Rikotos pyragas su citrina ir migdolais.
Turiu tokią ydą prisipirkti produktų, o po to galvoti, ką iš jų pagaminti. Tai susiję tik su kepiniais. Matyt, silpnybė... Vis galvoju, kad prireiks, užsimanysiu, ko nors skanaus, 'iškasiu' kokį gerą receptą, o po to neturėsiu produktų ir graušiu nagus. Nors tai ir nedažnai pasitaiko, o geriau pagalvojus, turbūt niekada. Chi chi. Tačiau lentynos vis pilnėja kokosų, sojų, kondensuotu pienu, karamele, įvairiais sausainiais, riešutais, sėklomis, įvairių miltų rūšimis ir t.t. Na, o šaldytuvą užgrūdu kreminiu sūriu, jogurtais, grietine, sviestu (!), grietinėle, maskarpone ar rikota. Dažnai po to save keikiu, kam tiek vienu sykiu visko prisipirkau, juk nespėsiu per savaitę sunaudoti. Prisižadu daugiau taip nedaryti, o kitą apsipirkimą vėl paleidžiu vadeles. Taip ir sukuos savo silpnybių rate. Cha cha. Šįkart turėjau rikotos, kalną citrinų, pamėginau šį pyragiuką. Mums jis labai labai...
Patarimai, pastebėjimai. Orginaliame recepte nurodyta ir aš taip pat naudojau miltus kepiniams. Jei neturite, įdėkite šiek tiek daugiau kepimo miltelių (dar papildomą šaukštelį). O kam įdomu, kaip susimaišyti miltus kepiniams, esu rašiusi anksčiau ir rasite čia.
Šį pyragą kepiau ir su citrinų sultimis, ir be jų. Skanus bet kokiu atveju. Tik su sultimis citrinų skonis ir kvapas daug intensyvesnis.
Citrinos žievelės galima dėti ir daugiau. Recepte buvo nurodyta net 5 citrinų tarkuotos žievelės, aš pabijojau tiek daug dėti, vietoj to išspaudžiau citrinos sulčių.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4.5/5. Labai skanu, kartosiu. Jau kepiau porą kartų.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Citrininis rikotos pyragas
Receptas adaptuotas iš Love Food
Ingredientai
18 cm apvaliai formai
75 g minkšto sviesto
175 g cukraus
250 g rikotos
3 kiaušiniai
125 g miltų kepiniams (receptas čia) arba įprastų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 citrinos sultys ir žievelė
Šiek tiek migdolo drožlių
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite ir riebalais patepkite kepimo formą.
2. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmaišykite kiaušinių trynius, rikotą, vanilę, citrinos sultis, žievelę.
3. Miltus ir kepimo miltelius suberkite ir užmaišykite tešlą.
4. Kiaušinio baltymus išplakite ir palengva įmaišykite.
5. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir apibarstykite migdolo drožlėmis.
6. Kepkite apie 50-60 minučių arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
2. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmaišykite kiaušinių trynius, rikotą, vanilę, citrinos sultis, žievelę.
3. Miltus ir kepimo miltelius suberkite ir užmaišykite tešlą.
4. Kiaušinio baltymus išplakite ir palengva įmaišykite.
5. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir apibarstykite migdolo drožlėmis.
6. Kepkite apie 50-60 minučių arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
Lemon and Ricotta Cake
Ingredients
18 cm round cake tin
75 g softened butter
175 g sugar
250 g ricotta
3 eggs
125 g self-raising flour (recipe here)
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
Grated rind and juice of 1 lemon
Some almond flakes
175 g sugar
250 g ricotta
3 eggs
125 g self-raising flour (recipe here)
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
Grated rind and juice of 1 lemon
Some almond flakes
Directions
1. Preheat the oven to 180 degrees. Lightly grease cake tin and line with baking paper.
2. Beat the butter and sugar until light and fluffy. Add egg yolks, ricotta, vanilla, lemon juice and rind. Mix everything together.
3. Stir in the flour and baking powder to the batter.
4. Whisk the egg whites and gently fold in.
5. Pour the batter to the prepared tin, level the surface and sprinkle with some almond flakes.
6. Bake for about 50-60 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
2. Beat the butter and sugar until light and fluffy. Add egg yolks, ricotta, vanilla, lemon juice and rind. Mix everything together.
3. Stir in the flour and baking powder to the batter.
4. Whisk the egg whites and gently fold in.
5. Pour the batter to the prepared tin, level the surface and sprinkle with some almond flakes.
6. Bake for about 50-60 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
6 komentarai :
Jei pasigaminsim miltus pagal Jūsų siūlomą receptą, tai beveik taip gaunasi, kad šiam pyragui reikia 3 šaukštelių kepimo miltelių... tikrai tiek?
Na, tokiom proporcijom maišomi tie miltai (angl. self-raising flour). Jei dvejojate, o kadangi recepte ir taip dedasi šaukštelis kepimo miltelių, tai galit įdėti dar vieną papildomai šaukštelį ir manau pakaks :)
Be to dedasi nepilnas puodelis miltų (125 g) į pyragą, tai tikrai nereiktų 2 šaukštelių kepimo miltelių norint susimaišyti tuos spec. miltus kepiniams :)
Mėgstu kepinius su rikota :) gaila turiu labai mažai..gal reiktų sumažint kiekį 3 kartus ir mažą pyragėlį išsikept
Beje, ačiū už klausimą, daugiau panagrinėjau informacijos iš skirtingų šaltinių apie šiuos miltus. Anot jų, kepimo miltelių kiekis puodeliui miltų svyruoja nuo 1 šaukštelio iki 2 šaukštelių, o dažniausiai siūloma dėti 1,5 šaukštelio. Todėl drąsiai dėkite 2 šaukštelius kepimo miltelių į šį pyragą ir tikrai užteks. O ankstesnį miltų maišymo receptą šiek tiek papildžiau. Ačiū dar kartą, kad priverčiate pasitempti ir patikrinti ir kitus šaltinius :)
Žinok tikrai verta kepti, nes tik įdėjus receptą, tą patį vakarą sulaukiau geriausių atsiliepimų iš skaitytojos ir nuotraukėlės. Pyragas labai patiko. Tik jau kokio mažumo tau tas pyragas gausis iš trečdalio rikotos, nebent keksiukai :D
Rašyti komentarą