprų jo skonį.
Pažadu vėliau bus ir daugiau mano išbandytų bei pamiltų brusketų: su grybais, krevetėmis, saulėje džiovintais pomidorais ir kitų. Laukite tęsinio!
Pomidorų brusketa
1 puodelis - 250 ml
1 šviežia bagetė
3 vidutinio dydžio pomidorai
2 šaukštai smulkiai pjaustyto svogūno
1 skiltelė česnako
1/4 puodelio smulkinto šviežio baziliko
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų pagal skonį
1 šviežia bagetė
3 vidutinio dydžio pomidorai
2 šaukštai smulkiai pjaustyto svogūno
1 skiltelė česnako
1/4 puodelio smulkinto šviežio baziliko
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
2. Baziliką susmulkinkite, česnaką smulkiai sukapokite.
3. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus: pomidorus, baziliką, česnaką, svogūną, raudonėlį, druską, pipirus ir aliejų. Padėkite į šalį.
4. Įkaitinkite grilinę keptuvę. Jei neturite, duoną galite skrudinti ir orkaitėje.
5. Duoną supjaustykite piršto storumo griežinėliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apkepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Dėkite duoną į serviravimo lėkštę, uždėkite pomidorų mišinio ir papuoškite šviežio baziliko lapeliu.
2. Baziliką susmulkinkite, česnaką smulkiai sukapokite.
3. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus: pomidorus, baziliką, česnaką, svogūną, raudonėlį, druską, pipirus ir aliejų. Padėkite į šalį.
4. Įkaitinkite grilinę keptuvę. Jei neturite, duoną galite skrudinti ir orkaitėje.
5. Duoną supjaustykite piršto storumo griežinėliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apkepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Dėkite duoną į serviravimo lėkštę, uždėkite pomidorų mišinio ir papuoškite šviežio baziliko lapeliu.
Classic Italian tomato bruschetta.
Bruschetta
Recipe adapted from Laura in the Kitchen
Ingredients
1 fresh baguette
3 medium tomatoes
2 tbsp finely minced onion
1 clove of garlic
1/4 cup chopped basil
1 tsp dried oregano
3 tbsp olive oil
salt, pepper (to taste)
Directions
1. Dice tomatoes into medium size cubes.
2. Chop basil into small pieces, and dice garlic into very small cubes.
3. In a bowl mix together tomatoes, basil, garlic, onion, oregano, salt, pepper and olive oil. Set aside.
4. Preheat a grille pan.
5. Slice the bread. Drizzle with a little olive oil and grill until crispy golden. Place bread on a serving plate and top with tomato mixture and fresh basil.
2. Chop basil into small pieces, and dice garlic into very small cubes.
3. In a bowl mix together tomatoes, basil, garlic, onion, oregano, salt, pepper and olive oil. Set aside.
4. Preheat a grille pan.
5. Slice the bread. Drizzle with a little olive oil and grill until crispy golden. Place bread on a serving plate and top with tomato mixture and fresh basil.
2 komentarai :
Mane kas stebina, kad jos tokios brangios uzsisakant restorane.. taip lyg butu gabentos is Italijos :D
Mes, Italijoj Kaprio saloje ragavom, tai neapsakomas skonis, mokėčiau daug pinigų, kad vėl tokią paragauti :D Esam Lietuvoje italų restorane ragavę, būtent po tos kelionės, norėjom palyginti, tai visiškas nusivylimas buvo. Daugiau tik namie esu dariusi.
Rašyti komentarą