Dailūs, saldūs, minkšti, labai skanūs, brauniai su kreminiu sūriu.
Jei man reiktų įvardinti skaniausius kepinius, tarp jų tikrai būtų brauniai ir sūrio tortai/pyragai. O abu dalykus sudėjus į vieną vietą, gausite super duper skonį. Man šitie brauniai - vienas įsimintiniausių ir gardžiausių mano kepinių ir, beje, gana paprastai bei greitai pagaminami. Viską sudėjus - puikus receptas!
Tai nėra naujas receptas. Šie brauniai - Raudonojo Velveto braunių su kreminiu sūriu variacija. Išėmiau dažus, gavosi paprasti šokoladiniai brauniai su saldžiu varškės sluoksniu.
Brauniai šiandien iškeliavo kaip padėka vyro kolegei už paskolintą grybukų keptuvę. Taip taip, greitu metu sulauksite ir saldžių baravykų recepto, bet čia jau atskira istorija. Na, o aš viliuosi, kad šie brauniai liks įvertinti ir vyro kolegės taip pat prijaučiančios kepimui ir saldumynams.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Brauniai šiandien iškeliavo kaip padėka vyro kolegei už paskolintą grybukų keptuvę. Taip taip, greitu metu sulauksite ir saldžių baravykų recepto, bet čia jau atskira istorija. Na, o aš viliuosi, kad šie brauniai liks įvertinti ir vyro kolegės taip pat prijaučiančios kepimui ir saldumynams.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Brauniai su kreminiu sūriu
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1/2 puodelio (apie 110 g) minkšto sviesto
1 puodelis (apie 200 g) cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
3/4 puodelio (apie 120 g) miltų
3 šaukštai kakavos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Įdarui
200 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
200 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
1 kiaušinio
3 1/2 šaukšto cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Riebalais ištepkite ir kepimo popieriumi išklokite 20x20 cm kvadratinę kepimo formą.
2. Dubenyje išsukite minkštą sviestą ir cukrų, kol masė taps puri. Sumuškite kiaušinius, išmaišykite.
3. Įmaišykite kakavą, vanilę. Miltus, druską sumaišykite atskirame dubenyje ir suberkite į tešlą. Sujunkite visus produktus. Tik nepermaišykite.
3. Įmaišykite kakavą, vanilę. Miltus, druską sumaišykite atskirame dubenyje ir suberkite į tešlą. Sujunkite visus produktus. Tik nepermaišykite.
4. 1/4 tešlos atidėkite į kitą dubenį, o likusią tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą.
5. Įdarui kreminį sūrį, kiaušinį, cukrų ir vanilę išplakite iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Paskirstykite sūrio mišinį ant tešlos.
6. Šaukštu po nedidelį gabaliuką ant įdaro viršaus pasiskirstykite likusią tešlą, vėliau peiliu ar mentele padarykite 'zigzagus', kad tešla ir įdaras tarpusavyje susimaišytų.
7. Kepkite 30 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į braunio centrą, jis liks sausas ir švarus.
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 cup - 250 ml
1/2 cup (about 110 g) of butter, softened
1 cup (about 200 g) of granulated sugar
1/4 tsp of salt
2 eggs
3/4 cup (about 120 g) of flour
3 tbsp of cocoa powder
1 tsp of vanilla extract
For the filling
200 g of cream cheese, softened
1 egg
3 1/2 tbsp of Sugar
1 tsp of vanilla extract
1 cup (about 200 g) of granulated sugar
1/4 tsp of salt
2 eggs
3/4 cup (about 120 g) of flour
3 tbsp of cocoa powder
1 tsp of vanilla extract
For the filling
200 g of cream cheese, softened
1 egg
3 1/2 tbsp of Sugar
1 tsp of vanilla extract
Directions
1. Grease an 20x20 cm square baking pan and lay the bottom with baking paper. Preheat the oven to 180ºC.
2. Using a mixer cream together the butter and sugar, add the eggs and beat well. Add the cocoa powder and mix it in.
3. Mix the flour and salt and add to the mixture. Mix until smooth batter.
4. Reserve 1/4 of the batter and pour the remaining batter into the prepared pan.
5. In a different bowl, using a mixer cream together the cream cheese, sugar, egg and vanilla very well until there are no more lumps left.
6. Spread the cream cheese on top of the brownie layer, then using spoon dollop the remaining 1/4 cup of batter on top of the cream cheese and using a butter knife, swirl the batter into the cream cheese mixture.
7. Bake the brownies for about 30 minutes or until the metal skewer inserted in the center of the brownie comes out clean. Allow to cool completely before cutting.
2. Using a mixer cream together the butter and sugar, add the eggs and beat well. Add the cocoa powder and mix it in.
3. Mix the flour and salt and add to the mixture. Mix until smooth batter.
4. Reserve 1/4 of the batter and pour the remaining batter into the prepared pan.
5. In a different bowl, using a mixer cream together the cream cheese, sugar, egg and vanilla very well until there are no more lumps left.
6. Spread the cream cheese on top of the brownie layer, then using spoon dollop the remaining 1/4 cup of batter on top of the cream cheese and using a butter knife, swirl the batter into the cream cheese mixture.
7. Bake the brownies for about 30 minutes or until the metal skewer inserted in the center of the brownie comes out clean. Allow to cool completely before cutting.
2 komentarai :
Tikrai vieni skaniausių braunių buvo su kreminiu sūriu.. :)
Tu jau ekspertė, tiek esi prikepusi braunių visokiausių, tai gerai žinai :) Man šokoladinis varškės derinys labai patinka :) Apskritai, aš šokoholikė :))
Rašyti komentarą