Lengvas, skanus, nekeptas Nutella ir Oreo sausainių sūrio tortas.
Patarimai, pastebėjimai. Riešutus paskrudinau sausoje karštoje keptuvėje, nuėmiau luobeles ir susmulkinau peiliu. Kepinant riešutus išgaunamas stipresnis jų skonis ir aromatas, tačiau šis žingsnis nėra būtinas. Jei norite dar paprastesnio ir greitesnio varianto, tiesiog, praleiskite.
Tortui reikės vieno indelio (400 g) Nutella kremo. Šaukštą kremo dėkite į sausainių pagrindą, o likusį į įdarą.
Aš neištvėriau ir tortą pjoviau po pusantros valandos laikymo šaldytuve (tai matosi mano nuotraukose). Kad būtų lengviau pjauti (čia patarimas visiems sūrio tortams), į indą pripilkite karšto verdančio vandens, įmerkite peilį, nuvalykite servetėle ir pjaukite. Tai kartokite su kiekvienu daromu pjūviu. Tortą supjaustysite lygiai ir lengvai.
Tortas šiek tiek saldokas. Kitąkart pasikoreguočiau cukraus pudros kiekį pagal save. Apskritai, truputį abejoju ar cukraus pudra būtina. Galvoju, jog turėtų pakakti saldumo ir iš indelio Nutella kremo. Jei nemėgstat labai saldžiai, pirma sumaišykite kreminį sūrį su Nutella, paragaukite ir nuspręskite, ar Jums trūksta saldumo ar jau pakanka. Aš pasitikėjau receptu ir viską sumaišiau iškart, todėl nebuvo kelio atgal.
P.S. Papildyta 2015-05-27. Tortuką jau išbandė viena mano skaitytoja Monica J. Ji papildomai nedėjo cukraus pudros ir saldumo tikrai užteko!
Vyras nesuprato mano meno (papuošimų iš sulaužytų sausainių), sakė, jog visai čia jie nereikalingi. O man labai patiko toks papuošimas. Paprasta, greita, be didelių pastangų, gražu (bent man).
Dėl sausainių. Jei neturite Oreo sausainių, galite naudokite bet kokius kitus: paprastus ar kakavinius.
Tortui reikės vieno indelio (400 g) Nutella kremo. Šaukštą kremo dėkite į sausainių pagrindą, o likusį į įdarą.
Aš neištvėriau ir tortą pjoviau po pusantros valandos laikymo šaldytuve (tai matosi mano nuotraukose). Kad būtų lengviau pjauti (čia patarimas visiems sūrio tortams), į indą pripilkite karšto verdančio vandens, įmerkite peilį, nuvalykite servetėle ir pjaukite. Tai kartokite su kiekvienu daromu pjūviu. Tortą supjaustysite lygiai ir lengvai.
Tortas šiek tiek saldokas. Kitąkart pasikoreguočiau cukraus pudros kiekį pagal save. Apskritai, truputį abejoju ar cukraus pudra būtina. Galvoju, jog turėtų pakakti saldumo ir iš indelio Nutella kremo. Jei nemėgstat labai saldžiai, pirma sumaišykite kreminį sūrį su Nutella, paragaukite ir nuspręskite, ar Jums trūksta saldumo ar jau pakanka. Aš pasitikėjau receptu ir viską sumaišiau iškart, todėl nebuvo kelio atgal.
P.S. Papildyta 2015-05-27. Tortuką jau išbandė viena mano skaitytoja Monica J. Ji papildomai nedėjo cukraus pudros ir saldumo tikrai užteko!
Vyras nesuprato mano meno (papuošimų iš sulaužytų sausainių), sakė, jog visai čia jie nereikalingi. O man labai patiko toks papuošimas. Paprasta, greita, be didelių pastangų, gražu (bent man).
Dėl sausainių. Jei neturite Oreo sausainių, galite naudokite bet kokius kitus: paprastus ar kakavinius.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4.5/5. Labai skanu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Nekeptas Nutella ir Oreo sūrio tortas
Receptas adaptuotas iš Nigella
Ingredientai
20 cm apvaliai torto formai
Pagrindui
200 g Oreo sausainių
75 g tirpinto sviesto
30 g lazdyno riešutų
1 šaukštas Nutella kremo (imkite iš to pačio indelio)
Įdarui
500 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia)
1 indelis (400 g) Nutella kremo
60 g cukraus pudros
Papuošimui
Keli Oreo sausainiai
30 g lazdyno riešutų
200 g Oreo sausainių
75 g tirpinto sviesto
30 g lazdyno riešutų
1 šaukštas Nutella kremo (imkite iš to pačio indelio)
Įdarui
500 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia)
1 indelis (400 g) Nutella kremo
60 g cukraus pudros
Papuošimui
Keli Oreo sausainiai
30 g lazdyno riešutų
Gaminimo eiga
- Lazdyno riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, nuvalykite luobeles.
- Pagrindui viską susmulkinkite smulkintuvu.
- Torto formą išklokite sausainių mase. Šiek pakelkite kraštelius.
- Įdarui viską gerai išplakite. Supilkite įdarą į formą.
- Puoškite sulaužytais sausainiais ir paskrudintais, pasmulkintais lazdyno riešutais.
- Dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausiai per naktį sustingti.
No Bake Nutella Oreo Cheesecake
Recipe adapted from Nigella
Ingredients
For 20 cm springform cake tin
For the crust
200 g Oreo cookies
75 g melted butter
30 g hazelnuts
1 tbsp Nutella (take from the same jar)
For the filling
500 g cream cheese
1 jar (400 g) Nutella
60 g icing sugar
For the decorating
Some Oreo cookies
30 g hazelnuts
200 g Oreo cookies
75 g melted butter
30 g hazelnuts
1 tbsp Nutella (take from the same jar)
For the filling
500 g cream cheese
1 jar (400 g) Nutella
60 g icing sugar
For the decorating
Some Oreo cookies
30 g hazelnuts
Directions
- Roast the hazelnuts in a hot dry skillet. Remove the skins.
- Crush all the ingredients for the crust with a food processor.
- Tip into the springform tin and press the cookie crumbs into the base with your hands.
- For the filling whisk everything together until smooth. Pour the batter over the base, level it out.
- To decorate crush some Oreo cookies and scatter some chopped hazelnuts.
- Chill in the fridge for at least 4 hours or better overnight.
5 komentarai :
O jeigu vietoj philadephijos deciau maskarpones suri butu lb blogai?
Galima galima. Kažkodėl Jūsų komentaro negalėjau matyti anksčiau, atsiprašau, kad pavėlavau atsakyti. Tikiuosi gavosi ;)
Sustingtsta gerai? Nereikia želatinos?
Sustingsta. Jis nebūna tvirtas, įdaras minkštas, bet atsipjauna gerai. Su želatina nebandžiau.
Labai skanus tortukas, tikrai verta išbandyti šį receptą! :)
Rašyti komentarą