Paprasti, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su varške ir cukrumi.
Vakar priešpiet aplankė kepimo manija. Atradus minutę kitą, pasiraitojau rankoves, pasirišau prijuostę ir kibau į darbą. Šaldytuve turėjau varškės pakelį, todėl iš lietuviškų receptų knygos išsirinkau varškės sausainių receptą. Ko tikėtis daugmaž numaniau... Jau buvau kepusi panašius Sviestinius varškės sausainius, o ir jų skonis pažįstamas nuo vaikystės. Vaikystės varškės sausainiai. Paprasti, nesaldūs, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su cukrine plutele.
Patarimai, pastebėjimai. Kai kuriuos gali išgąsdinti tokia aukšta kepimo temperatūra. Bent jau aš atsargiai žiūrėjau ir stebėjau, kaip sausainiai kepa. Kepiau 240 laipsnių temperatūroje ir pakako 8-10 minučių jiems iškepti.
Tiksliai nesuskaičiavau, kiek gavosi sausainių. Kažkur apie 50 vienetų.
Tiksliai nesuskaičiavau, kiek gavosi sausainių. Kažkur apie 50 vienetų.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Varškės sausainiai
Receptas adaptuotas iš knygos 'Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys'
VIDEO RECEPTAS
Žiūrėti
Ingredientai
300 g miltų
240 g minkšto sviesto
250 g varškės
Šiek tiek druskos
Pabarstymui
40 g cukraus
240 g minkšto sviesto
250 g varškės
Šiek tiek druskos
Pabarstymui
40 g cukraus
Gaminimo eiga
- Minkštą sviestą sumaišykite su varške. Suberkite persijotus miltus ir druską. Užminkykite tešlą.
- Iš tešlos iškočiokite 3-4 mm storio lakštą, pabarstykite cukrumi ir įspauskite jį kočėlu. Supjaustykite 9 cm ilgio ir 1,5 - 2 cm pločio juostelėmis.
- Orkaitę įkaitinkite iki 240 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite skardas ir sudėkite sausainius.
- Kepkite 10-15 minučių, kol pagels.
Cottage Cheese Cookies
Recipe adapted from the book 'Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys'
VIDEO RECIPE
Watch
Ingredients
300 g plain flour
240 g softened butter
250 g cottage cheese/curd cheese/quark/ricotta
Some salt
To sprinkle
40 g sugar
240 g softened butter
250 g cottage cheese/curd cheese/quark/ricotta
Some salt
To sprinkle
40 g sugar
Directions
- Cream together softened butter and cottage cheese until smooth. Sift the flour and add salt, knead a dough.
- Roll out the dough to 3-4 mm thickness, sprinkle with sugar and press it with the rolling pin. Cut the dough into 9 cm length and 1,5 - 2 cm width strips.
- Preheat the oven to 240 degrees. Line your baking sheets with baking paper and place the cookies onto them.
- Bake for 10-15 minutes until golden.
7 komentarai :
Peržiūrėjau paskutinius receptus ir susinervinau. Viskas taip skaniai, gražiai atrodo, kaip pas tikrą profesionalę. Seilės kaupias :)) Visi sportai ir dietos dabar perniek man :D
Dėkui Gabriele :) Kad tu graži ir be sportų, o tavo kepiniai nuostabūs. Užmiršk tą sportą ir dietas! Aš apie tai net negalvoju, kilogramas kitas gal nukristų, bet užtat džiaugsmas dingtų ir aistra kepti :) Tiek to :D
Kokie gundantys.. riektu tik normalesnės varškės susirast :) reik būtinai išbandyt..
Paprasti kaip du kart du :)
As turiu klausima: kuo skiriasi jusu pateikti sviestiniai varskes sausainiai ir siti varskes sausainiai? Aciu :)
Labai mažai kuo skiriasi :) Šitie man pasirodė mažiau saldūs, nors cukraus lyg ir panašiai dedasi ir be cinamono. Aišku, ir forma kita :) O šiaip jų tekstūra panaši ir skoniai panašūs :) Jei renkates tarp šitų dviejų, rekomenduočiau sviestinius varškės sausainius.
Aciu uz paaiskinima ;)
Rašyti komentarą