Lengvas, gaivus braškių tiramisu tortas su baltuoju šokoladu.
'Tėti, tėti, kaip gera į tave žiūrėti'! Tai eilutė iš vienos vaikiškos dainelės. Lietuvoje ką tik prabėgo tėčio diena, o vat Anglijoje ji dar tik bus... Čia visad taip... Nei mamos diena, nei tėčio nesutampa ir tada blaškaisi, nežinai, kada vienas kitą sveikinti. Aš šiais metais iš vis susipainiojau ir savo tėtį pasveikinau dar savaitę anksčiau. Chi chi. Žiopla, pasimečiau tarp dienų. Chi chi. Mums su vyru tai dar nauja šventė, juk dukrai tik metukai ir penki mėnesiai. Dukra pati sveikinti dar nemoka, tai dėmesį rodome vienas kitam patys. Šįkart aš vyrui... Padariau jo mėgiamą vasarišką tortuką. Sukirto vienas beveik visą!
Tortas lengvas, gaivus, labai skanus. Jau esu dariusi jį su avietėmis ir mėlynėm, šilauogėm - Uogų ir bato šokolado tiramisu tortas. Jis taip patiko vyrui, kad nereikėjo per daug mąstyti, kokį tortą šį kartą jam padaryti.
Patarimai, pastebėjimai. Pirmą kartą tortą surinkinėjau tiesiai ant serviravimo lėkštės su torto žiedu. Šį kartą dariau, tiesiog, torto formoje. Didelio skirtumo nėra.
Šįkart naudojau plonesnius, mažesnius sausainius. Man atrodo, kiek tvarkingiau ir gražiau. Tik reikia daugiau sausainių.
Iškart klojau tiek sausainių pagrindą, tiek šonus. Stengiausi pagrindu sutvirtinti šonus, kad sausainiai nekristų. Prieš dedant sausainius, formos pagrindą patepiau džemo-sulčių mišiniu. Kažkur netyčia perskaičiau, kad taip geriau stovi sausainiai.
Kadangi mano grietinėlės indelis buvo 300 ml talpos ir norėjau ją visą vienu kartu sunaudoti, palyginus su praeitu kartu šįkart padidinau produktų kiekius. Įmaišiau dar kreminio sūrio. Vietoj jo galima dėti ir maskarponę. Aš dėjau kreminį sūrį, nes jo visad turiu šaldytuve, o maskarponę perku tik retkarčiais ir neturėjau pakankamai.
Produktų kiekius padidinau, bet dariau toje pačioje 18 cm skersmens formoje. Gavosi aukštesnis tortas. Drąsiai galima daryti ir šiek tiek didesnėje formoje, tuomet bus galima įdėti daugiau uogų. Aš nenorėjau per daug perkrauti, nes kremo ir taip buvo daug. Galvojau, jog netilps viskas, bet tilpo.
Puošiau paprastai, nors norėjau supjaustyti braškes ir padaryti dar vieną jų sluoksnį, tačiau grįžusi po darbo, labai skubėjau. Norėjom išlėkti ir dar suspėti pasidžiaugti saule.
Patarimai, pastebėjimai. Pirmą kartą tortą surinkinėjau tiesiai ant serviravimo lėkštės su torto žiedu. Šį kartą dariau, tiesiog, torto formoje. Didelio skirtumo nėra.
Šįkart naudojau plonesnius, mažesnius sausainius. Man atrodo, kiek tvarkingiau ir gražiau. Tik reikia daugiau sausainių.
Iškart klojau tiek sausainių pagrindą, tiek šonus. Stengiausi pagrindu sutvirtinti šonus, kad sausainiai nekristų. Prieš dedant sausainius, formos pagrindą patepiau džemo-sulčių mišiniu. Kažkur netyčia perskaičiau, kad taip geriau stovi sausainiai.
Kadangi mano grietinėlės indelis buvo 300 ml talpos ir norėjau ją visą vienu kartu sunaudoti, palyginus su praeitu kartu šįkart padidinau produktų kiekius. Įmaišiau dar kreminio sūrio. Vietoj jo galima dėti ir maskarponę. Aš dėjau kreminį sūrį, nes jo visad turiu šaldytuve, o maskarponę perku tik retkarčiais ir neturėjau pakankamai.
Produktų kiekius padidinau, bet dariau toje pačioje 18 cm skersmens formoje. Gavosi aukštesnis tortas. Drąsiai galima daryti ir šiek tiek didesnėje formoje, tuomet bus galima įdėti daugiau uogų. Aš nenorėjau per daug perkrauti, nes kremo ir taip buvo daug. Galvojau, jog netilps viskas, bet tilpo.
