Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.
Patarimai, pastebėjimai. Pagal žurnalo receptą, tai turėjo būti perlenkta pica su grybais ir ožkos sūriu. Tačiau šaldytuve turėjau fetos ir dar trijų rūšių sūrius, todėl būtų buvusi nuodėmė jų nepanaudoti. Sūrius dėjau iš akies, kiek tilpo.
Kadangi sūriai iš savęs pakankamai sūrūs, papildomai grybų nedruskinkite. Gali būti per sūru. Ypač sūri feta. Atkreipkite dėmesį ir nepadauginkite.
Grietinės neturėjau, vietoj jos įdėjau šaukštą kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia'). Puikiai tiko. Šią gudrybę išmokau gamindama itališkus makaronus ir grietinėlę pakeisdama kreminiu sūriu (gaunasi liesesnis padažas).
Man labai patiko jaučiamas nedidelis aštrumas iš čili kruopelių (chilli flakes). Nebuvo labai stipru, tačiau juntama. Bent man... Vyras nejuto. Chi chi. Pradedu manyti, kad jo skonio receptoriai sutrikę, nes nei saldumo, nei aštrumo jis paskutiniu metu nejaučia. Cha cha. Darosi beprasmiškas mano kepinių vertintojas. Chi chi.
Picos tešlą galite naudoti tiek pirktinę, tiek darytą namuose. Aš dariau pagal savo pamėgtą receptą (kuris čia nurodytas) dvigubą porciją. Pusę tešlos pakildinus užšaldžiau, kitąkart turėsiu dar greitesnius pietus.
Aš iškočiojau tešlą į 30 cm apskritimą, perkėliau ant riebalais pateptos, miltais pabarstytos skardos ir tuomet dėjau įdarą. Taip iškart galėsite šauti picą į orkaitę, nereikės perkelti įdarytos picos nuo stalo ant skardos.
Picą reikia aptepti aliejumi, kad gražiai apskrustų.
Beje, neužmirškite padaryti kelių įpjovimų, kad iš picos išeitų garai.
Kadangi sūriai iš savęs pakankamai sūrūs, papildomai grybų nedruskinkite. Gali būti per sūru. Ypač sūri feta. Atkreipkite dėmesį ir nepadauginkite.
Grietinės neturėjau, vietoj jos įdėjau šaukštą kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia'). Puikiai tiko. Šią gudrybę išmokau gamindama itališkus makaronus ir grietinėlę pakeisdama kreminiu sūriu (gaunasi liesesnis padažas).
Man labai patiko jaučiamas nedidelis aštrumas iš čili kruopelių (chilli flakes). Nebuvo labai stipru, tačiau juntama. Bent man... Vyras nejuto. Chi chi. Pradedu manyti, kad jo skonio receptoriai sutrikę, nes nei saldumo, nei aštrumo jis paskutiniu metu nejaučia. Cha cha. Darosi beprasmiškas mano kepinių vertintojas. Chi chi.
Picos tešlą galite naudoti tiek pirktinę, tiek darytą namuose. Aš dariau pagal savo pamėgtą receptą (kuris čia nurodytas) dvigubą porciją. Pusę tešlos pakildinus užšaldžiau, kitąkart turėsiu dar greitesnius pietus.
Aš iškočiojau tešlą į 30 cm apskritimą, perkėliau ant riebalais pateptos, miltais pabarstytos skardos ir tuomet dėjau įdarą. Taip iškart galėsite šauti picą į orkaitę, nereikės perkelti įdarytos picos nuo stalo ant skardos.
Picą reikia aptepti aliejumi, kad gražiai apskrustų.
Beje, neužmirškite padaryti kelių įpjovimų, kad iš picos išeitų garai.
Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais
Receptas adaptuotas iš žurnalo 'Bakes&Cakes'
Picos tešlai
200 g miltų
125 ml šilto vandens
4 g sausų mielių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio cukraus
Įdarui
250 g grybų (pievagrybių ar kitokių)
1 skiltelė česnako
Žiupsnelis čili prieskonių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas vandens
1 šaukštas grietinės
50 g ožkos sūrio ar fetos
100 g mocarelos sūrio
50 g čederio sūrio
50 g parmezano sūrio
125 ml šilto vandens
4 g sausų mielių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio cukraus
Įdarui
250 g grybų (pievagrybių ar kitokių)
1 skiltelė česnako
Žiupsnelis čili prieskonių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas vandens
1 šaukštas grietinės
50 g ožkos sūrio ar fetos
100 g mocarelos sūrio
50 g čederio sūrio
50 g parmezano sūrio
Gaminimo eiga
1. Mieles ir cukrų suberkite į šiltą vandenį, išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti.
1. Mieles ir cukrų suberkite į šiltą vandenį, išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti.
2. Į dubenį berkite miltus, druską, pilkite aliejų. Sumaišykite.
