Purūs it debesėlis, labai skanūs rikotos blynai.
Turiu ne vieną jau išmėgintą, išskanautą receptą su nuotraukomis kompiuteryje, bet vis dar liaukiantį savo eilės. Paskutiniu metu tapau labai priekabi. Norisi dalintis tik labai gerais ir užtikrintais receptais. Gamindama, ragaudama vis dažniau ieškau 'kabliukų' ir idėjų, ką galima būtų patobulinti. Šiuos blynus kepiau tris kartus ir, pagaliau, esu visiškai patenkinta atradusi tobulą ingredientų balansą. Blynų tekstūra - puiki: puri puri, o skonis taip pat labai geras. Nesinori nei stiklinės pieno, nei uogienės, tik pačių blynukų. Rekomenduoju.
Patarimai, pastebėjimai. Tešlos jokiu būdu nepermaišykite. Miltus įmaišykite tik, kad susijungtų produktai ir neliktų sausų miltų. Na, o baltymus dėkite po truputį ir palengva įmaišykite į tešlą. Aš dedu per tris kartus ir įmaišau silikonine mentele tokiais 'sukamaisiais judesiais' (t.y. nuo kraštų, per vidurį, vėl į kraštus). Labai sunku paaiškinti normalia žmonių kalba, būtų daug paprasčiau parodyti... Chi chi. Esmė tame, kad neplaku ir 'belekaip nemakaluoju', kad nesukristų baltymai, o tešla būtų puri. Kitaip nebūtų prasmės, atskirai plakti baltymų ir įmaišyti jų į tešlą.
Kepu blynus su nedideliu kiekiu aliejaus ir sviestu. Tešlą dėjau 1/4 (60 ml) matavimo puodeliu, gaunasi gražūs, vienodo dydžio vidutiniai blynai. Kiekis iš šios normos - 12 tokio dydžio blynų.
Kepu blynus su nedideliu kiekiu aliejaus ir sviestu. Tešlą dėjau 1/4 (60 ml) matavimo puodeliu, gaunasi gražūs, vienodo dydžio vidutiniai blynai. Kiekis iš šios normos - 12 tokio dydžio blynų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, tikrai kartosiu. Ir jau tris kartus kartojau.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Rikotos blynai
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
250 g rikotos
3/4 puodelio pieno
2 šaukštai cukraus
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1/2 tarkuotos citrinos žievelės
3 kiaušiniai
1 puodelis miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Gaminimo eiga
1. Į dubenį dėkite rikotą, citrinos žievelę, pilkite pieną, vanilę, berkite cukrų ir sudėkite kiaušinio trynius. Viską gerai išmaišykite.
2. Į miltus įmaišykite kepimo miltelius ir suberkite į mišinį. Maišykite tik tol, kol miltai susijungs su kitais produktais.
3. Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo (plakite tiek, kad apvertus dubenį baltymai neiškristų).
4. Palengva per du-tris kartus į tešlą įmaišykite baltymus. Jokiu būdu nepermaišykite.
5. Palikite tešlą 10-15 minučių pastovėti, o tuomet kepkite blynus keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus ir sviesto.
2. Į miltus įmaišykite kepimo miltelius ir suberkite į mišinį. Maišykite tik tol, kol miltai susijungs su kitais produktais.
3. Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo (plakite tiek, kad apvertus dubenį baltymai neiškristų).
4. Palengva per du-tris kartus į tešlą įmaišykite baltymus. Jokiu būdu nepermaišykite.
5. Palikite tešlą 10-15 minučių pastovėti, o tuomet kepkite blynus keptuvėje ant nedidelio kiekio aliejaus ir sviesto.
Ricotta Pancakes
Ingredients
For 12 pancakes
1 cup - 250 ml
250 g ricotta
3/4 cup milk
2 tbsp sugar
1/2 tsp vanilla extract
1/2 grated lemon zest
3 eggs
1 cup plain flour
1/2 tsp baking powder
Directions
1. In a bowl mix together ricotta, milk, sugar, vanilla, lemon zest and egg yolks.
2. Mix the flour and baking powder and stir in the mixture just until combined.
3. Whisk the egg whites until stiff.
4. Carefully add the egg whites to the batter. Do not over mix.
5. Leave the batter to rest for 10-15 minutes, then bake the pancakes in a pan with some oil and butter.
2. Mix the flour and baking powder and stir in the mixture just until combined.
3. Whisk the egg whites until stiff.
4. Carefully add the egg whites to the batter. Do not over mix.
5. Leave the batter to rest for 10-15 minutes, then bake the pancakes in a pan with some oil and butter.
2 komentarai :
Man rikotos blynai ir vieni iš skaniausių.. senokai kepiau tik kažkaip :D
Va aš ir pagalvojau, kad bus vieni skaniausių blynų ir man :) Rinkčiausi tarp šitų ir pūstų kefyrinių blynų :)
Rašyti komentarą