Saldūs, traškūs, labai šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais.
Sausainiai su šokolado gabaliukais - mano vyro mėgstamiausi. Esu bandžiusi ne vieną ir ne du receptus (juos galite rasti šiame blog'e), tačiau šitas variantas mums patinka labiausiai. Kepiau jau keturis kartus, būtinai kepsiu ir dar.
Patarimai, pastebėjimai. Esu kepusi su didesniu ir mažesniu kiekiu šokolado. Man labiau patiko su daugiau šokolado (vienu puodeliu, t.y. apie 200 g šokolado).
Bandžiau formuoti visokio dydžio sausainius: mažesnius (1 šaukšto dydžio), didesnius (2 1/2 šaukšto dydžio). Man skaniau valgosi didesni sausainiai, nors iš esmės, nuo to skonis nepriklauso. Chi chi. Na, tiesiog... Man ir gražesni, dailesni didesni sausainiai.
Sausainių kepimo laikas priklauso ir nuo jų dydžio. Jei darysite didesnius, kepkite bent 12 minučių. Sausainiai iškepę, kai kraštai paruduoja, sausainiai išsipučia, viduriukas gali atrodyti minkštas. Kai sausainius išimsite, palikite 5 minutėms kepimo formoje, jie 'susileis' ir vėsdami sukietės.
Cinamonas dedamas ne dėl skonio, o kad išgauti sodresnį šokolado skonį.
Galite naudoti tiek pienišką, tiek juodąjį šokoladą. Atminkit, kad su pienišku bus šiek tiek saldžiau. Man asmeniškai labiau patinka su juodojo šokolado gabaliukais.
Beje, man skanesni visiškai atvėsę sausainiai, nes tuomet jaučiasi 'cieli' šokolado gabaliukai. Mmm...
Iš šio kiekio gaunasi 10-12 didelių sausainių arba dvigubai mažesnių.
Bandžiau formuoti visokio dydžio sausainius: mažesnius (1 šaukšto dydžio), didesnius (2 1/2 šaukšto dydžio). Man skaniau valgosi didesni sausainiai, nors iš esmės, nuo to skonis nepriklauso. Chi chi. Na, tiesiog... Man ir gražesni, dailesni didesni sausainiai.
Sausainių kepimo laikas priklauso ir nuo jų dydžio. Jei darysite didesnius, kepkite bent 12 minučių. Sausainiai iškepę, kai kraštai paruduoja, sausainiai išsipučia, viduriukas gali atrodyti minkštas. Kai sausainius išimsite, palikite 5 minutėms kepimo formoje, jie 'susileis' ir vėsdami sukietės.
Cinamonas dedamas ne dėl skonio, o kad išgauti sodresnį šokolado skonį.
Galite naudoti tiek pienišką, tiek juodąjį šokoladą. Atminkit, kad su pienišku bus šiek tiek saldžiau. Man asmeniškai labiau patinka su juodojo šokolado gabaliukais.
Beje, man skanesni visiškai atvėsę sausainiai, nes tuomet jaučiasi 'cieli' šokolado gabaliukai. Mmm...
Iš šio kiekio gaunasi 10-12 didelių sausainių arba dvigubai mažesnių.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Kepiau jau keturis kartus.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Sausainiai su šokolado gabaliukais
nr. 2
nr. 2
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen
Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
1/2 puodelio (110 g) minkšto sviesto
90 ml (apie 60 g) rudo cukraus
90 ml (apie 90 g) balto cukraus
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 1/8 puodelio (apie 180 g) miltų
1/2 šaukštelio kepimo sodos
Žiupsnelis malto cinamono
Žiupsnelis druskos
1 puodelis (200 g) juodojo šokolado gabaliukų
1/2 puodelio (110 g) minkšto sviesto
90 ml (apie 60 g) rudo cukraus
90 ml (apie 90 g) balto cukraus
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 1/8 puodelio (apie 180 g) miltų
1/2 šaukštelio kepimo sodos
Žiupsnelis malto cinamono
Žiupsnelis druskos
1 puodelis (200 g) juodojo šokolado gabaliukų
Gaminimo eiga
1. Dubenyje gerai išsukite sviestą, rudą ir baltą cukrų. Muškite kiaušinį, gerai išplakite. Supilkite vanilės ekstraktą.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, sodą, cinamoną ir druską. Suberkite į tešlą ir išmaišykite. Įmaišykite šokolado gabaliukus.
3. Su paprastu ar ledų šaukštu formuokite sausainius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo formų.
4. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje 190ºC apie 10-12 minučių. Palikite kelias minutes sausainius kepimo formoje ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
4. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje 190ºC apie 10-12 minučių. Palikite kelias minutes sausainius kepimo formoje ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti.
Chocolate Chip Cookies no. 2
Recipe adapted from the book Laura in the Kitchen
Ingredients
1 cup - 250 ml
1/2 cup (110 g) softened butter
90 ml (about 60 g) brown sugar
90 ml (about 90 g) white sugar
1 egg
1/2 tsp vanilla extract
1 1/8 cup (about 180 g) plain flour
1/2 tsp baking soda
Pinch of cinnamon
Pinch of salt
1 cup (200 g) dark chocolate chips
Directions
1. Put the butter, brown and white sugar into a large bowl and beat well. Beat in the egg, vanilla.
2. In a separate bowl mix flour, baking soda, cinnamon and salt. Pour into the mixture and mix everything. Fold in chocolate chips.
3. Scoop the dough on a baking tray lined with baking parchment.
4. Bake in the preheated oven 190ºC for about 10-12 minutes. Leave cookies for several minutes on the baking tray and transfer on a wire rack to finish cooling.
4. Bake in the preheated oven 190ºC for about 10-12 minutes. Leave cookies for several minutes on the baking tray and transfer on a wire rack to finish cooling.
10 komentarų :
Puikus! Pamaciau recepta ir uz pusvalandzio jau su vaikais ragavom ;) Nuostabus sausainiai ir tikrai geriausias iki siol isbandytas sausainiu su sokolado gabaliukais receptas :) Aciu, kad dalinates!
Kaip gera skaityti tokius atsiliepimus. Ačiū, kad pasidalinot įspūdžiais. Smagu, kad sausainiai pateisino lūkesčius.
Noreciau paklausti ar labai svarbu vaidmeni vaidina rudasis cukrus? Nes jo neturiu..
Tikrai galit ir balta deti, jei neturit. O rudas cukrus daugiau karamelinio skonio turi, kvapnumo. Megstu pamaisyti as juos :) Bet tai nera butinas dalykas.
Labai labai skanu! Aciu uz repecta!
Malonu ;) Skanaus!
Sveiki, noriu paklausti, ar sausainiams pagaminti reikalingas mikseris ar pakanka produktus issukti ranka?
Taip, žinoma galima. Dažniausiai maišau ranka ;)
Sveiki, noriu paklausti kur pirkote vaniles ekstrakta ir ar jis butinas? nes niekur lietuvoje nemaciau jo pirkti
Labai skanūs gavosi ir labai greitai paruošiami kas ypač yra smagu
Rašyti komentarą