Paprastas, greitas, pigus, skanus varškės pyragas.
Labai sunku kažką daug apie šį pyragą parašyti. Jis toks paprastas ir taip greitai pagaminamas, kad net sunku prisiminti jo gaminimo procesą. Viskas super greitai ir sklandžiai praėjo. Naudojau virtuvinį kombainą, tai net pirštų susitepti nereikėjo. Jei ieškote naminio, paprasto, lengvo, mažai produktų reikalaujančio pyrago, štai Jums puikus receptas.
Pyrago skonis labai priminė anksčiau keptą 'Draugystės' pyragą. Jei dar sluoksnį uogienės įdėtumėte, būtų be galo panašu.
Kažkodėl šis pyragas interneto platybėse vadinamas prancūzišku, tačiau man jis niekuo neprimena Prancūzijos. Labiau asocijuojasi su lietuviška, lenkiška ar rusiška virtuve, todėl užvadinau šį pyragą tiesiog, paprastu varškės pyragu, nes jis man toks ir yra.
Patarimai. Pyrago pagrindą šiek tiek suplokite rankomis, kad būtų tvirtesnis ir lengvai pjaustytųsi.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Paprastas varškės pyragas
1 puodelis - 250 ml
Tešlai
200 g sviesto
1/3 puodelio (80 ml) cukraus
2 puodeliai miltų
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
Įdarui
500 g varškės
4 kiaušiniai
1/2 puodelio cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
200 g sviesto
1/3 puodelio (80 ml) cukraus
2 puodeliai miltų
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
Įdarui
500 g varškės
4 kiaušiniai
1/2 puodelio cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
1. Šaltą, kubeliais supjaustytą sviestą sudėkite į miltus, rankomis trinkite tarp pirštų, kol gausis trupininė masė. Berkite cukrų, supilkite vanilę, išmaišykite. Jei turite virtuvės kombainą, visus produktus sudėkite ir susmulkinkite iki trupininės masės. Aš naudojau kombainą.
2. Daugiau nei pusę trupinių berkite į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą kepimo formą, rankomis pagrindą šiek tiek suspauskite, kad pagrindas nebūtų birus.
3. Įdarui visus produktus gerai išmaišykite.
4. Pilkite įdarą į kepimo formą ir tolygiai užbarstykite likusius trupinius.
5. Kepkite apie valandą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2. Daugiau nei pusę trupinių berkite į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą kepimo formą, rankomis pagrindą šiek tiek suspauskite, kad pagrindas nebūtų birus.
3. Įdarui visus produktus gerai išmaišykite.
4. Pilkite įdarą į kepimo formą ir tolygiai užbarstykite likusius trupinius.
5. Kepkite apie valandą iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Simple, easy to make, cheap, but delicious cottage cheese cake.
Simple Cottage Cheese Cake
Recipe adapted from Delfi.lt
Ingredients
Directions
Ingredients
For 23 cm springform cake tin
1 cup - 250 ml
For the pastry
200 g butter
1/3 cup (80 ml) sugar
2 cups plain flour
1/2 tsp vanilla extract
For the filling
500 g cottage cheese/curd cheese/ricotta/quark
4 eggs
1/2 cup sugar
1 tsp vanilla extract
200 g butter
1/3 cup (80 ml) sugar
2 cups plain flour
1/2 tsp vanilla extract
For the filling
500 g cottage cheese/curd cheese/ricotta/quark
4 eggs
1/2 cup sugar
1 tsp vanilla extract
Directions
1. Mix everything with a food processor until the crumbs form.
2. More than half of the crumbs pour to the prepared cake tin (greased and lined with baking paper), press the base with your hands a little bit.
3. For the filling mix everything together until smooth.
4. Pour the filling to the cake tin and sprinkle evenly with the remaining crumbs.
5. Bake in the preheated oven to 190 degrees for about an hour.
2. More than half of the crumbs pour to the prepared cake tin (greased and lined with baking paper), press the base with your hands a little bit.
3. For the filling mix everything together until smooth.
4. Pour the filling to the cake tin and sprinkle evenly with the remaining crumbs.
5. Bake in the preheated oven to 190 degrees for about an hour.
4 komentarai :
Vos tik pasižiūrėjau kažkaip tikrai pagalvojau, kad gal panašus į 'draugystės' pyragą :D reikės pabandyt :)
Aha, labai panašu :) Tik greičiau ir be uogienės.
Labai skanus pyragas. Pagal šį receptą kepiau jau ne kartą, gavau daug pagyrų kaip kokia didžiausia konditerė. Ačiū už receptą ;) Rekomenduoju visiems smaližiukams!
citrinos truksta!!!
Rašyti komentarą