2015 m. kovo 24 d., antradienis

Karštas sumuštinis su mocarela / Mozzarella in Carrozza



Švelnaus skonio karštas sumuštinis su mocarela. 




Paprastas, greitas, karštas sumuštinis su mocarela puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums, tiek naktipiečiams (kaip man kartais). 


Patarimai ir pastebėjimai. Galima naudoti baltą arba pilno grūdo duoną.
Kuo daugiau mocarelos dėsite tuo skaniau, čia faktas. Juk iš esmės, tai tik duona su mocarela apkepta kiaušinio plakinyje. 
Daugiau nėra ko pridurti, paprasta, lengva, greita, skanu. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Dariau bent tris kartus.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Karštas sumuštinis su mocarela
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
2 porcijoms

4 riekelės sumuštinių duonos (naudojau pilno grūdo)
6-8 riekelės mocarelos
2 kiaušiniai

Druskos ir pipirų pagal skonį
Šiek tiek miltų apvoliojimui

1 šaukštas ar truputį daugiau aliejaus kepimui
Gaminimo eiga

  1.  Ant duonos dėkite 2-3 mocarelos riekeles, užvoškite kita duonos rieke. 
  2. Sumuštinį iš abiejų pusių apvoliokite miltuose, gerai nukratykite. Merkite sumuštinį į plaktus kiaušinius paskanintus druska ir pipirais. Apvoliokite kiaušinio plakinyje iš abiejų pusių.
  3. Kepkite nedideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus ir išsilydys mocarela. 

Cheesy hot sandwich with mozzarella. 

Mozzarella in Carrozza
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
For 2 sandwiches

4 slices sandwich bread (used whole wheat)
6-8 slices mozzarella
2 eggs
Salt and pepper to taste
Some plain flour 
1 tbsp oil or more for frying
Directions

  1. Sandwich 2-3 slices of mozzarella between 2 pieces of bread. 
  2. Dredge in flour and shake off any excess, dip in the beaten egg with some salt and pepper and add it to the hot skillet.
  3. Cook for a few minutes on each side or until golden brown on both sides and the mozzarella has melted. 

2 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Nakčiai tingėčiau keptis, bet pusryčiam man visai patktų :)

Baking Secrets rašė...

O aš atvirkščiai: ryte, kol prabundu valgyt nenoriu ir tingiu daryti, o vakare atsigaunu (ne visada, aišku) :D

Printfriendly