Traškūs, saldūs, lipnūs, greitai ir lengvai iškepami kukurūzų dribsnių sausainiai.
Kukurūzų dribsnių šiaip nevalgau. Jie mano spintelėje atsidūrė prieš keletą mėnesių, kai porai dienų turėjome svečių, vaikų. Norėjosi turėti atsargai kažko greitai paruošiamo, jei kartais vaikas nevalgytų įprastų pusryčių: kiaušinių, blynų ar sumuštinių. Taip ir liko nuo to karto pusė didelio pakio sausų pusryčių. Vis mąsčiau, ką būtų galima su jais padaryti, nes su pienu valgyti nelabai norėjosi. Perverčiau Beatos kepinių knygą ir pasirinkau šį receptą. Juolab, kad sausainių buvau ragavusi prieš keletą metų. Tuomet žmonos keptais sausainiais pavaišino kolega.
Labai paprastai ir greitai juos iškepsite. Užtruksite vos 15 minučių. Receptas puikiai tiks, kai norisi, ko nors saldaus žaibišku greičiu.
Keletas mano pastebėjimų. Iš karto apsidraudžiau ir savo kepimo skardas ištepiau aliejumi ir įklojau kepimo popierių, nes knygoje rašoma, jog sausainiai gana lipnūs ir priklausomai nuo kepimo popieriaus kokybės, gali prilipti. Taigi, nerizikavau. Sausainiai neprilipo, nors buvo šiek tiek kibūs.
Jokiu būdu sausainių nepalikite atvėsti skardoje, nes vėlgi jie gali prilipti. Išėmę iš orkaitės, palaukite keletą minučių ir tik tuomet perkelkite atvėsti ant grotelių.
Šiaip visai skanūs sausainiai, saldoki, su priedais: aguonomis, saulėgrąžomis, sezamo sėklomis. Jei norite galite įdėti riešutų. Minusas tame, kad jie ganėtinai lipnūs ir valgant kimba prie dantų. Chi chi. Bet kam nebaisu pamesti protezų, tiems siūlau drąsiai. Cha cha.
Gaunasi apie 20 sausainių.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
125 g kukurūzų dribsnių (sausų pusryčių, tokių kaip 'Kelogs')
1/2 indelio (apie 200 g) saldaus kondensuoto pieno
1 šaukštas aguonų
1 šauštas sezamo sėklų
Saujelė lukštentų saulėgrąžų
Crunchy, sticky, sweet, super easy and quick to make cornflakes biscuits.
Labai paprastai ir greitai juos iškepsite. Užtruksite vos 15 minučių. Receptas puikiai tiks, kai norisi, ko nors saldaus žaibišku greičiu.
Keletas mano pastebėjimų. Iš karto apsidraudžiau ir savo kepimo skardas ištepiau aliejumi ir įklojau kepimo popierių, nes knygoje rašoma, jog sausainiai gana lipnūs ir priklausomai nuo kepimo popieriaus kokybės, gali prilipti. Taigi, nerizikavau. Sausainiai neprilipo, nors buvo šiek tiek kibūs.
Jokiu būdu sausainių nepalikite atvėsti skardoje, nes vėlgi jie gali prilipti. Išėmę iš orkaitės, palaukite keletą minučių ir tik tuomet perkelkite atvėsti ant grotelių.
Šiaip visai skanūs sausainiai, saldoki, su priedais: aguonomis, saulėgrąžomis, sezamo sėklomis. Jei norite galite įdėti riešutų. Minusas tame, kad jie ganėtinai lipnūs ir valgant kimba prie dantų. Chi chi. Bet kam nebaisu pamesti protezų, tiems siūlau drąsiai. Cha cha.
Gaunasi apie 20 sausainių.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Kukurūzų dribsnių sausainiai
Receptas adaptuotas iš Beatos Nicholson 'Kepinių knygos'
Ingredientai
125 g kukurūzų dribsnių (sausų pusryčių, tokių kaip 'Kelogs')
1/2 indelio (apie 200 g) saldaus kondensuoto pieno
1 šaukštas aguonų
1 šauštas sezamo sėklų
Saujelė lukštentų saulėgrąžų
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Kepimo formas patepkite aliejumi ar sviestu ir įteiskite kepimo popierių, nes sausainiai labai lipnūs ir gali prilipti.
2. Dubenyje sumaišykite visus produktus.
3. Šaukštu dėkite sausainius ant kepimo formos. Žiūrėkite, kad dribsniai būtų vienoje krūvelėje, kad nepalaidi.
4. Kepkite 9-10 minučių. Ištraukę iš orkaitės palaukite 2-3 minutes ir tik tuomet perkelkite sausainius ant grotelių. Neleiskite sausainiams atvėsti skardoje, nes gali prikibti.
2. Dubenyje sumaišykite visus produktus.
3. Šaukštu dėkite sausainius ant kepimo formos. Žiūrėkite, kad dribsniai būtų vienoje krūvelėje, kad nepalaidi.
4. Kepkite 9-10 minučių. Ištraukę iš orkaitės palaukite 2-3 minutes ir tik tuomet perkelkite sausainius ant grotelių. Neleiskite sausainiams atvėsti skardoje, nes gali prikibti.
Cornflakes Biscuits
Recipe adapted from the book Beata Nicholson 'Kepiniu knyga'
Ingredients
125 g cornflakes
1/2 can (about 200 g) sweetened condensed milk
1 tbsp poppy seeds
1 tbsp sesame seeds
handful of sunflower seeds
Directions
1. Heat the oven to 180ºC. Grease your baking sheets with some oil or butter and line with baking paper to prevent from sticking.
2. In a bowl mix together all ingredients.
3. Scoop biscuits on the baking sheets with a small ice cream scoop or a spoon.
2. In a bowl mix together all ingredients.
3. Scoop biscuits on the baking sheets with a small ice cream scoop or a spoon.
3 komentarai :
Aš kažkaip kukurūzų dribsnius ir nelabai valgau.. Jei kokiam sausų pusryčių mišiny būna tai valgau, bet vienų pirkt net nesugalvočiau :D
Man tik kelis kartus buvo užėjus mintis nusipirkt :) Taip ir stovi, nevalgomi.
Iskepus dabar iki Kaledu nesuges?
Rašyti komentarą