Paprastas, greitas a la receptas kaip pasidaryti miltus kepiniams.
Niekada nemaniau, kad reikės rašyti tokį a la receptą. Sunku jį taip ir pavadinti, gi iš vienų miltų padaromi kiti. Tačiau užsienyje, tokie miltai kepiniams labai populiarūs, o gaminant pagal angliškus, amerikoniškus receptus, tenka dažnai su tuo susidurti. Anglijoje tai jokia naujiena, nueini į parduotuvę ir nusiperki 'Self-raising' miltų pakuotę, bet Lietuvoje, bent aš, tokių miltų nežinau. Kadangi turiu keletą receptų, kur naudosiu būtent tokius miltus, nusprendžiau tiek pati pabandyti juos susimaišyti namuose ir ką nors iškepti, tiek pasidalinti su Jumis. Galbūt prireiks?
Taigi, kas tie miltai kepiniams ir kaip juos pasiruošti? Viskas paprasta kaip du kart du. Tiesiog kiekvienam puodeliui (150 g) įdėkite 2 šaukštelius kepimo miltelių. Gali pasirodyti kraupu ir gąsdinti, ypač jei naudojate daugiau nei vieną puodelį miltų, bet tokia realybė, taip pataria konditeriai, kulinarai.
Kartais neturiu nusipirkusi specialių self-raising miltų, tai visada pasinaudoju šiuo receptu ir jokių bėdų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Skonio čia nevertinu, nes miltų nevalgau. Bet recepto paprastumą ir naudingumą galiu įvertinti.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Easy recipe how to make self-raising flour.
Taigi, kas tie miltai kepiniams ir kaip juos pasiruošti? Viskas paprasta kaip du kart du. Tiesiog kiekvienam puodeliui (150 g) įdėkite 2 šaukštelius kepimo miltelių. Gali pasirodyti kraupu ir gąsdinti, ypač jei naudojate daugiau nei vieną puodelį miltų, bet tokia realybė, taip pataria konditeriai, kulinarai.
Kartais neturiu nusipirkusi specialių self-raising miltų, tai visada pasinaudoju šiuo receptu ir jokių bėdų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Skonio čia nevertinu, nes miltų nevalgau. Bet recepto paprastumą ir naudingumą galiu įvertinti.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Kaip pasigaminti miltus kepiniams
Receptas adaptuotas iš Susan Spaull ir Fiona Burrell knygos 'Leiths Baking Bible'
VIDEO RECEPTAS
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 puodelis (150 g) miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 puodelis (150 g) miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
How to make Self-raising Flour
Recipe adapted from Susan Spaull's and Fiona Burrell's book 'Leiths Baking Bible'
VIDEO RECIPE
Ingredients
1 cup- 250 ml
1 cup (150 g) plain flour
2 tsp baking powder
1 cup (150 g) plain flour
2 tsp baking powder
Directions
5 komentarai :
Nieko nesupratau - kaip iš 250ml puodelio išeina 150ml? Tiek lietuviškai, tiek angliškai tas pats. O gal čia reikia suprasti, kad prie 150ml miltų pridėję du šaukštelius kepimo miltelių gausime 250ml?! Mistika...
Aušra
1 puodelis miltų yra 250 mililitrų arba 150 gramų. Ko Jūs nesuprantate?
Jei sversite, bus gramais, jei matuosite matavimo puodeliais bus mililitrais. Svoris ir tūris miltų yra skirtingas... Jokios mistikos, jei logiškai pamąstysite :)
O tie 2 arbatiniai? šaukšteliai kepimo miltelių, tai kiek būtų gramais, nes aš turiu tokio įvairumo tų arbatinių šaukštelių, kad tikrai sunku atrinkti, be to semti su kaupu ar be? Geriausia gramai, ačiū:).
Tarp kitko ir kepimo miltelius labai lengva namuose pasidaryti:).
Rozalija, aš matuoju specialiais matavimo šaukštais (skirtais matuoti produktus). Visi mano receptai išmatuoti spec. šaukšteliais ir spec. puodeliais. Tai nėra įprasti virtuviniai įrankiai ;) Visada matuoju be kaupo, nebent reikalautų receptas kitaip (taip būna itin retai ir dažniausiai būna parašyta, kad su kaupu). 1 šaukštelis yra 5 ml arba 5 g kepimo miltelių. Pasvėriau ;)
Labai ačiū už atsakymą, tik dabar jį suradau iš naujo ieškodama informacijos apie miltus. Matyt pražiopsojau atsakymą pašte.
Gal galėtumėte pakomentuoti? Jūs tikrai nusimanote labiau:). Tarp kitko tie eklerai turėtų būti labai skanūs:).
Ieškojau informacijos apie tokius miltus - cake flour. Radau, kad jie padaromi namų sąlygomis taip:
Леночка это мука с низким содержанием белка/ белок делает выпечку более тяжелой/.
Она мелкого помола и сильно отбеленная и еще туда добавлен кукурузный крахмал.
Из расчета: на 1 стакан муки — 1 ст. л крахмала.
Можно взять обычную муку и добавить крахмала, а потом все пересеять.
Выпечка всегда более нежная и воздушная.
http://gidvkusa.ru/recepty/vypechka/vozdushnye-eklery-ot-laduree.html#comments
Čia su nuotraukomis, anoje nuorodoje man nuotraukų nerodo.
https://m.fotostrana.ru/public/post/237045/1096613221/?emailApprovedSilence=1
Dėkoju:).
Rašyti komentarą