3. Į miltus supilkite vandenį su mielėmis ir užminkykite tešlą. Minkykite bent 10 minučių. Suformuokite tešlą į kamuoliuką.
4. Į šiek tiek aliejumi pateptą dubenį dėkite tešlą, aptepkite šlakeliu aliejaus ir apvyniokite dubenį plėvele. Tešlą kildinkite, kol masė padvigubės. Tai turėtų trukti 1-2 valandas.
5. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus, sudėkite supjaustytus grybus ir pakepkite apie 8 minutes, kol apskrus. Dėkite smulkintą česnaką, čili ir dar kepkite minutę. Dėkite šaukštą grietinės ir šaukštą vandens, nukelkite nuo ugnies.
6. Iš tešlos iškočiokite maždaug 30 cm skersmens apskritimą.
7. Ant vienos tešlos pusės dėkite tarkuoto čederio sūrio, ant viršaus paskirstykite grybus ir sudėkite likusius sūrius: kubeliais pjaustytą mocarelą bei fetą, tarkuotą parmezaną.
8. Kitą picos kraštą užlenkite (gausite mėnulio formą). Sutvirtinkite kraštus, padarykite kelis įpjovimus, kad kepant išeitų garai. Picos viršų patepkite aliejumi.
5. Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus, sudėkite supjaustytus grybus ir pakepkite apie 8 minutes, kol apskrus. Dėkite smulkintą česnaką, čili ir dar kepkite minutę. Dėkite šaukštą grietinės ir šaukštą vandens, nukelkite nuo ugnies.
6. Iš tešlos iškočiokite maždaug 30 cm skersmens apskritimą.
7. Ant vienos tešlos pusės dėkite tarkuoto čederio sūrio, ant viršaus paskirstykite grybus ir sudėkite likusius sūrius: kubeliais pjaustytą mocarelą bei fetą, tarkuotą parmezaną.
8. Kitą picos kraštą užlenkite (gausite mėnulio formą). Sutvirtinkite kraštus, padarykite kelis įpjovimus, kad kepant išeitų garai. Picos viršų patepkite aliejumi.
Mushroom and Four Cheese: mozzarella, cheddar, Parmesan and feta, Pizza Calzone.
Mushroom and Four Cheese Calzone
Recipe adapted from the magazine 'Cakes&Bakes'
Ingredients
For the pizza dough
200 g plain flour
125 ml warm water
4 g active dried yeast
1 tbsp olive oil
1/2 tsp salt
1/2 tsp sugar
For the filling
125 ml warm water
4 g active dried yeast
1 tbsp olive oil
1/2 tsp salt
1/2 tsp sugar
For the filling
250 g mushrooms (such as chesnut, Portobello, porchini or shitake)
1 clove of garlic
Pinch of chilli flakes
1 tbsp olive oil
1 tbso water
1 tbsp sour cream
50 g goat cheese or feta
100 g mozzarella
50 g cheddar cheese
50 g Parmesan cheese
Instructions
1. In a small bowl whisk warm water, yeast and sugar together. Set aside for 15 minutes.
2. Pour the flour, salt and oil in another bowl.
3. Add the yeast to the flour mixture and start kneading. Knead for about 10 minutes. Form the dough in a ball.
4. Put the dough in a lightly oiled bowl, cover with a cling film and leave to raise when at least doubled in size. It should take about 1 or 2 hours.
5. For the filling, heat 1 tbsp olive oil in a pan and fry the sliced mushrooms for 8 minutes until golden. Add the garlic, chilli and cook for another minute. Stir in the sour cream and water, remove from the heat.
6. Roll the dough into 30 cm diameter circle.
3. Add the yeast to the flour mixture and start kneading. Knead for about 10 minutes. Form the dough in a ball.
4. Put the dough in a lightly oiled bowl, cover with a cling film and leave to raise when at least doubled in size. It should take about 1 or 2 hours.
5. For the filling, heat 1 tbsp olive oil in a pan and fry the sliced mushrooms for 8 minutes until golden. Add the garlic, chilli and cook for another minute. Stir in the sour cream and water, remove from the heat.
6. Roll the dough into 30 cm diameter circle.
7. On one half of the pizza circle put the cheddar cheese, arrange the mushrooms, scatter other cheeses: feta, mozzarella and Parmesan. Cover the dough, seal the edges, make a few cuts for air to get out, brush the top with some olive oil.
8. Heat your oven to 220ºC (200ºC for Fan oven) and bake the pizza for 15-20 minutes until risen and golden.
8. Heat your oven to 220ºC (200ºC for Fan oven) and bake the pizza for 15-20 minutes until risen and golden.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą