Skanūs šokoladiniai sausainiai.
Kai kepiau 'Grybukus', liko tirpinto šokolado nuo kepurėlių dekoravimo. Mąsčiau, kur jį panaudoti ir, štai, visai neblogas, greitas ir skanus rezultatas - šokoladiniai sausainiai.
Šie sausainukai - tai Nutellos sausainių variacija. Kadangi Nutellos sausainiai man be galo patiko ir kai noriu, ko nors skanaus dažnai apie juos pagalvoju, natūralu, jog būtent apie šiuos sausainius pagalvojau ir tąkart. Nusprendžiau nieko nekeisti, tik vietoj Nutellos dėti likusį tirpintą juodą šokoladą. Sausainiai gavosi ir gan skanūs.
Aišku, jų skonis, spalva priklausys ir nuo jūsų naudojamo šokolado rūšies ir kokybės. Mano šokoladas nebuvo pats geriausias, bet tai skoniui nepakenkė. Nors turiu pripažinti, Nutellos sausainiai buvo labai kvapnūs, gal kiek tąsesni viduje (kramtomi) nei šie. Bet ir šiuos labai skaniai ir 'staigiai' suvalgėm.
Kepiau iš pusės normos didelius sausainius (formavau 2,5 šaukšto dydžio), gavosi 12 sausainių.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Šokoladiniai sausainiai
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1 puodelis - 250 ml
110 g minkšto sviesto
1/2 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio balto cukraus
1 puodelis juodo ar pieniško šokolado, tirpinto
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo sodos
žiupsnelis druskos
2 puodeliai miltų
1 šaukštas kakavos
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą ir kakavą. Padėkite į šalį.
3. Dideliame dubenyje išsukite minkštą sviestą su rudu ir baltu cukrumi. Įmuškite kiaušinius, supilkite vanilę, ištirpintą šokoladą (šiek tiek atvėsusį) ir išmaišykite.
4. Įmaišykite miltų mišinį.
5. Naudodami mažą ledų šaukštą (maždaug šaukšto dydžio, aš naudojau 2.5 šaukšto dydžio ledų šaukštą) į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą dėkite sausainius.
6. Kepkite apie 10 minučių.
7. Sausainius 5 minutėms palikite ant kepimo formos ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą ir kakavą. Padėkite į šalį.
3. Dideliame dubenyje išsukite minkštą sviestą su rudu ir baltu cukrumi. Įmuškite kiaušinius, supilkite vanilę, ištirpintą šokoladą (šiek tiek atvėsusį) ir išmaišykite.
4. Įmaišykite miltų mišinį.
5. Naudodami mažą ledų šaukštą (maždaug šaukšto dydžio, aš naudojau 2.5 šaukšto dydžio ledų šaukštą) į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą dėkite sausainius.
6. Kepkite apie 10 minučių.
7. Sausainius 5 minutėms palikite ant kepimo formos ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
Chocolate Cookies
Ingredients
1 cup - 250 ml
1 cup - 250 ml
110 g softened butter
1/2 cup brown sugar
1/2 cup white sugar
1 cup plain or milk chocolate, melted
2 eggs
1 tsp vanilla extract
1 tsp baking soda
pinch of salt
2 cups plain flour
1/2 cup brown sugar
1/2 cup white sugar
1 cup plain or milk chocolate, melted
2 eggs
1 tsp vanilla extract
1 tsp baking soda
pinch of salt
2 cups plain flour
1 tbsp cocoa powder
Directions
1. Preheat your oven to 190 degrees.
2. In a small bowl, mix together the flour, salt, baking soda and cocoa powder. Set aside.
3. In the large bowl, cream together butter, both kind of sugars. Add the eggs, vanilla, melted and slightly cooled chocolate, mix everything.
4. Add the dry ingredients and mix together to combine but do not over mix.
5. Using a small ice cream scoop, drop the dough on to a baking sheet lined with baking paper.
6. Bake for about 10 minutes.
7. Let cool on the baking sheet for 5 minutes before transferring to a wire rack to cool completely.
2. In a small bowl, mix together the flour, salt, baking soda and cocoa powder. Set aside.
3. In the large bowl, cream together butter, both kind of sugars. Add the eggs, vanilla, melted and slightly cooled chocolate, mix everything.
4. Add the dry ingredients and mix together to combine but do not over mix.
5. Using a small ice cream scoop, drop the dough on to a baking sheet lined with baking paper.
6. Bake for about 10 minutes.
7. Let cool on the baking sheet for 5 minutes before transferring to a wire rack to cool completely.
2 komentarai :
Matos, kad tikrai skanūs.. 12 man vienai gal ir užtektų :D
Neįveiktum :)) Dideli jie labai gaunasi. Delno dydzio :) Man ir poros užtenka ;)
Rašyti komentarą