Puošiau paprastai, nors norėjau supjaustyti braškes ir padaryti dar vieną jų sluoksnį, tačiau grįžusi po darbo, labai skubėjau. Norėjom išlėkti ir dar suspėti pasidžiaugti saule.
Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4.5/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau dariau.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Braškių ir balto šokolado tiramisu tortas
Ingredientai
18 cm torto formai
1 pakelis sausainių 'Damų piršteliai' (apie 200 g)
250 g maskarponės sūrio
125 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
1 pakelis sausainių 'Damų piršteliai' (apie 200 g)
250 g maskarponės sūrio
125 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
300 ml plakamosios grietinėlės (35 proc.)
150 g balto šokolado
3 šaukštai cukraus pudros
100 ml šviežių apelsinų sulčių
50 g tirpinto džemo (naudojau apelsinų džemą)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės
400 g braškių
150 g balto šokolado
3 šaukštai cukraus pudros
100 ml šviežių apelsinų sulčių
50 g tirpinto džemo (naudojau apelsinų džemą)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės
400 g braškių
Gaminimo eiga
- Damų pirštelių apačią nupjaukite, kad sausainiai lygiai stovėtų torto formoje. Nupjautus sausainių gabaliukus neišmeskite, juos panaudosite vėliau įdarui. Apipjaustytus sausainius sudėkite aplink formą.
- Ištirpdykite džemą (puode ant silpnos ugnies ar mikrobangėje) ir šiek tiek atvėsusį sumaišykite su apelsinų sultimi. Merkite sausainius į šį mišinį ir išklokite torto pagrindą. Tarpams užpildyti sunaudokite mažus atlikusius sausainių gabaliukus.
- Ištirpdykite baltą šokoladą dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu ar mikrobangėje. Atvėsinkite.
- Maskarponės sūrį sumaišykite su kreminiu sūriu ir išplakite su cukraus pudra, vanile, citrinos žievele.
- Supilkite tirpintą šokoladą į bendrą masę ir viską išmaišykite.
- Išplakite grietinėlę iki standumo. Palengva įmaišykite.
- Dėkite kreminio įdaro ant išklotų sausainių pagrindo, ant viršaus berkite supjaustytų braškių.
- Vėl dėkite sūrio kremo sluoksnį, ant viršaus antrą sluoksnį išmirkytų sausainių ir dar kremo ant viršaus.
- Torto viršų papuoškite braškėmis ir dėkite tortą į šaldytuvą bent 4 valandoms. Aš laikiau per naktį.
Light, fresh strawberry tiramisu cake with white chocolate.
Strawberry & White Chocolate Tiramisu Cake
Ingredients
For 18 cm springform cake tin
1 packet of ladies fingers sponge biscuits (about 200 g)
250 g mascarpone cheese
125 g cream cheese
1 packet of ladies fingers sponge biscuits (about 200 g)
250 g mascarpone cheese
125 g cream cheese
300 ml whipping cream
150 g white chocolate
3 tbsp icing sugar
100 ml fresh orange juice
50 g melted jam (I used orange jam)
1 tsp vanilla extract
1 lemon grated zest
400 g strawberries
150 g white chocolate
3 tbsp icing sugar
100 ml fresh orange juice
50 g melted jam (I used orange jam)
1 tsp vanilla extract
1 lemon grated zest
400 g strawberries
Instructions
- Cut the tip of sponge finger so it can stand upright around the cake ring mould. Save small pieces for the filling. Arrange the biscuits around the ring mould.
- Melt the jam and mix with the orange juice. Soak the sponge biscuits into this mixture and layer the bottom of the ring mould. Use small pieces to fill the gaps.
- Melt the white chocolate in a bowl set over a pan of simmering water or in a microwave. Leave to cool.
- Whisk the mascarpone and cream cheese with the icing sugar, vanilla, lemon zest.
- Pour the melted chocolate in the mixture and whisk to combine.
- Whip the whipping cream to stiff peaks. Mix the cream with the cheese mixture.
- Pour some of the cream mixture on the soaked biscuits, add strawberries on top.
- Repeat the cream mixture and soaked biscuits as a second layer and more cream cheese on top.
- Lay other strawberries on top the cake and chill for at least 4 hours. I chilled overnight.
5 komentarai :
Labai dailus:) o vidus atrodo vyliojanciai :) liuks
Dėkui Alina. Malonu girdėti tokius žodžius iš profesionalės ;)
Super skanu ir greitai paruosiamas. Rekomenduoju.
Ar galima su tiek kiekių daryti 26 cm torto formoje?
Per mazai produktu didesnei formai. Reiktu bent 1.5-2 kartus daugiau
Rašyti komentarą